Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 07, 2022 7:44 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw kwi 07, 2022 9:05 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Aniu, te tańsze mają tylko glukozę za 33 zł. Ale jest sporo wersji, nawet U10SG- paski 10-parametrowe (46 zł), w których ważne są azotyny (powstają w przemianie materii bakterii (nie wszystkich), więc wskazują na zakażenie moczu.
Te z pierwszego linku mają niezłe opinie, tylko nieprawidłowo określaja poziom leukocytów (zawsze dodatni).
Ja bym kupiła te z drugiego linku, tylko wybrałabym U8 za 42.50.- masz tam glukozę, ketony, krew, leukoccyty, azotyny, ph, białko i cieżar właściwy (ten akurat niepotrzebny, bo wiadomo, że będzie przekłamany w badaniu paskiem).
Tylko sprawdź, ile kosztuje dostawa, bo może się okazać, że te z pierwszego linku są tańsze razem z dostawą.

Gosiu, dzięki za uroczą karteczkę :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Czw kwi 07, 2022 11:34 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Jola jakbym nie kupowała tych pasków bo szkoda kasy one są nie całkiem prawdziwy i Ania się będzie denerwować jak jej głupot nawychodzi
Tylko glukoza i ketony pH
A teraz idę do lekarza
I

anka1515

Od: Nie gru 25, 2011 16:05

Post » Czw kwi 07, 2022 12:14 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Czw kwi 07, 2022 12:31 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Jestem u okulisty jak wrócę to postaram się napisac

anka1515

Post » Czw kwi 07, 2022 12:32 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Jak najbardziej może być Keto-Diastic, chociaż przydałyby się te inne parametry jak pH , erytrocyty i białko. Ale Keto-Diastic możesz kupić w Aptece, a to chyba dobrze świadczy o jakości.
Ponieważ teraz nie masz kasy, to może i warto kupić ten ketoDiastic (gdyby siostra przepisała Ci - to kosztuje 5 zł!).

Ale tak do sprawdzania w przyszłości chyba lepiej mieć taki:
https://redmed.pl/testy-do-kontroli-w-m ... p-569.html
Tylko nigdzie nie mogę znaleźć kosztów dostawy. To już chyba bezpieczniej zamówić te paski z pierwszego linku - bo dostawa gratis! Mają 52 bardzo dobre opinie , 4 dobre i tylko jedną złą. Trzeba tylko pamiętać, że leukocyty nie wychodzą poprawnie.
https://allegro.pl/oferta/paski-test-do ... gIBffD_BwE
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw kwi 07, 2022 14:01 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Dziewczyny pomyślcie na spokojnie na początek będzie potrzebowała badać ketony i glukozę
I tu opcja z pomocą siostry ,ile może jej przepisać

Do tego trzeba kupić do badania pH moczu
I patrzeć na ilość za cenę wysyłkę
Może gdzieś są w aptece
Ani przydałoby się teraz jak tylko złapie mocz zbadac
Te ketony i glukoza dużo powiedzą
A pasków pójdzie
I ile na to trzeba miesięcznie
Tamte paski z większa ilością parametrów przekłamują
Gdzieś miałam ulotkę
Napewno leukocyty i bialko jest przekłamane cenowo na ta chwile się jej nie opłaca
Ja proszę kogoś o kupno na alegro coś tam i szukam czy czegoś potrzebnego nie maja
Igły strzykawki plastry co się może przydać żeby za przesyłkę nie płacić
Jeszcze względem Kreon -chyba
Jak masz receptę taniej to ok
Ale on jest na pewno bez recepty
Ja swego czasu kupowałam Lipancre ,Pangrol
I patrzyłam które cenowo się opłaca
Brałam większa ilość tabl o o większej mocy (przeliczalam opłacalność )
Patrzyłam naweterynaryjnej ile ma wyjść na dzień
Otwierałam dzieliłam (liczyłam kuleczki)
Dlatego jak był dostępny pangrol to jego brałam miał wieksze kuleczki
Z ta wątroba to może z kimś porozmawiać i kupić ornipural na wspólne
A strzykawki 20 ml kupisz nacl moze gdzieś tez i trochę podskórnych będziesz podawać
A o jeszcze względem karmy
Nie wiem jaka bo wiem jakie koty sa
Ale trzeba ograniczyć węglowodany i suche
Wiem u mnie tez jest suchozerca

