Koty z Hucianego Grodu cd. Frodo wrócił.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 29, 2022 10:56 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu:
kajtek56 pisze:Ewar czy próbowałaś podawać Nadii Whiskasa - zupę, taką https://www.rossmann.pl/Produkt/Karma-m ... 45867,8379 lub Winston w jogurtowym czy śmietanowym sosie.
A z suchch karm Royal Canin Exigent /dosmaczona, dla niejadków/

Owszem. Mam i tego Whiskasa i RC suchą. Puriny One nie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt kwi 29, 2022 12:50 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

No i Nadia zjadła Whiskasa w białym(?) sosie :wink: Bardzo to wszystko dziwne, bo ona odczuwa głód, prosi o jedzenie, ale...tak jak już pisałam. Zamówiłam już ten Kattovit Recovery, zobaczę, czy będzie smakował.
NITKA/KARINKA, wielkie dzięki za pomoc :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Pt kwi 29, 2022 13:13 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:No i Nadia zjadła Whiskasa w białym(?) sosie :wink: Bardzo to wszystko dziwne, bo ona odczuwa głód, prosi o jedzenie, ale...tak jak już pisałam. Zamówiłam już ten Kattovit Recovery, zobaczę, czy będzie smakował.
NITKA/KARINKA, wielkie dzięki za pomoc :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Najważniejsze że zjadła :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt kwi 29, 2022 16:07 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Oczywiście.
Musiałam podjechać do siostry i po drodze zahaczyłam o Kulki. W miskach były tylko kolorowe chrupki, ktoś kotom nasypał, karma od Doroty zniknęła. Obok siedział Atol. Nałożyłam dwie dobre saszetki i odjechałam. Wracając wstąpiłam znowu i tym razem była kocia mama.
Michasia na zdjęciach wygląda jak grubaska, a nią nie jest :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Misza staje się przytulakiem :ok: Powoli to idzie, ale do przodu.
Tutaj ze swoją ukochaną wędką, czyli skórzanym tancerzem
Obrazek
i na balkonie
Obrazek

ewar

Post » Sob kwi 30, 2022 11:57 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dzisiaj u nas wiosna. Byłam u Kulek, zjawiła się Sreberko. Urodziła kocięta, na pewno, ale gdzie ma gniazdo? Nie wiem. Zjadła niedużo dzisiaj i pobiegła w stronę parku. Lila siedziała pod podłogą pobliskiej restauracji, ale przybiegła na jedzenie. Dużo też nie zjadła i gdzieś sobie poszła. Więcej kotów nie było, ale przyjdą później, miski będą puste.
Nadia je, lubi suchego RC, ale trochę mokrej też zjada. Wczoraj wieczorem wsunęła sporo mięsa, rzucałam po kawałeczku na posłanko. Dałam p.Izie saszetkę Whiskasa w tym białym sosie i był to hicior :wink: Bratek wsunął od razu.
Nie wiem, co się stało z gołębiami. Rzuciłam im ziarno, ale żaden nie przyleciał, na palcach jednej ręki można policzyć te, które siedzą na dachu, a przecież było ich mnóstwo. Czyżby zostały otrute? Martwych nie zauważyłam wprawdzie, ale kto wie?

ewar

Post » Sob kwi 30, 2022 13:25 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Oczywiście.
Musiałam podjechać do siostry i po drodze zahaczyłam o Kulki. W miskach były tylko kolorowe chrupki, ktoś kotom nasypał, karma od Doroty zniknęła. Obok siedział Atol. Nałożyłam dwie dobre saszetki i odjechałam. Wracając wstąpiłam znowu i tym razem była kocia mama.
Michasia na zdjęciach wygląda jak grubaska, a nią nie jest :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Misza staje się przytulakiem :ok: Powoli to idzie, ale do przodu.
Tutaj ze swoją ukochaną wędką, czyli skórzanym tancerzem
Obrazek
i na balkonie
Obrazek

