Piękne ptaki
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
MB&Ofelia pisze:A i owszem, byłam na ptakach w Finlandii, z pewnym biurem podróży, które organizuje takie wyprawy ornitologiczne. I mam ochotę tam wrócić, bo nie zobaczyłam wszystkiego co tam można zobaczyć. Tyle że przez ostatnie dwa lata przez koronaświństwo akurat ta wycieczka się nie odbyła. Może uda się w tym roku?
Teraz mam lepszy aparat, więc gęsi wyszłyby lepiej. Wtedy miałam badziewną idiotkamerkę z zoomem totalnie nie na ptaki.
jolabuk5 pisze:Ojej, to jak widzę masz bardzo poważne hobby! Melomani jeżdżą za granicę do teatrów operowych, na koncerty albo za swoim idolem, ale nie wiedziałam, że ornitolodzy jeżdżą za ptakami! Szczerze mówiąc myślałam, że po prostu byłaś w Finlandii i przy okazji zrobiłaś zdjęcie ptaków, a Ty specjalnie po to tam pojechałaśSuper!!!
MB&Ofelia pisze:Jeszcze nie tak poważne hobby żeby na wieść o rzadkim gatunku brać dzień wolny w pracy i jechać na drugi koniec Polski. A są tacy co tak robią. U mnie na przeszkodzie stoi głównie brak autka - nie wszędzie da się dojechać zbiorkomem. Ale kilka ptaków w tym roku kusiło...
MB&Ofelia pisze:Tydzień wolnego to wezmę na ptasią wycieczkę z moim ulubionym biurem. I początek wycieczki będzie niedaleko Wrocka - ale do samego nie zajedziemy.
MaryLux pisze:Kiedy będzie ciepło?
ewkkrem pisze:MaryLux pisze:Kiedy będzie ciepło?
Latosi![]()
Już niedługo. Już za chwileczkę.
Będzie, przeminie i ... znowu JESUIEŃ
MaryLux pisze:Pożądam wiecznej wiosny!
ewkkrem pisze:MaryLux pisze:Pożądam wiecznej wiosny!
Popieram! Może jakiś marsz protestacyjny zorganizujemy? Wiosna - Panie sierżancie![]()
Jesień też lubię
Użytkownicy przeglądający ten dział: Fatka, Silverblue i 72 gości