Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Zazulka [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 26, 2022 18:03 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Miau! Gratulacje! Dla Wszystkich Uczestników/Uczestniczek!
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Sob mar 26, 2022 19:43 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Nul pisze:Szanowne Zastrzyki!

W pierwszych słowach mego listu wyrażam nadzieję, iż macie się dobrze i już tęsknicie do miłego kociałka.

Raczcie zważyć, iż dla kociałka ważne jesteście niezwykle i stąd prośba moja do Was skierowana: w łaskawości swojej do kociałek idźcie, nie zaś gdzieś na boki!

To napisawszy, serdeczności tradycyjne dla Was i dla Zastrzykorobiących, tudzież dla kociałek wszelkich załączam
Nul

cudne :P :P :P :ryk: :ryk: :ryk: :ok: :ok: :ok:

Sabulko, to dobrze, że zastrzyk już w kociałku siedzi :201461 :201461 :201461

Marcysia z rana słabiuteńko jadła, tyle że leki zjadła, w obiad już lepiej, bo zjadła pół tacki Animondy Nieren. Wyniki moczu przyszły, doktor dzwonił, że stosunek białka do kreatyniny = 0,56 (max może być do 0,4), ph 7,5, osad niewielki, ciężar 1014, białkomocz. Tyle zapamiętałam. Ogólnie powiedział ze Marcysia dostaje wszystko co można jej dać tj Azodyl, Nefroactiv, antybiotyk do poniedziałku ....nic więcej nie da się zrobić :( wspomniał o eutanazji że lepsze to niż śmierć z głodu :(
Wyczytałam w internecie że Azodyl kotom i psom o wadze między 2.5 - 4.6 kg daje się dwa razy dziennie, rano i wieczorem (ale min. 6 godzin odstępu od antybiotyku) więc jak skończymy antybiotyk to będę jej ten Azodyl dawać 2 razy, dr nie mówił tego. Nie mamy nic do stracenia....

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Sob mar 26, 2022 20:05 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Aniu, czyli miałaś dobre wyczucie, że to objawy nerkowe u Marcysi. to cud, że masz te wyniki moczu w taki sposób, bezstresowy dla Marcyni. Może się uda jeszcze jej trochę pomóc.
Widzisz, Kubuś u MałgWrocław jest "domowy", a też nie ma szans na kroplówki, jak Marcysia. :( Robisz dla koteczki wszystko, co można, a nawet więcej!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob mar 26, 2022 21:25 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

W pierwszych słowach mego listu wyrażam nadzieję, iż macie się dobrze i już tęsknicie do miłego kociałka.

Raczcie zważyć, iż dla kociałka ważne jesteście niezwykle i stąd prośba moja do Was skierowana: w łaskawości swojej do kociałek idźcie, nie zaś gdzieś na boki!

To napisawszy, serdeczności tradycyjne dla Was i dla Zastrzykorobiących, tudzież dla kociałek wszelkich załączam
Nul

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob mar 26, 2022 21:33 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Nul

Nul, jesteś boska :ok:
Może ktoś już to napisał, nie wiem, dopiero doczytuję.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob mar 26, 2022 21:37 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Anna2016 pisze:

Nul

cudne :P :P :P :ryk: :ryk: :ryk: :ok: :ok: :ok:

Sabulko, to dobrze, że zastrzyk już w kociałku siedzi :201461 :201461 :201461

Marcysia z rana słabiuteńko jadła, tyle że leki zjadła, w obiad już lepiej, bo zjadła pół tacki Animondy Nieren. Wyniki moczu przyszły, doktor dzwonił, że stosunek białka do kreatyniny = 0,56 (max może być do 0,4), ph 7,5, osad niewielki, ciężar 1014, białkomocz. Tyle zapamiętałam. Ogólnie powiedział ze Marcysia dostaje wszystko co można jej dać tj Azodyl, Nefroactiv, antybiotyk do poniedziałku ....nic więcej nie da się zrobić :( wspomniał o eutanazji że lepsze to niż śmierć z głodu :(
Wyczytałam w internecie że Azodyl kotom i psom o wadze między 2.5 - 4.6 kg daje się dwa razy dziennie, rano i wieczorem (ale min. 6 godzin odstępu od antybiotyku) więc jak skończymy antybiotyk to będę jej ten Azodyl dawać 2 razy, dr nie mówił tego. Nie mamy nic do stracenia....

