Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Maluszek3 pisze:Dziękuję, nie rozumiem dlaczego ani 1 ani 2 wet nie wykonał tego badania podczas wizyt.
Po antybiotyku (oczywiście w trakcie również, ale po zakończeniu) powinno się podawać probiotyk przez 10-14 dni. Żeby odbudować florę jelitową.Maluszek3 pisze:Kotek już w 100% wrócił do siebie Bardzo dziękuję za wsparcie. Wyniki ma dobre, wypróżnia się, siusia, bawi. Moim zdaniem, kotek miał pierwotnie zatwardzenie, przestał chodzić do kuwety przez ból, później się zatkał już całkiem, reszta jego objawów(letargiczność i brak apetytu), była spowodowana antybiotykiem, poczytałam o skutkach ubocznych tego leku i przez chwilę byłam naprawdę przerażona. To jest lek który podaje się raz, a uwalnia się p 14 dni, więc nie można zaprzestać nawet jak kotek źle reaguje. Nazywa się Convenia. Chyba nie zgodziłabym się już na podanie tego leku kotkowi, chyba że w ostateczności. Podałam mu 2 razy probiotyk bene bac (żel) - to pomogło na apetyt, a później już wróciło bieganie i psocenie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 39 gości