Mojekoty Sabcia Usia Calinka Mini Kitka Kitek do zamknięcia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 06, 2021 22:07 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Anna2016 pisze:Miau
Powoli nad ranem częstotliwość qupek malała, była o 22giej. 23ciej, 1.30, 3ciej, potem o 7, potem poszłam do pracy, jak wróciłam o 13tej to wykopałam jeden placek (z jednego miejsca). Na razie qpy nie było 8O Apetyt troszkę słabszy, pragnienie też troszkę słabsze, ale jednak pije więcej niż zwykle. Dałam jej wiec po południu troszkę Helicidu (omeprazol, osłonowo na żołądek). Moja siostra lekarz powiedziała, że może pić od podniesionego poziomu cukru. No, może być wiele przyczyn picia jak smok kiedy się dostało kolejny zastrzyk ze sterydu. Ona zazwyczaj pije mało, pierwszy raz w życiu, nie przesadzam, widziałam żeby ona TYLE piła co wczoraj...mało siooo bylo ale za to wodnista qp.
Marzeniu, dziękuję, to ciekawa sugestia, a ten carobin sprowadziłam kiedyś chyba spod Krakowa, pastę, ale Zuzi nie smakował jakoś, leży w lodówce...
A ten mój pomysł to....około 1.30 i około 3ciej w nocy dalam jej łącznie jakieś 1/4 - 1/3 tabletki Amyladol....nie wiem, czy to po tym zatrzymała się biegunka, czy to miało jakieś znaczenie (rzadsze wizyty kuwetowe zaczęły się po amyladolu), no to na logikę: po depomedrolu - pojawia sie wodnista biegunka (on powinien wygasić zapalenie jelit, ale był podany bez antybiotyku, no dobrze....), na drugi dzień dostaje w zastrzyku antybiotyk, po nim nie ma żadnej poprawy w kuwecie, nadal wodnista biegunka. To co jest? Jakaś przyczyna niejelitowa?
Dziś wieczorem dam jej jeszcze jakąś 1/8 tego Amyladolu...
Zmiana weta: dwóch o których myślę, jedna babka okolo 40tki pewnie, kiedyś pracowała jako wetka w schronisku, jest b.droga, gabinet b.dobrze wyposażony, ale babka miała w google oceny 4.2 (gdzieś mi to zniknęło, usunęła?) z powodu jakości kontaktu z opiekunem, na zdjęciach na facebooku uczesana na 'irokeza' z tatuażami na rękach.. Drugi wet - ma fajny kontakt z opiekunem, można z nim pogadać (byłam tam raz czy dwa z bezdomniakami kiedyś dawno) nie ma rtg, wchodzi się z marszu, ma bdb oceny na www, z dawnych czasów (z 15 lat temu) pamiętam, że słabo sobie radził z diagnostyką, jak sobie radzi teraz - nie wiem.
I takie to oto małomiasteczkowe dylematy...
Dobrego wieczoru

Aniu, jak dla mnie irokez i tatuaże śwadczą o młodej (w końcu 40 lat to jeszcze młodość), otwartej na nowości, a więc i wiedzę, osobie. Wyposażony gabinet to duża zaleta, nie musisz jeździć po całym mieście, w poszukiwaniu specjalisty.
Jeśli chodzi o drugiego weta - kontakt z pacjentem jest ważny, ale nie zawsze przekłada się na fachową wiedzę i kompetencje. Piszesz, że miał problemy z diagnostyką, może się to poprawiło, a może niekoniecznie... Może popadł w rutynę.
Gdyby chodziło o mojego kota, waliłabym z marszu do irokeza z tatuażem :wink:
Ale decyzja należy do Ciebie.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob lis 06, 2021 23:33 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Dziękuję :P :P :wink:
Z tym żołądkiem to możliwe że coś jest na rzeczy, bo dziś była trochę markotna, i apetyt trochę słabszy...glut z siemienia lnianego jest tłusty więc nie jestem pewna czy trzustka i wątroba polubią.
Nie dostała w ciągu dnia tego Amyladolu i wieczorem znów częściej w kuwecie. Może to więc jest problem z trzustką po tym kolejnym zastrzyku sterydowym...
Ale cały czas qpa na 1, tylko częstotliwość w kuwecie się zmienia :(
Oj, trudny czas przede mną , zmiana weta po 14 latach chodzenia do niego nie jest łatwa, ale muszę to zrobić bo czuję, że obecna wetka doprowadzi Zuzię do śmierci, a z drugiej strony ja sama leczyć jej nie dam rady...

