Uratowane z piekła maluszki - i reszta kotów pani J

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 18, 2005 12:36 Uratowane z piekła maluszki - i reszta kotów pani J

Maluszków jest cztery (jeden już za tęczowym mostem),mają zrośniętą rogówkę z trzecią powieką, jedne widzą lepiej, drugie już prawie wcale. Możliwością poprawienia ich widzenia jest operacja. Z tego co wiem, w Łodzi nie ma kociego okulisty, operacja kosztuje ok. 200 zł. Maluszki jako niewidzące nie mają chyba szansy na dom :( U pani pewnie by już zostały, ale biorąc pod uwagę jej stan zakocenia nie jest to najlepszy pomysł.
Może udało by się zafundować im tę operację? Moze wtedy miały by jakiekolwiek sznase na adopcje?

Oto i one:
Kruszynka
najmniejsza i najbardziej chora koteczka, oprócz oczek ma jeszcze zapalenie płuc, nie wiem czy przeżyje, jest strasznie biedna, prawie się nie porusza
Obrazek
Obrazek Obrazek

Okruszek
Obrazek

Białasek
Obrazek
Obrazek

Krówek
Obrazek
Obrazek Obrazek

Krówkaza tęczowym mostkiem
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt sie 26, 2005 15:24 przez Magija, łącznie edytowano 12 razy
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon lip 18, 2005 12:38

O boze jakie biedne maluch!
moze cegielki na allegro? Ludzie na pewno chetnie kupia cegielki po 10 zl i jakos sie nazbiera.
Albert, Fisia Haczyk, Tadeuszek

Catrina

Od: Pon kwi 18, 2005 11:53

Post » Pon lip 18, 2005 12:39

O rany, straszne....
Podaj może jakiś nr konta na PW, pogadam dziś wieczorem z TŻ, może cos uda nam się przesłać, mimo że sami wesoło nie mamy.. Ale postaram się pomóc jak mogę...
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Pon lip 18, 2005 12:46

Ja się dołożę.
Pogadam dzisiaj z TŻtem i się zastanowimy co dalej.
Jesli zebrałoby się pieniądze na operację to ja jestem w stanie przetrzymac kociaka na jej czas w Warszawie. Dobrze byłoby żeby operował dr Garncarz.

Zróbmy tak: ja skontaktuję się z dr Garncarzem, zapytam ile w przybliżeniu kosztowałaby operacja. Jesli będę wiedziała ile i zbiorą się środki to kolega przywiezie kota z Łodzi do mnie, tu go zoperują i zobaczymy - albo zostanie do adopcji u mnie, albo wróci do Łodzi i stamtąd będziemy kierowac adopcją.
Co Wy na to?
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Pon lip 18, 2005 12:46

NIKT w Lodzi nie potrafi tego zooperowac ??????
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Pon lip 18, 2005 12:48

Od siebie dodam jeszcze, że miałam dwa koty niewidome - jedna to Fanta, która miała zaćmę. Znalzła dom ze swoim braciszkiem. Drugi kot to Frycek, który mieszka teraz u pio. Frycek jest po operacji usunięcia obydwu gałek ocznych, ma zsyte powieki.
Koty niewidome bardzo dobrze sobie radzą w mieszkaniu - oczywiście jako koty niewychodzące!
Dajmy im szansę!
Obrazek

Katy

Post » Pon lip 18, 2005 12:50

Nika Łódź pisze:NIKT w Lodzi nie potrafi tego zooperowac ??????

podobno podjął sie tego jakiś lekarz z Asa, nie wiem, ja wiem od mojego weta, ze w Łodzi nie ma okulisty kociego
Obrazek

Magija

Post » Pon lip 18, 2005 13:09

jesli chodzi o Asa, to operuja dwaj wlasciciele tylko. Wiem, ze sa swietnymi chirurgami. Na operacje tam spokojnie dalabym kota, czego nie moge powiedziec o leczeniu :? Majke tam operowali, tylko kilku lekarzy w Lodzi ma takie mozliwosci by wkrecic srube w kosc, w miejsce szpiku i As do nich nalezal.
Obrazek

Nika Łódź

Post » Pon lip 18, 2005 13:13

Proszę o numer konta na pw :!: :!: :!:

I na Allegro puścić koniecznie aukcje za cegiełki :!:

Maluszki kochane...
salma75

Post » Pon lip 18, 2005 13:17

Magija, poproszę o nr konta.
W tym miesiącu u mnie ktucho z kaską, ale z 10 zł mogę przekazać. W przyszłym miesiącu może troszkę więcej podrzucę.
Obrazek

ku_ma

Od: Czw paź 14, 2004 12:59

Post » Pon lip 18, 2005 14:14

Magija, moj wet powiedzial, ze operuje oczy. Spytalam o okuliste, a on powiedzial, ze zajmuje sie tym z dobrym skutkiem. Pewno bedzie tanszy niz 200,-/szt. Po twej diagnozie (przeczytalam mu) powiedzial, ze to nie jest tylko operacja, ale tez i dlugie leczenie.....
Powiedzial, ze musialby je obejrzec i wtedy cos powie. Jesli chcesz, to przywiez wszystkie 4 do mnie na Janow, razem pojdziemy do weta. Wet pracuje od 13 do 20-tej
Obrazek

Nika Łódź

Post » Pon lip 18, 2005 14:17

Spytajcie w Animal. tel.565-90-70 (Franciszkańska) lub 643-12-62 (Broniewskiego). Wiem, że operowali kocie oczy z czasowym wszczepieniem ludzkich szkieł kontaktowych - też chodziło o przyrastanie trzeciej powieki do gałki ocznej - najlepiej rozmawiać z właścicielami, Konrad Kalisz lub Adam Gierulski. Są mili, pomagają opiekunom bezdomnych kotów, może nie wezmą za drogo za operacje.

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon lip 18, 2005 14:26

Super!
Czekam na wieści o maluchach :D
Obrazek

Katy

Post » Pon lip 18, 2005 14:27

Ale biedaki :( Mam nadzieję, ze się im powiedzie, mocno trzymam kciuki :ok:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon lip 18, 2005 16:59

rozmawaiałam z dr. Gierulskim, szanse są, oni podjeli by się operacji, koszt. 400zł za kociaka, ale przy tylu byłby mniejszy. Będę dzwonić jeszzce dziś do Ewy, nie wiem czy w wawie nie było by lepiej skoro dr. Garncarz jest specjalistą. Tak czy siak kwota jest ogromna i nie wiem czy będą na to fundusze. Na razie trzeba kociaki pokazać.

nie ma mnie w domu, jak wrócę jeszcze podzwonię, poodpisuję do wszystkich którzy prosili o numer konta

bardzo dziękuję
Obrazek

Magija

[następna]