(7).. zycie to skarb - na krawędzi... zmiana.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 04, 2022 18:15 Re: (7).. zycie to skarb - Milenki operacja 4.05..

Popołudniu zadzwoniła dr aby omowić zalecenia i zapytałam jak się Milenka czuje - naćpana lekami siedzi wyluzowana, gada do wszystkich, każdego zaczepia (nie wiadomo, czy myśli ze oni to ja , bo ze mną tak gada, czy też tak sobie gada), obok siedzi inna koteczka po operacji, ktora była później i jak Milenka zobaczyła, ze tamta dostała jeśc to zrobiła mega awanturę i dostała drugą saszetkę.
Oby było dobrze bez narkotyków..
niedługo wychodze z pracy i jadę po nią.
dziękuję Wam wszystkim za kciuki i proszę, trzymajcie jeszcze.
Koszt operacji dużo nizszy - wraz z lekami i badaniem hispat 1458zł.
Teraz muszę uzbierać na dług, bo dobra dusza jest, która mi pożyczyła kwotę, na zrzutce mam 690zł - wielkie, wielkie dzięki!!!!
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro maja 04, 2022 21:13 Re: (7).. zycie to skarb - Milenki operacja 4.05..

Marzenia11 pisze:... Milenka zobaczyła, ze tamta dostała jeśc to zrobiła mega awanturę i dostała drugą saszetkę.
...

Kochana Milenka gadula, super dziewczyna! :1luvu:
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Pt maja 06, 2022 6:17 Re: (7).. zycie to skarb - rekonwalescencja Milenki

Już chyba jest lepiej, ale pierwsza noc była trudna, nie spałam, pilnowałąm dziewczyny. Ja mam ciągle z tyłu głowy trzustkę, więc pilnuję i obserwuję pod tym kątem. Poza tym szalała pierwsze 3 godziny po powrocie do domu w efekcie czego spadła z drapaka.. Wczoraj na kontroli u wet było ok. Trochę mało je. W sobotę znowu kontrola.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt maja 06, 2022 6:19 Re: (7).. zycie to skarb - Milenki operacja 4.05..

Do spłaty długu zostało jeszcze 670zł.. proszę o pomoc. Wczoraj zapłaciłam 55zł za wizytę i jeszcze trzy dawki leku przeciwbólowego.

https://zrzutka.pl/gc2aus

Marzenia11

Post » Sob maja 07, 2022 10:55 Re: (7).. zycie to skarb - rekonwalescencja Milenki

Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob maja 07, 2022 14:17 Re: (7).. zycie to skarb - rekonwalescencja Milenki

Marzenia11 pisze:Już chyba jest lepiej, ale pierwsza noc była trudna, nie spałam, pilnowałąm dziewczyny. Ja mam ciągle z tyłu głowy trzustkę, więc pilnuję i obserwuję pod tym kątem. Poza tym szalała pierwsze 3 godziny po powrocie do domu w efekcie czego spadła z drapaka.. Wczoraj na kontroli u wet było ok. Trochę mało je. W sobotę znowu kontrola.

już po kontroli?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie maja 08, 2022 8:28 Re: (7).. zycie to skarb - rekonwalescencja Milenki

mir.ka pisze:
Marzenia11 pisze:Już chyba jest lepiej, ale pierwsza noc była trudna, nie spałam, pilnowałąm dziewczyny. Ja mam ciągle z tyłu głowy trzustkę, więc pilnuję i obserwuję pod tym kątem. Poza tym szalała pierwsze 3 godziny po powrocie do domu w efekcie czego spadła z drapaka.. Wczoraj na kontroli u wet było ok. Trochę mało je. W sobotę znowu kontrola.

już po kontroli?