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Nie lis 07, 2021 7:28 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Spróbuj z innym wetem. Przecież i tak nie musisz rezygnować z obecnej, np. z innym kotem.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Nie lis 07, 2021 7:30 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Anna2016 pisze:Dziękuję :P :P :wink:
Z tym żołądkiem to możliwe że coś jest na rzeczy, bo dziś była trochę markotna, i apetyt trochę słabszy...glut z siemienia lnianego jest tłusty więc nie jestem pewna czy trzustka i wątroba polubią.
Nie dostała w ciągu dnia tego Amyladolu i wieczorem znów częściej w kuwecie. Może to więc jest problem z trzustką po tym kolejnym zastrzyku sterydowym...
Ale cały czas qpa na 1, tylko częstotliwość w kuwecie się zmienia :(
Oj, trudny czas przede mną , zmiana weta po 14 latach chodzenia do niego nie jest łatwa, ale muszę to zrobić bo czuję, że obecna wetka doprowadzi Zuzię do śmierci, a z drugiej strony ja sama leczyć jej nie dam rady...

Milenka ma przewlekle triaditis i jak najbardziej weci zalecaja gluta.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie lis 07, 2021 18:18 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Nie znoszę tatuaży, ale ma je koleżanka i ona jest w porządku. Nie w tatuażach rzecz. Oby maskę nosiła, w sprawie kontaktów międzyludzkich.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lis 07, 2021 19:00 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

A jak dzisiaj Zunia i jej kupka? Stwardniała choć trochę? U mnie takie rzadsze kupki robi Usia, jak zje trochę więcej past.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie lis 07, 2021 20:57 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Przepraszam że piszę dopiero teraz: praca....
Zuzia cały czas robi płynne qupy, wczoraj też, konsystencja nie zmieniła sie :? :? ale zmniejszyła się częstotliwośc, wczoraj było ich 7 , dziś na razie...3. Bączki są nadal :? :? daję jej ok. 1/4 Amyladol 2 x dziennie, Hepatiale i rano Omeprazol osłonowo. Pije trochę mniej ale i tak pije więcej niż normalnie. Chyba mamy problem wątrobowo-trzustkowy po tych sterydach...ale oczywiście dotychczasowa wetka w piątek kazała 'odstawić wszystkie leki' Hepatiale też :? Apetyt jest w porządku, taki pośrodku...
Zunia pozdrawia znad szafy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Anna2016

Post » Nie lis 07, 2021 21:35 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Pozdrawiamy i my!!!

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Nie lis 07, 2021 21:38 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

I ja zaglądam :) W końcu chwilka czasu na spokojnie przejrzeć forum :)

Pozdrawiamy :)
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Nie lis 07, 2021 21:39 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Zuniu, trzymaj się :201461
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Nie lis 07, 2021 22:10 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Anna2016 pisze:Przepraszam że piszę dopiero teraz: praca....
Zuzia cały czas robi płynne qupy, wczoraj też, konsystencja nie zmieniła sie :? :? ale zmniejszyła się częstotliwośc, wczoraj było ich 7 , dziś na razie...3. Bączki są nadal :? :? daję jej ok. 1/4 Amyladol 2 x dziennie, Hepatiale i rano Omeprazol osłonowo. Pije trochę mniej ale i tak pije więcej niż normalnie. Chyba mamy problem wątrobowo-trzustkowy po tych sterydach...ale oczywiście dotychczasowa wetka w piątek kazała 'odstawić wszystkie leki' Hepatiale też :? Apetyt jest w porządku, taki pośrodku...
Zunia pozdrawia znad szafy :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

U mnie na brzuszki zawsze pomagał gastro intestinal saszetki z royala
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie lis 07, 2021 22:11 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Miaudziękuję :1luvu: :1luvu:
Zunia

Anna2016

Post » Nie lis 07, 2021 22:13 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

I chyba mam kilka po dolegliwosciach bigosowych..... Daj namiary wysle
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon lis 08, 2021 8:02 Re: Moje koty Sabcia Usia Calinka Mini i Kitka. Kitek [*]

Dziękuję Anulko, Zuzia dostaje i/d Hill's, dawno temu próbowałam jej dawać Royala, ale nie bardzo tolerowała.
Ostatnio też zwątpiłam w to i/d bo po mokrej karmie miała gazy i w kuwecie bardziej brzydko było.... :( i nie wiem, czy dlatego że tam jest kurczak czy z innego powodu :(
Wieczorem jeszcze jedna qpka, też płynna, rano bączki i apetyt taki sobie :(
Martwię, ciągle płynna qupa nie wiem czemu :( :( :( :( :( :( :(

zdrowia dla Wszystkich :1luvu:

Anna2016

[poprzednia][następna]