Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31-Inusia i Olinka w DT :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 10, 2021 14:53 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31-Inusia i Olinka do adopcj

mir.ka pisze:
Moli25 pisze:
mir.ka pisze:
Moli25 pisze:ostatnio zadałam męzowi pytanie,
który z naszych kotów jest najbardziej mądry, bystry...
Każdy wiadomo, odpowiedział
ale głębsza analiza jednak postawiła na Fuksa :mrgreen: skubany wygrał ranking :lol:

no wiesz, przecież Fuksio to płeć męska to musiał wygrać :mrgreen:

Niedługo dołączy do nas kolejna dziewczyna :D to już będą z mężem na przegranej pozycji :ryk: :ryk: :ryk:

tylko jedna? a nie chcesz dwóch dziewczyn :mrgreen:

Ta jedna będzie jak za 3 pewnie :lol:
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Pt wrz 10, 2021 14:54 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31-Inusia i Olinka do adopcj

Moli25 pisze:
mir.ka pisze:
Moli25 pisze:
mir.ka pisze:
ale głębsza analiza jednak postawiła na Fuksa :mrgreen: skubany wygrał ranking :lol:

Niedługo dołączy do nas kolejna dziewczyna :D to już będą z mężem na przegranej pozycji :ryk: :ryk: :ryk:

te też takie są :mrgreen:
dom roznoszą :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt wrz 10, 2021 15:02 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31-Inusia i Olinka do adopcj

Wspaniałe są, nie ma nudy :D
gupie ludzie są maluchy... a nie wiedzą co tracą :|
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob wrz 11, 2021 8:19 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31-Inusia i Olinka do adopcj

Moli25 pisze:Wspaniałe są, nie ma nudy :D
gupie ludzie są maluchy... a nie wiedzą co tracą :|

niestety :(

a obserwacja małych podczas ich zabaw to wspaniała rozrywka, one we dwie same zapewniają sobie rozrywkę
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Sob wrz 11, 2021 8:22 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31-Inusia i Olinka do adopcj

Moli25 pisze:
mir.ka pisze:
Moli25 pisze:
mir.ka pisze:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Sob wrz 11, 2021 8:24 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31-Inusia i Olinka do adopcj

U nas nadal dochodzi do spięć :( Najczęściej pomiędzy Tofikiem a Daisy :( Oboje są podrapani :(

Tu Stokrocia ze sznytem nad oczkiem
Obrazek

Ona jest chyba najbardziej nieszczęśliwa z powodu małych, bo nie moze przyjść do mnie na kolana kiedy ma ochotę, denerwują ja małe tam siedzące.
Obrazek

mir.ka

Post » Sob wrz 11, 2021 8:44 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31-Inusia i Olinka do adopcj

mir.ka pisze:U nas nadal dochodzi do spięć :( Najczęściej pomiędzy Tofikiem a Daisy :( Oboje są podrapani :(

Obrazek

Ona jest chyba najbardziej nieszczęśliwa z powodu małych, bo nie moze przyjść do mnie na kolana kiedy ma ochotę, denerwują ja małe tam siedzące.

Szkoda mi Daisy bardzo, ona pewnie najlepiej by się czuła mając Ciebie na wyłączność.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Sob wrz 11, 2021 8:48 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31-Inusia i Olinka do adopcj

madrugada pisze:
mir.ka pisze:U nas nadal dochodzi do spięć :( Najczęściej pomiędzy Tofikiem a Daisy :( Oboje są podrapani :(

Obrazek

Szkoda mi Daisy bardzo, ona pewnie najlepiej by się czuła mając Ciebie na wyłączność.

Masz rację. Jest szczęśliwa dopiero wtedy jak małe idą wieczorem spać do "swojego" pokoju i nie przeszkadzają jej w przytulankach na moich kolanach.
Obrazek

mir.ka

Post » Sob wrz 11, 2021 10:37 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31-Inusia i Olinka do adopcj

A skąd ta niechęć między Tofikiem i Daisy? Pewnie ze stresu spowodowanego przez obecność maluchów...
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob wrz 11, 2021 11:37 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31-Inusia i Olinka do adopcj

jolabuk5 pisze:A skąd ta niechęć między Tofikiem i Daisy? Pewnie ze stresu spowodowanego przez obecność maluchów...

