koty 2023r-POTRZEBUJEMY PILNIE POMOCY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 09, 2022 10:46 Re: koty

Znowu w mięsnym wzrost cen. Na tym poziomie są już od ponad tygodnia.
Obrazek

Foczka i jej "osiedle"- w tych budkach śpią tez Baziu i Murzynek.

Obrazek Obrazek

U nas już tak wiosennie. W nocy przymrozki, tak do max. -3°C, a w ciągu dnia ok. 6-9°C. Ale za to słonecznie :D

Andzia Opiekun wirtualny alicat

Bubiczki

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Śro mar 09, 2022 12:30 Re: koty

W Netto dorwałam 3 kuwety na przecenie. Normalnie były po 29.99, dzisiaj po 15zł sztuka. :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro mar 09, 2022 16:26 Re: koty

iza71koty pisze:W Netto dorwałam 3 kuwety na przecenie. Normalnie były po 29.99, dzisiaj po 15zł sztuka. :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

fajne t dośc tanie
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro mar 09, 2022 16:52 Re: koty

Jak dla mnie to za grosze.Te kuwety kosztują w sieci ok 70 zł.A jak się chce je zamówić gdzieś poza PL to z dostawą 150 zł czy jakoś tak.Damian mi pokazywał.

iza71koty

Post » Śro mar 09, 2022 19:09 Re: koty

Co to jest kuweta przesiewowa? Pierwsze słyszę. Ale cena bardzo dobra, super że udało Ci się kupić.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Śro mar 09, 2022 20:35 Re: koty

aga66 pisze:Co to jest kuweta przesiewowa? Pierwsze słyszę. Ale cena bardzo dobra, super że udało Ci się kupić.

To jest ta kuweta:
https://www.xdomowo.pl/kuweta-dla-kota-p-2999.html

1 kuweta to 3 pojemniki- 1 dół oraz 2 sita. Żeby sprzątnąć kuwetę wystarczy wyjąć pierwszy pojemnik- sito i lekko potrząsnąć.
Obrazek

Żwirek spada na dół, a urobek zostaje u góry. Wystarczy wysypać zawartość do odpadów i umyć górne sito. Czyli w teorii mniej roboty. Zobaczymy jak się to sprawdzi w praktyce.

iza71koty

Post » Czw mar 10, 2022 8:23 Re: koty

Jakby ktoś chciał wesprzeć leczenie kotki:

https://pomagam.pl/leczeniekotki7
Zbiórka na karmę dla kotka:
pomagam.pl/karmadlakotasp

YenneferB

Od: Pon sie 23, 2021 12:20

Post » Czw mar 10, 2022 10:26 Re: koty

Damian- iza71koty pisze:Znowu w mięsnym wzrost cen. Na tym poziomie są już od ponad tygodnia.
Obrazek

Znowu ceny w mięsnym w górę. :(
Od dzisiaj udka o 1zł/kg droższe .

Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Czw mar 10, 2022 11:06 Re: koty

Kochani zwracam się z gorącą prośbą do Osób które niekoniecznie wspierają nas regularnie.Przy okazji tutaj chcę podziękować Wszystkim naszym :1luvu: Opiekunom i Darczyńcom :1luvu: - którzy co miesiąc nas wspierają i pomagają przetrwać-dbając o dobrostan naszego stada. :201461

Wzrost cen -wojna :| Wszystkich nas wytrąciła z równowagi.Niepewność- obawa, strach co będzie dalej....jak to udżwigniemy.Czy konflikt -nie wyjdzie poza granicę Ukrainy. :| Codziennie zasypiamy i budzimy się z nadzieją -na koniec tej wojny -gwałtownej -nagłej i okrutnej.

Jak widać ceny z dnia na dzień windują w zastraszającym tempie.Nie możemy zmniejszyć racji żywnościowej mięsa -bo to jest ilość która codziennie jest potrzebna.Część wypłaty która przyszła pod koniec lutego -była dużo uboższa w związku z tym ze w styczniu Mąż przebywał tydzień w domu- z uwagi na problem z kręgosłupem.Nie było zatem możliwości -dołożyć jakiś środków do marca.

Natomiast z tej części co przychodzi w marcu bank zabrał już dużą ratę kredytu która notabene jest teraz wyższa o prawie 100 zł.Oprócz tego musiałam zapłacić rachunki.Ponieważ w ub.miesiącu nie było wolnych środków na inwestycje-nie za bardzo z czym mam lecieć na Bazarek.Kilka rzeczy udało nam sie sprzedać poza Forum dzięki Ogromnej pomocy :1luvu: Dobrego Duszka :1luvu: o którym już tutaj wspominałam niedawno.Duszek :D zajął się wszystkim a mi odszedł kłopot robienia bazarku podnoszenia i wysyłania paczek.

Te środki w większości zostały już wykorzystane -bo dostaliśmy szybki przelew a konto tych zakupów i całe szczęście -bo byliśmy przed weekendem bez grosza a wyplata nie dotarła.

Niestety co rok jest to samo -marzec -kwiecień to wychodzenie z długów po zimie.W tym roku tyle długów nie było- ale wzrost cen niestety odbił się na wszystkim i spowolnił proces wychodzenia -na jako taką prostą.