ta wędka to zawsze hit,
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob kwi 30, 2022 13:26 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Dzisiaj u nas wiosna. Byłam u Kulek, zjawiła się Sreberko. Urodziła kocięta, na pewno, ale gdzie ma gniazdo? Nie wiem. Zjadła niedużo dzisiaj i pobiegła w stronę parku. Lila siedziała pod podłogą pobliskiej restauracji, ale przybiegła na jedzenie. Dużo też nie zjadła i gdzieś sobie poszła. Więcej kotów nie było, ale przyjdą później, miski będą puste.
Nadia je, lubi suchego RC, ale trochę mokrej też zjada. Wczoraj wieczorem wsunęła sporo mięsa, rzucałam po kawałeczku na posłanko. Dałam p.Izie saszetkę Whiskasa w tym białym sosie i był to hicior :wink: Bratek wsunął od razu.
Nie wiem, co się stało z gołębiami. Rzuciłam im ziarno, ale żaden nie przyleciał, na palcach jednej ręki można policzyć te, które siedzą na dachu, a przecież było ich mnóstwo. Czyżby zostały otrute? Martwych nie zauważyłam wprawdzie, ale kto wie?

może gołębie gdzieś gniazdują?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob kwi 30, 2022 14:18 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Tego nie wiem, ornitolog ze mnie żaden :oops:

ewar

Post » Nie maja 01, 2022 0:07 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Ładna ta Michasia :201461
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Nie maja 01, 2022 9:48 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Nie maja 01, 2022 10:43 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Dziękuję :1luvu: Jest dzisiaj wyjątkowo pięknie, ciepło, słonecznie, zielono ...itd :lol: Kulki były w komplecie. Sreberko dzisiaj zjadła więcej niż wczoraj. Widziałam wracając, że przebiegła przez ulicę, a potem w las. Nie da się jej wyśledzić.
Nul pisze:Ładna ta Michasia :201461

Dziękuję :1luvu:

ewar

Post » Pon maja 02, 2022 9:30 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Świat byłby piękny, gdyby nie niektórzy ludzie. Był na mnie zmasowany atak, w związku z karmieniem ptaków. Szkoda każdego słowa.
Dorota była u Kulek, ale tylko Lila się pojawiła. Siostra ma jeszcze raz tam podjechać, zobaczy, czy któreś jeszcze nie przyszło.Jedzenie i woda są, nie ma problemu.

ewar

Post » Pon maja 02, 2022 9:54 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

ewar pisze:Świat byłby piękny, gdyby nie niektórzy ludzie. Był na mnie zmasowany atak, w związku z karmieniem ptaków. Szkoda każdego słowa.
Dorota była u Kulek, ale tylko Lila się pojawiła. Siostra ma jeszcze raz tam podjechać, zobaczy, czy któreś jeszcze nie przyszło.Jedzenie i woda są, nie ma problemu.

Niestety jak zauważyłam niektórym ludziom wszystko przeszkadza. Czepiają się aby swoje frustrację przelać na innych. U mnie w parku jest takie miejsce na karmienie ptaków, niestety ludzie tam wysypują stary chleb zamiast ziaren czy kasz. Kiedyś w zimie spotkałam uroczą starsza Panią która codziennie kupowała ptaszkom płatki owsiane błyskawiczne.

Gosiagosia

Post » Wto maja 03, 2022 8:37 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Niestety, tacy, którym wszystko przeszkadza, oprócz brudu wokół śmietnika i na trawniku mieszkają w bloku p.Izy. Nie ma nigdzie w prawie, że nie wolno karmić ptaków, oprócz jezdni, chodników i nie wolno brudzić. Ja sprzątam wyrzucone kości, spleśniały chleb, zepsute śledzie z cebulą...itd.
Cieplutko i słonecznie dzisiaj. Zaraz szykuję jedzenie dla Kulek i pedałuję do nich.

ewar

Post » Wto maja 03, 2022 9:17 Re: Koty z Hucianego Grodu cd.

Obrazek

Gosiagosia

[poprzednia][następna]