Niechęcią tego bym nie nazwała, bo gdyby tak było to by nie jadły na stole obok siebie i nie leżały na jednym parapecie. Po prostu kolor jednego i drugiego zobowiązuje :wink: Daisy jak zaczęła dorastać to usiłowała przejąć przywództwo w stadzie. Elenka jest spokojna, każdemu ustąpi. Z Rudzią sobie nie poradzi bo choć jest w poważnym wieku to jednak jest znaczna różnica wagi między nimi , ok 2 kg. Nieraz śmialiśmy się jak Daisy uwiesiła się Rudzi na szyi, żeby ją przewrócić, a ona nawet nie drgnęła :lol: Za to Tofik wiadomo, rudy to nie tylko kolor, ale i charakter, szylkrecie nie ustąpi i dochodzi do spięć. Szczególnie teraz potęguje to obecność małych, których wszędzie pełno, a wszystkie koty lubią spokój.
Obrazek

mir.ka

Post » Sob wrz 11, 2021 11:45 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31-Inusia i Olinka do adopcj

Ja myślę, że koty nie odczuwają "niechęci" :D . Potrafią się kochać a za chwilę warczeć na siebie. Waga kota też ma chyba niewielkie znaczenie. Drops (niecałe 4 kg.) stalkuje Mumisia (prawie 6 kg) i Mumiś ustępuje. Tylko, że u mnie nie ma RUDYCH :D . Serio, na moim terenie (Kujawy) bardzo rzadko widuję rudzielce.
Siostry są obłędne :1luvu:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Sob wrz 11, 2021 11:49 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31-Inusia i Olinka do adopcj

Koty są łobuzy :evil: Poszłam do ogródka zrobić trochę porządków i osadzić cebulki tulipanów, hiacyntów i krokusów, kotów nie zabrałam ze sobą choć dwa chciały - Daisy i Tofik, to jak wróciłam do domu znalazłam mokrą plamę pod drzwiami wejściowymi, któreś nasikało . Podejrzewam Daisy. Jak ją zapytałam kto nasikał to odpowiedziała - jaaaaa :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Sob wrz 11, 2021 11:53 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31-Inusia i Olinka do adopcj

ewkkrem pisze:Ja myślę, że koty nie odczuwają "niechęci" :D . Potrafią się kochać a za chwilę warczeć na siebie. Waga kota też ma chyba niewielkie znaczenie. Drops (niecałe 4 kg.) stalkuje Mumisia (prawie 6 kg) i Mumiś ustępuje. Tylko, że u mnie nie ma RUDYCH :D . Serio, na moim terenie (Kujawy) bardzo rzadko widuję rudzielce.
Siostry są obłędne :1luvu:

Kochać to się kochają Rudzia i Tofik, początkowo Tofik darzył większą sympatią Elenkę, ale to było w pierwszych latach pobytu u nas, od jakiegos czasu woli Rudzię :wink: Choć zdarza się ,ze od niej też oberwie, jak przesadzi z czułosciami :mrgreen:
Obrazek

mir.ka

Post » Sob wrz 11, 2021 12:01 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31-Inusia i Olinka do adopcj

mir.ka pisze:Koty są łobuzy :evil: Poszłam do ogródka zrobić trochę porządków i osadzić cebulki tulipanów, hiacyntów i krokusów, kotów nie zabrałam ze sobą choć dwa chciały - Daisy i Tofik, to jak wróciłam do domu znalazłam mokrą plamę pod drzwiami wejściowymi, któreś nasikało . Podejrzewam Daisy. Jak ją zapytałam kto nasikał to odpowiedziała - jaaaaa :mrgreen:

Nagrodziłaś za ... prawdomówność :D
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Sob wrz 11, 2021 12:07 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz.31-Inusia i Olinka do adopcj

ewkkrem pisze:
mir.ka pisze:Koty są łobuzy :evil: Poszłam do ogródka zrobić trochę porządków i osadzić cebulki tulipanów, hiacyntów i krokusów, kotów nie zabrałam ze sobą choć dwa chciały - Daisy i Tofik, to jak wróciłam do domu znalazłam mokrą plamę pod drzwiami wejściowymi, któreś nasikało . Podejrzewam Daisy. Jak ją zapytałam kto nasikał to odpowiedziała - jaaaaa :mrgreen:

Nagrodziłaś za ... prawdomówność :D

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
a wiesz, że nie pomyslałam o tym :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrazek

mir.ka

[poprzednia][następna]