Myślę że dopiero maj będzie takim miesiącem nieco lżejszym ale ponieważ teraz mamy marzec i jakoś przetrwać go musimy do 27 -zwracam się z prośbą o dorażną pomoc.Kwestia finansowa -bazarkowa czy też w postaci suchej i mokrej karmy bardzo pożądana. :oops: Nie ukrywam ze bardzo zależy nam na wsparciu finansowym. :oops: Proszę o pomoc w przetrwaniu najgorszego kryzysu.

iza71koty

Post » Pt mar 11, 2022 10:47 Re: koty

Klara Opiekun wirtualny LimLim
Obrazek

Damian- iza71koty

Post » Pt mar 11, 2022 11:13 Re: koty

Kochani dziękujemy naszym Wszystkim :D :1luvu: Aniołom. :201461

Dzisiaj dziękuje :1luvu: ametyst55 :1luvu: za wpłatę w kryzysie.Dotarło 100 zł. :201494 :201461

iza71koty

Post » Pt mar 11, 2022 11:20 Re: koty

Mam straszny kłopot z jedzeniem.Nie wiem- może nie powinnam oglądać wiadomości -choć robię to tylko raz dziennie.Głównie wieczorem.Kiedy myślę o tych głodujących -ludziach -zwierzętach- wczoraj śliczny brytyjczyk wyciągnięty spod gruzu.Przerażony.Nie umiem sobie z tym poradzić i normalnie funkcjonować- a nie zmienia to faktu że codzień muszę wszystko ogarnąć jak należy.To bardzo trudne.Boję się że użyją broni chemicznej lub biologicznej.Boję sie kryzysu w Polsce przez nieograniczoną falę uchodzców-boje się cen z którymi już teraz nie dajemy rady.

iza71koty

Post » Pt mar 11, 2022 12:20 Re: koty

iza71koty pisze:Mam straszny kłopot z jedzeniem.Nie wiem- może nie powinnam oglądać wiadomości -choć robię to tylko raz dziennie.Głównie wieczorem.Kiedy myślę o tych głodujących -ludziach -zwierzętach- wczoraj śliczny brytyjczyk wyciągnięty spod gruzu.Przerażony.Nie umiem sobie z tym poradzić i normalnie funkcjonować- a nie zmienia to faktu że codzień muszę wszystko ogarnąć jak należy.To bardzo trudne.Boję się że użyją broni chemicznej lub biologicznej.Boję sie kryzysu w Polsce przez nieograniczoną falę uchodzców-boje się cen z którymi już teraz nie dajemy rady.

Nie chę Ciebie dołować, ale ceny będą rosły jeszce bardzo długo. Nie masz może możliwości ,kupić większej ilości mięsa i wrzucic do zamrażarki?, może to głupie pytanie, ale u mnie co dostawa to mieso droższe, chleb trzeci raz w tym roku poszedł do góry.Nie będzie taniej, inflacja ma byc na poziomie 17 procent. Uchodźcy tez nam sprawy nie ułatwiaja, bo trzeba ich wyżywic, dać schronienie.
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Pt mar 11, 2022 13:47 Re: koty

Myszorek pisze:
iza71koty pisze:Mam straszny kłopot z jedzeniem.Nie wiem- może nie powinnam oglądać wiadomości -choć robię to tylko raz dziennie.Głównie wieczorem.Kiedy myślę o tych głodujących -ludziach -zwierzętach- wczoraj śliczny brytyjczyk wyciągnięty spod gruzu.Przerażony.Nie umiem sobie z tym poradzić i normalnie funkcjonować- a nie zmienia to faktu że codzień muszę wszystko ogarnąć jak należy.To bardzo trudne.Boję się że użyją broni chemicznej lub biologicznej.Boję sie kryzysu w Polsce przez nieograniczoną falę uchodzców-boje się cen z którymi już teraz nie dajemy rady.

Nie chę Ciebie dołować, ale ceny będą rosły jeszce bardzo długo. Nie masz może możliwości ,kupić większej ilości mięsa i wrzucic do zamrażarki?, może to głupie pytanie, ale u mnie co dostawa to mieso droższe, chleb trzeci raz w tym roku poszedł do góry.Nie będzie taniej, inflacja ma byc na poziomie 17 procent. Uchodźcy tez nam sprawy nie ułatwiaja, bo trzeba ich wyżywic, dać schronienie.

Nie jesteś Iza sama z tym lękiem. Boimy sie wszyscy. A tacy "dziwacy" boją sie jeszcze bardziej. Nie tylko o swe rodziny i bliskich. Ale, przede wszystkim, o zwierzęta pod naszą opieką. Strasznie wszystko drożeje. Wątróbka kosztowała 4,8. Teraz prawie 7 zeta. To samo inne produkty. Mnie strach ogarnia jak sobie pomyślę, że nie będę miała z czym iść do dzikusów. A są jeszcze domowe koty. My. Bliscy.
Trzymajcie się i mocno przytulam. Bo tylko ,niestety, tak mogę "wspomóc"
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pt mar 11, 2022 14:07 Re: koty

Myszorek pisze:

Nie musisz mnie dołować.Doskonale sobie z tego zdaję sprawę. :( Nie wiem -co według Ciebie znaczy większa ilość? :roll: pół tony czy więcej?Bo ja dziennie potrzebuje 11 kg a i z tym jest problem -bo sklep oddaje nam całą dostawę kości czasem a do tego dobieramy udka.

Nie mam ani milionów ani chłodni w domu- zatem rozwiązanie- nie dla mnie.Zresztą powyżej proszę o wsparcie :oops: -zatem jak widać w obecnej chwili mamy taką sytuację ze musimy przetrwać z dnia na dzień.

iza71koty

[poprzednia][następna]