Koty z Hucianego Grodu cd. Frodo wrócił.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 30, 2022 9:11 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Niech szaleją, ale może nie o takiej porze :evil:
Dorota nakarmiła Kulki. Były wszystkie trzy, Sreberko mokruteńka :( Zjadła, ale ma kawał drogi do domu, a trochę pada. Kocia mama nieco się spóźniła, ale ma pełną miseczkę, głodna nie będzie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon maja 30, 2022 9:55 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Niech szaleją, ale może nie o takiej porze :evil:
Dorota nakarmiła Kulki. Były wszystkie trzy, Sreberko mokruteńka :( Zjadła, ale ma kawał drogi do domu, a trochę pada. Kocia mama nieco się spóźniła, ale ma pełną miseczkę, głodna nie będzie.

Podziwiam Sreberko taki szmat drogi ma do jadłodajni. Szkoda że nie chce bliżej zamieszkać, przecież tyle niebezpieczeństw pokonuje. :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto maja 31, 2022 6:59 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Niestety, ale tak jest właśnie. Nigdy nie wiem, ile ma kociąt i co się z nimi dzieje.
Zapowiada się piękny dzień dzisiaj, mam sporo spraw do załatwienia, więc mogę wziąć rower, będzie szybciej. Kulki dzisiaj ja karmię, ale najpierw ruszam po mięso. Prawdę mówiąc, to więcej czasu zajmuje mi przygotowanie jedzenia niż samo karmienie. Dorota chce zrobić u Kulek porządki, przenieść domek, ale tak troszeczkę, bo stoi na dużym korzeniu i jest tam nierówno. Przy okazji wymienimy ścinki polarowe.

ewar

Post » Wto maja 31, 2022 7:56 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Wto maja 31, 2022 11:43 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzięki :1luvu:
Ciepło dzisiaj, słonecznie, ale bez upału. Fajnie się jechało na rowerze. Kulki były w komplecie. Sreberko nerwowo reaguje na kocią mamę, dałam im jedzenie w sporej od siebie odległości, bo mogło dojść do konfrontacji. Kotki miały dzisiaj naprawdę dużo świeżego mięsa. Takie już niezbyt świeże, ale nie śmierdzące, pokroiłam i rzuciłam na trawę, dla ptaków na przykład. Sreberko to jadła, chociaż w misce miała jeszcze swoją porcję. Nigdy nie zrozumiem kotów :wink:

ewar

Post » Wto maja 31, 2022 12:07 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

One wiedza lepiej :).
Nie wiem, czy moze to dziala tak, jak u psow, ze czasem takie gorsze mieso ma na sobie flore bakteryjna, ktorej potrzebuja i chetniej szukaja?

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Wto maja 31, 2022 18:41 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Tego nie wiem, ale skoro jadła, to chyba było dobre.
W mieszkaniu jest nieprzyjemnie zimno, w przeciwieństwie do tego, co na zewnątrz. Rano, kiedy na balkonie jest słońce, to Gucia zajmuje hamaczek. Wieczorem natomiast śpi na nim Bratek.
Obrazek
Obrazek
Ponton też jest fajny
Obrazek
Misza na krześle
Obrazek
Poduszka to jak plaster arbuza. Ciekawe, bo taką też mam matę chłodzącą. Jakby komplet :mrgreen:

ewar

Post » Wto maja 31, 2022 21:41 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Gucia śliczna :1luvu: A czy wiesz co słychać u mojej wielkiej miłości Dosi? I Henia przystojniaka?

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Śro cze 01, 2022 6:37 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Właściwie to powinnam dowiedzieć się już, co u Dosi i Orlando, ale to łatwe koty, z pewnością wszystko jest w porządku. Duża Henia regularnie dzwoni i pisze. Henio nadal jest niedotykalski, ale za to wszystkie cztery koty żyją w idealnej zgodzie. Bawią się razem, a Henio pokochał małą Bajkę, z wzajemnością zresztą. Potrafią jeść z jednej miski, spać na jednym posłanku..itd.
Obrazek
Henio jest czyściutki, bardzo grzeczny, niczego nie zrzuca, nie łobuzuje. Nadal rządzi nim strach w stosunku do ludzi, ale nie chowa się. Duża daje mu tyle czasu, ile chce, chyba szampana otworzy, kiedy Henio się przekona, że fajnie jest być głaskanym. Agresji w nim nie ma zupełnie.
Wczoraj był piękny dzień, a dzisiaj ponuro :( Może pojawi się słońce. Wyjdę na zakupy, nakarmię ptaki, naleję wody. Sponsorem skrzydlatych stworzeń została Killatha :1luvu: , zamówiła dla nich wór karmy, nie muszę jeździć na targ. Dorota nakarmi Kulki. Bardzo je polubiła, one też jej ufają, a Lila domaga się mizianek.

ewar

Post » Śro cze 01, 2022 8:10 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Śro cze 01, 2022 10:01 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
Dorota nakarmiła Kulki, one teraz jedzą jak smoki. Sreberko bardzo chętnie piła kocie mleko, Winstona, Dorota kupiła go w Rossmannie. Fajnie, że przychodzą wszystkie, wyglądają na zdrowe, na pewno nie są wychudzone.

ewar

Post » Czw cze 02, 2022 6:49 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Trochę Bratka
ObrazekObrazek
Obrazek

ewar

Post » Czw cze 02, 2022 10:02 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Trochę Bratka
ObrazekObrazek
Obrazek

Słodki Bratek. :1luvu:

Gosiagosia

Post » Czw cze 02, 2022 10:07 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Mokro i ponuro dzisiaj :evil: , ale zdążyłam nakarmić ptaki, zrobić zakupy i podjechać do Kulek. Były trzy, chociaż kocia mama nieco spóźniona. Sreberko chudziutka :( , zaatakowała Lilę, chciała jak najszybciej dostać się do miski. Nie żałowałam kotom jedzenia, naprawdę. Dziwne, bo Sreberko nie pobiegła do siebie od razu. Dorota później przejeżdżała w pobliżu i spotkała kotkę. Dała jej suchą Feringę dla kociąt i Sreberko trochę zjadła. Dorota widziała potem jak przebiegała przez tory.
Gosia, dziękuję :1luvu:
To charakterny kotek, wciąż łobuzuje, ale jest kochany :1luvu:

ewar

Post » Czw cze 02, 2022 13:02 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

:P
ewar pisze:Mokro i ponuro dzisiaj :evil: , ale zdążyłam nakarmić ptaki, zrobić zakupy i podjechać do Kulek. Były trzy, chociaż kocia mama nieco spóźniona. Sreberko chudziutka :( , zaatakowała Lilę, chciała jak najszybciej dostać się do miski. Nie żałowałam kotom jedzenia, naprawdę. Dziwne, bo Sreberko nie pobiegła do siebie od razu. Dorota później przejeżdżała w pobliżu i spotkała kotkę. Dała jej suchą Feringę dla kociąt i Sreberko trochę zjadła. Dorota widziała potem jak przebiegała przez tory.
Gosia, dziękuję :1luvu:
To charakterny kotek, wciąż łobuzuje, ale jest kochany :1luvu:

młody to łobuzuje, choć duże też łobuzują
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]