Aniu, przytulam wirtualnie, jestem z Tobą :201461
Trudny to czas.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob mar 26, 2022 22:42 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

madrugada pisze:

Nul

Nie wiem, skąd Nul wpada na takie pomysły, ale powtórzę za madrugadą - są boskie (i Nul też!) :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Sob mar 26, 2022 22:47 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

jolabuk5 pisze:
madrugada pisze:

Nul

Nie wiem, skąd Nul wpada na takie pomysły, ale powtórzę za madrugadą - są boskie (i Nul też!) :1luvu:

Dołączam się do pochwal Nul. :201461

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie mar 27, 2022 10:19 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie mar 27, 2022 14:48 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Będzie bez cytowania, by tych pochwał pod adresem twórczości mej nie multiplikować :)
A zatem: Nul zarumieniony dziękuje! Nie, Nul nie wie, skąd wpada na takie pomysły…

A właściwie… Nie przemawiałyście nigdy do rzeczy? (Ooo, dwuznaczność!) w sensie: do jakiegoś przedmiotu? Coś w stylu: „gdzieś się schowała, druga skarpetko? Ty głupi telewizorze, zadziałaj? Dobry telewizorek, no już, pokaż obraz… :) No to poszłam o krok dalej j napisałam list :)

O przemawianiu do rzeczy to mam taką historyjkę, która się do Jolinego wątku o zjawiskach nadaje (chyba). I chyba jeszcze tego tam nie opisywałam, a może? Sprawdzę :)

Zdrowia, Marcysiu biedna…
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Nie mar 27, 2022 14:52 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Gosiagosia pisze:Obrazek

Wzajemnie, Gosiu! :1luvu:
Koty dostały nową trawę, obżarły się i chyba im zaszkodziło, bo trochę rzygają i nie mają apetytu. Najgorzej z Usią, nie chce nic jeść, cukier po 12 godzinach miała 116, zjadła tylko jedną pastę, śpi. Inne koty bez większego apetytu, ale coś zjadły. Martwię się o Usię. :(

Nul, jesteś poetką, po prostu :D :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie mar 27, 2022 15:15 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

nie rzygajcie kotki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie mar 27, 2022 19:40 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Upsss, Usiu.... :201461 :201461 :201461 kciuki za powrót apetytu :ok: :ok: :ok:
Mnie się podoba: "...dobry telewizorek, no pokaż obraz..." :ryk: :ryk: :ryk:
ja czasem mówię do przedmiotów, ale raczej...niecenzuralnie... :oops: :oops: :oops:

Marcysia z rana nic nie chciała, ale powoli się przemogła, i zjadła 1/3 tacki animondy nieren, w obiad tyleż samo pasztecika gourmeta....
Łatka natomiast chyba nocowała pod chmurką, od rana biegała jak nakrecona, nie dawała podejść do siebie i....nic nie zjadła : ani na śniadanie ani na obiad :? :? :? :? :evil: :evil: :evil: to. na kolacje niestety czeka ją niemiłe posmarowanie futerka żółtkiem z Hepatoforce i Nefroactiv, bo nawet swojej ukochanej rybki z lekami nie zjadła w porze obiadu....Mam dość. Dziś lepiej jadła choruteńka leżąca Marcysia niż biegająca nerwowo po ogródku Łatka :201427 :201427 :201427

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Nie mar 27, 2022 19:42 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Zwariować można z tymi kotami! U mnie też w tej chwili lepiej je Sabcia niż biedna Uszatka! :(
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie mar 27, 2022 19:55 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka.

Uszatko, poczuj sie lepiej!
Marcysiu, niech Ci sie naprawi zdrowko i apetyt. I Tobie Latko tez!
Jolu, u mnie podobna sytuacja z Bablem i Mini. Zra trawe (z podworka) po kilka razy dziennie i wymiotuja a potem nie maja apetytu. Babel to przynajmniej zwymiotowala dzis tez troche wlosow, ale Mini, to sama trawa. Dzis rano to chyba ze dwa razy zarla i wymiotowala (zanim wstalam) i juz byla zabarwiona na rozowo ta tresc zoladkowa z trawa. Trawa pewno dosc ostra, pewno moze pokaleczyc delikatna sluzowke :(

Nul :ryk:
Dawaj ta historyjke tutaj. Bardzo chetnie przeczytamy!
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

[poprzednia][następna]