anka1515

Post » Czw kwi 07, 2022 16:52 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Anna2016 pisze:Tak, to kosmos, już zrezygnowałam z wypisywania przez panią wet recepty na Kreon25000 bo kiedyś nijak nie mogłam się doliczyć ile za to bierze (bo kupiłam leki u niej + ta recepta) ale wychodziło mi, że ...50zł (czyli pewnie tak jak za wizytę), teraz proszę o to lekarza i bez problemu mam ją za zero złotych. Kupuję też u niej probiotyk Flora Defence, 30zł za 10 kaps i teraz zdecydowałam że też nie będę u niej tego kupować - zooart mają 60 kaps za 77 zł. Trudno, im bardziej pani będzie podnosić ceny tym bardziej ja będę szukać leków poza jej gabinetem, tych które da się kupić oczywiście. Za zastrzyki z cerenii w listopadzie płaciłam 25 zł co było dla mnie kosmosem, a teraz płacę 40 zł/szt. - no i 10 zastrzyków to = wiadomo ile :evil: To jest najdroższy chyba wet tutaj....do tej pory cieszyłam się, że chociaż skuteczny.....ale widzę, że muszę brać na jej działania swoją poprawkę.
Bardzo dziękuję Jolu, chętnie skorzystam z Twojego doświadczenia. Na szczeście moja rodzona siostra jest specjalistą diabetologiem i internistą, całe życie zawodowe 'zjadła' na cukrzykach....tyle że ludziach, o diabetologii zwierzęcej nie ma pojęcia :wink: :wink: Już wiem że są np w aptece GEMINI paski do mierzenia cukru w moczu - zapytam tylko wetkę czy dla kota się nadają, bo po co mam płacić za 2 tygodnie kasę za badanie moczu skoro potrzebna tylko informacja o glukozie w moczu?
Ja rozumiem, że wet chce zarobić i ja daję mu zarobić, mam świadomość że czasem robi rzeczy na wyrost, i akceptuję to że daję wetowi zarobić, ale muszę coś robić bo pani przekroczyła nawet moje, wydaje mi się że elastyczne, granice....Przecież oprócz weta jeszcze Hill's i/d jest do kupienia a to też nie jest tanie.,...

Muszę wywietrzyć głowę bo tak zmęczona to już przeoczam ważne szczegóły a potem są problemy. Może w sobotę (nie mam zajęć na uczelni) pojechałabym na 2-3 godziny nad morze...muszę to zrobić jeśłi nawet nie dla siebie do dla Zuzi i Łatki.

Jolu a jak Usia i Sabcia i reszta stadka ?

Zazulka po śniadaniu, qpka jako-tako, tak na 4, nawet przed pobudką z rana wskoczyła do mnie na pościel i położyła się na mnie - bardzo to lubię :P Pozdrawia Ciocie :1luvu:

ja dzisiaj zapłaciłam u weta za 2 zastrzyki na miejscu i 6 do domu - 40 zł
nie rozumiem tych cen u tej wetki do której chodzicie :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw kwi 07, 2022 17:44 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Mirka to masz Super taniego weta u Nas sama wizyta 20 zł nie licząc leków :strach:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw kwi 07, 2022 18:00 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Zdecyduję się na te paski za 5 zł co badają glukozę. Tyle żeby mieć ogólną orientację co i jak z cukrzycą. Dziękuję za wszelkie opinie i porady :201494 :201494
Jest mi bardzo przykro z powodu cen u nowej wetki :cry: :cry: znam co najmniej 1 osobę, która dawno temu już, odeszła z powodu cen. Znam też inną osobę, która od lat leczy u tej wetki swoje kolejne psy i twierdzi, że wetka jest skuteczna... :cry: głowa boli od tego wszystkiego :cry: Moja znajoma w pracy jak jej powiedziałam ile zostawiam w lecznicy kasy stwierdziła że obecnie bardziej się opłaca być weterynarzem niż lekarzem....
Ostatnio edytowano Czw kwi 07, 2022 18:12 przez Anna2016, łącznie edytowano 1 raz

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Czw kwi 07, 2022 18:06 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Nie wiem, czy nie taniej byłoby leczyć w Trójmieście, nawet z dojazdem.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw kwi 07, 2022 18:18 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Sabcia. Mamy już wiosnę. Tak mówi Duża. Bo mieliśmy burzę, deszczyło i grzmotało, a Duża mówi że od pierwszej burzy zaczyna się wiosna.
Paczam przez okno to może tą wiosnę wypaczę.
A wy macie już wiosnę?
Książniczka Ofelja
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw kwi 07, 2022 22:03 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Nie, Ofelko, u nas nie grzmiało, ale mocno padało. I było dość ciepło. Nawet Duża chciała balkon otworzyć, ale w końcu powiedziała, że może jutro :wink:
Sabcia

Aniu, może masz rację, w tej chwili najważniejsze jest kontrolowanie, czy cukrzyca się cofa, do tego wystarczą najprostsze paski.

Dawałam dzis Sabci wszystko, co mogłam i nic nie chciała. Suche nie, pasta miamor - nie, saszetki dla zdechlaków też nie... Aż w końcu okazało się, że chciała mięsko surowe (mielony kurczak) i nawet sporo go zjadła. Uff, dobrze, że w końcu zgadłam, na co ma ochotę :ok: :D
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Czw kwi 07, 2022 22:11 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

To dobrze ,ze Jola miałaś nosa i wyniuchałaś
Bo mnie to nic nie wychodzi z tego mięso które większość lubi przeważnie ostatnio było nie jadalne
Aby nie za peszyć to Rudzielec jak przyjdzie to co zostawię to wcina (jak ma czas,ostatnio był bardzo nerwowy )
Pozdrawiamy cieplutko wszystkich

anka1515

Post » Czw kwi 07, 2022 22:14 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Oj tak, Aniu, już nie wiedziałam, co jej dać. Bo jak nie chce, to trudno, czekam, żeby zglodniała, ale ona COŚ chciała, tylko jak mi miała wytłumaczyć? :201461
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

[poprzednia][następna]