Ładodny kot stał się agresywnym demonem - pomocy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 09, 2021 11:17 Re: Ładodny kot stał się agresywnym demonem - pomocy

Nie zawsze skład kamieni w drogach moczowych jest zgodny z kryształkami w próbce moczu.
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Pt gru 10, 2021 11:59 Re: Ładodny kot stał się agresywnym demonem - pomocy

fili pisze:Nie zawsze skład kamieni w drogach moczowych jest zgodny z kryształkami w próbce moczu.

Czyli strategia obrana przez weterynarza jest błędna?

Ragaman

Od: Pt lip 01, 2016 9:47

Post » Pt gru 10, 2021 12:35 Re: Ładodny kot stał się agresywnym demonem - pomocy

Ucieczka w sucha karme prawie zawsze jest nienajlepszym wyborem dla zwierzaka, za to wygodnym i promowanym przez wielu wetow.
Napisze cos niepoprawnego, nie rozumiem zupelnie podejscia izolacji Ciebie od kota.
Owszem, jeden dom, gdzie czuje sie bezpiecznie, ale brak mozliwosci odwiedzania, zabawy z kotem, to cos, co trudno zrozumiec w tej sytuacji.
I jeszcze jedno, przestawienie na normalne jedzenie, mieso, barf, czesto dziala cuda.
Moze mi umknelo, ale mieszkasz w Pl, innym kraju?
Przepraszam za pytanie, ale czesto opieka wetow pozostawia duzo do zyczenia.

FuterNiemyty

Od: Pt gru 01, 2017 11:58

Post » Pt gru 10, 2021 13:41 Re: Ładodny kot stał się agresywnym demonem - pomocy

FuterNiemyty pisze:Ucieczka w sucha karme prawie zawsze jest nienajlepszym wyborem dla zwierzaka, za to wygodnym i promowanym przez wielu wetow.
Napisze cos niepoprawnego, nie rozumiem zupelnie podejscia izolacji Ciebie od kota.
Owszem, jeden dom, gdzie czuje sie bezpiecznie, ale brak mozliwosci odwiedzania, zabawy z kotem, to cos, co trudno zrozumiec w tej sytuacji.
I jeszcze jedno, przestawienie na normalne jedzenie, mieso, barf, czesto dziala cuda.
Moze mi umknelo, ale mieszkasz w Pl, innym kraju?
Przepraszam za pytanie, ale czesto opieka wetow pozostawia duzo do zyczenia.

Mieszkam w Polsce, niedaleko żony. Behawiorystka poradziła, żeby jutro jeszcze kota nie odwiedzać, bo ona sama będzie nowym stresorem, ale potem mamy się już umówić z żoną na wizytę.
Dopytam o szczegóły jutro. Co do karmy, to wiem, że mokre karmy są lepsze i będziemy próbować iść w tę stronę.

Ragaman

Od: Pt lip 01, 2016 9:47

Post » Pt gru 10, 2021 14:41 Re: Ładodny kot stał się agresywnym demonem - pomocy

Ragaman pisze:
fili pisze:Nie zawsze skład kamieni w drogach moczowych jest zgodny z kryształkami w próbce moczu.

Czyli strategia obrana przez weterynarza jest błędna?

Wg mnie tak, chyba, że wyjdą kryształy cystyny, ale kamica cystynowa jest bardzo rzadka.
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

[poprzednia]