Tak, wczoraj byłam w pracy a potem wet a potem odpaliły mi moje rózne ataki niefajne i nie dałam rady nic napisać. Przeraziłam się, bo Milenka od piątku wieczór miała nierówne źrenice i brunatny (brązowy ) śluzowaty wyciek z oka. Tzn jedna źrenica cały czas rozszerzona (i to jest normalne przy braniu metadonu) a druga, ta z oka z wydzieliną węższa, ale przy bliższej obserwacji miałam wrażenie jakby ta własnie reagowała na światło, a tamta była cały czas rozszerzona. Biorąc pod uwagę, ze w nocy w środę spadła z półki próbując uciec i się uderzyła plus to, że nie chciała wczoraj nic jeść i karmiłam ją wieczorem strzykawką no to... Dzisiaj jak dotąd oczka równe (wczoraj o 17ej dostała ostatnią dawkę metadonu), jeszcze nie było śniadania bo nie byłam w stanie wstać wcześniej i dać onsioru (nie można go łączyć z jedzeniem), więc nie wiem czy sama zje, czy nie. Jest mega wystraszona, ale to standard w sytuacji, gdy trzeba biegać za kotem aby dawać leki i zastrzyki.
Rana ok, wet powiedziała, że być moze źrenice to efekt metadonu, ale moze być zator, wylew, niedotlenienie mózgu w trakcie znieczulenia... Okazało się, ze Milenka ma uszkodzoną rogówkę, w oku z wydzieliną bardziej, ale w drugim oku też i od wczoraj jej zapuszczam antybiotyk i krople na gojenie się oczu.
Za wizytę zapłaciłam 68zł, za krople 40zł.. proszę o pomoc, jak ktoś jeszcze może..
czarno-czarni :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: dziękuję za piękny bazarek - super kurtka!

Marzenia11

Post » Nie maja 08, 2022 9:59 Re: (7).. zycie to skarb - rekonwalescencja Milenki

Okropne są takie gonitwy na kotem, bo i on jest zestresowany i my :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie maja 08, 2022 10:13 Re: (7).. zycie to skarb - rekonwalescencja Milenki

żebyś wiedziała. Kot nie postrzega w nas kochającego opiekuna tylko głównego wroga.
Dzisiaj oczka cały czas równe, apetyt słaby ale wylizała sos z całej saszetki gastro i troszkę galaretki feliksa. I teraz była walka o podanie antybiotyku... jak jej w końcu 5 raz wcisnęłam do gardła to się cała spłaszczyła i zesztywniała...

Marzenia11

Post » Nie maja 08, 2022 11:10 Re: (7).. zycie to skarb - rekonwalescencja Milenki

A nie dasz rady podawać w zastrzyku?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie maja 08, 2022 11:24 Re: (7).. zycie to skarb - rekonwalescencja Milenki

Ile ja się naganialam Migotkę. Ona już zwiewala jak ja tylko wstałam z łóżka, kota nie było :strach: chowała się.
Trzymam mocno kciuki

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie maja 08, 2022 15:03 Re: (7).. zycie to skarb - rekonwalescencja Milenki

jolabuk5 pisze:A nie dasz rady podawać w zastrzyku?

z dr rozważałam trzy opcje: zastrzyki - nie, z obawy przed mięsakiem (i tak metadon był w zastrzykach, sztuk 7), dwutygodniowa convenia - nie, nefrotoskyczna i zostały tabletki.

Marzenia11

Post » Nie maja 08, 2022 16:14 Re: (7).. zycie to skarb - rekonwalescencja Milenki

Właśnie wskoczyła na umywalkę, aby napić się wody, a potem do wanny - wraca do nawyków.

Marzenia11

Post » Nie maja 08, 2022 16:41 Re: (7).. zycie to skarb - rekonwalescencja Milenki

Uff, to dobrze! :ok: :ok: :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie maja 08, 2022 18:25 Re: (7).. zycie to skarb - rekonwalescencja Milenki

czarno-czarni pisze:https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=214271

zapraszam!

Przypomne kurteczke :D :ok:

Marzenia11

[poprzednia][następna]