aaleksandraxoxo pisze:czy korzystasz często z aplikacji na telefon? Czy np. wygodniej by Ci było jakby wybór zwierzaka, płatność za abonament i kontakt ze schroniskiem byłby w jednym miejscu czy nie jest to dla Ciebie istotne?

A płatność jak miałaby wyglądać? Podpięta karta do aplikacji czy jak?
Ja w każdym razie na pewno bym nie korzystała, lubię mieć kontrolę nad swoimi finansami i np. zdefiniować sobie na koncie przelew stały, który w każdej chwili mogę odwołać.
Wolałaby nie znaleźć się w sytuacji, gdzie z powodu jakiegoś błędu pójdzie nieprawidłowa kwota albo częściej niż ja bym chciała

Co do samego modułu do adopcji, to jak już, to wystarczyłaby możliwość wyboru zwierzaka i później w tym miejscu potwierdzenia, że kasa za dany miesiąc wpłynęła i informacje, co tam u niego słychać.
Ale! No musi być przecież jakieś ale

1. często zdarzało mi się, że nie dostawałam żadnych info o zwierzaku, bo w schronisku zawsze jest mnóóóstwo roboty, jako opiekun wirtualny rozumiem to doskonale i nie wymagam takich update'ow, no ale jeśli już miałabym mieć taką aplikację, to niech tam się coś dzieje
2. problemem dla osób z takich forów jak to jest wg mnie że mamy pod opieką "wirtualniaki" z wielu źródeł - nie chcę instalować różnych aplikacji, żeby z każdej mieć info o jednym zwierzaku, jak już, to wolę jednak maila
3. jeśli chodzi o potwierdzenie, że kasa wpłynęła - albo by tu działał jakiś automat na koncie (ale czy schronisko da Ci dostęp do informacji z konta? czy będziesz w stanie przypiąć poprawnie przelew do danego zwierzaka?) albo ktoś musiałby to wprowadzać ręcznie, na co za bardzo bym nie liczyła...
Więc tak podsumowując - przykro mi, ale nie korzystałabym z takiej aplikacji.
Być może dla schroniska mógłby tu być jakiś plus, bo zawsze to byłaby większa szansa, że skoro mam aplikację i wybrałam jakiegoś zwierzaka, to może następnego wybrałabym z tego samego schroniska.
Ale zdecydowanie musiałoby być coś, co zachęciłoby ludzi do instalacji takiej apki.