Niechciane, chore, po przejściach.Miluś guzy, maluszki.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 06, 2022 20:38 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka ['] Kolejne 2 w DS.

Dzidzia :1luvu:

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Pon mar 07, 2022 20:32 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka ['] Kolejne 2 w DS.

Panienka z okienka :kotek:
Obrazek

z Misią :201461
Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon mar 07, 2022 21:06 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka ['] Kolejne 2 w DS.

Dzidzia ma śliczne pysio :) Aniu, przepraszam, że pytam. Czy u Myszki[*] to był fip?

aga66

Post » Wto mar 08, 2022 9:35 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka ['] Kolejne 2 w DS.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw mar 10, 2022 17:30 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka ['] Kolejne 2 w DS.

Dziękuję Gosiagosia :1luvu:

aga66 pisze:Dzidzia ma śliczne pysio :) Aniu, przepraszam, że pytam. Czy u Myszki[*] to był fip?

Wczoraj byłam z nią na sprawdzeniu czy aby nie jest kotna, bo brzuszek jej się zaokrąglił i panikować zaczęłam.
Wet zrobił usg i nic tam nie widać, :201494 a już po miesiącu u mnie powinno jeśli coś. Przez miesiąc prawie kilogram przybrała na wadze z 1,30kg.
Na drugie pytanie odpowiedź Agnieszka, to nie był fip.

Wyniki testów alergicznych Kici viewtopic.php?f=1&t=213620&p=12587888#p12587888

Obrazek Obrazek

Badania krwi Kici
Obrazek Obrazek

i jeszcze wymaz z noska Milusia, tak dla potwierdzenia wydatków
Obrazek

Dzisiaj też byłam w lecznicy z białorudym Kacperkiem/Karmelkiem, bo pomimo obróżki feromonowej dalej sobie boczki wylizuje. Dostał steryd tygodniowy i zobaczymy co dalej.

Zdjęcia sprzed paru dniu, teraz ma oba wylizane i to typowe ze stresu jak to wet określił.
Niestety nie mogę go wypuścić z klatki na dłużej, bo sika/znaczy, naszczał mężowi w zimowe buty które musiałam wywalić.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Czw mar 10, 2022 20:39 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka ['] Kolejne 2 w DS.

Dzięki Aniu za info o Myszce[*]. A z kolejnym szczochem to załamka. Rozumiem Cię bo u mnie też podobny problem :( No ale cóż zrobić, sprzątam i tyle, oby zdrowe szczochy były to będzie ok.

aga66

Post » Pt mar 11, 2022 21:10 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka ['] Kolejne 2 w DS.

aga66 pisze: A z kolejnym szczochem to załamka. Rozumiem Cię bo u mnie też podobny problem :( No ale cóż zrobić, sprzątam i tyle, oby zdrowe szczochy były to będzie ok.

Wyjścia nie ma jak tylko sprzątać, bo w smrodzie mieszkać trudno by było.
Tola też szczy, najchętniej na schodach lub na worek z karmą.
Obrazek

Mam takich 5 szczochów. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt mar 11, 2022 21:27 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka ['] Kolejne 2 w DS.

Ja jednego i wymiękam czasem:( tak, że podziwiam. Musieliśmy wywalić kanapę i materac córki, bo wybrała sobie jej pokój do siurania. I przyznam się, ze forum trzeba był, żebym kupiła prześcieradło nieprzemakalne za grosze, a już się przymierzałam do pokrowca za kilkaset zł :oops:

aania

Od: Pt lis 11, 2005 22:48

Post » Sob mar 12, 2022 7:16 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka ['] Kolejne 2 w DS.

Ja na 4 koty mam 2 lejki. Kocurek bardzo często, na szczęście nie na łóżko. Kotka, jedyna w stadzie obsikuje jak kocury ją gonią a niestety często się to zdarza :( Nie winię ich bo tego nie rozumieją ale uciążliwe to jest bardzo.

aga66

Post » Sob mar 12, 2022 11:15 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka ['] Kolejne 2 w DS.

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob mar 12, 2022 12:35 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka ['] Kolejne 2 w DS.

Na dogo w swoim bazarku guccio uwzględniła Twoje kotki :ok:

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Nie mar 13, 2022 12:35 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka ['] Kolejne 2 w DS.

aania pisze:Ja jednego i wymiękam czasem:( tak, że podziwiam. Musieliśmy wywalić kanapę i materac córki, bo wybrała sobie jej pokój do siurania. I przyznam się, ze forum trzeba był, żebym kupiła prześcieradło nieprzemakalne za grosze, a już się przymierzałam do pokrowca za kilkaset zł :oops:

Wczoraj i przedwczoraj znowu miałam wszystko poszczane, nawet fotelik...

Obrazek

tył kuwety i drapaczek
Obrazek Obrazek

po umyciu już
na buty ogrodowe na schody bez przerwy leją lub ogólnie na schody
Obrazek

na pudełka z karmą już standard i na kosz
Obrazek

na worek z karmą co rusz
Obrazek

jedna kanapa też
Obrazek Obrazek Obrazek

i druga kanapa też
Obrazek

a na kociarni 2 kuwety na łóżku dodatkowo
Obrazek

Winowajca, jeden z wielu
Obrazek Obrazek

Naprawdę odechciewa się wszystkiego.... :(

aga66 pisze:Ja na 4 koty mam 2 lejki. Kocurek bardzo często, na szczęście nie na łóżko. Kotka, jedyna w stadzie obsikuje jak kocury ją gonią a niestety często się to zdarza :( Nie winię ich bo tego nie rozumieją ale uciążliwe to jest bardzo.
Czasami po zapachu muszę lokalizować gdzie jest nalane.

Gosiagosia dzięki i też pozdrawiamy. :)

Koki-99 pisze:Na dogo w swoim bazarku guccio uwzględniła Twoje kotki :ok:

Już byłam, super, :1luvu: dziękuję za cynk. :201461
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon mar 14, 2022 10:13 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka ['] Kolejne 2 w DS.

A nie możesz tych karm schować w jakiejś spiżarce, szafce czy osobnym pomieszczeniu?
To jest straszne, takie lanie bez przerwy. U mnie Kizia czasem siknie, też wyczuwam momentalnie. Ale żeby codziennie? No zwariowałabym chyba :201416

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Pon mar 14, 2022 19:37 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka ['] Kolejne 2 w DS.

Aniu, strasznie mi przykro z powodu śmierci Myszki.
Ostatnio rzadko zaglądam na miau i na fb - dopiero teraz zobaczyłam, że już Myszki nie ma.
Była taka niezwykła i śliczna.
Zdaje się, że miała takie same problemy z sercem, jak moja biedna Tysia.

Myszka [*] :cry:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt mar 18, 2022 19:42 Re: Niechciane...takie tam biedy. Myszka ['] Kolejne 2 w DS.

mb pisze:Aniu, strasznie mi przykro z powodu śmierci Myszki.
Ostatnio rzadko zaglądam na miau i na fb - dopiero teraz zobaczyłam, że już Myszki nie ma.
Była taka niezwykła i śliczna.
Zdaje się, że miała takie same problemy z sercem, jak moja biedna Tysia.

Myszka [*] :cry:

Dziękuję Marysiu :1luvu: tak naprawdę to nie daję sobie z tym rady, zbyt mocno się do nich przywiązuję i zbyt mocno je kocham. :cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

[poprzednia][następna]