Silna biegunka, wymioty a teraz kichanie

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob sie 21, 2021 6:52 Silna biegunka, wymioty a teraz kichanie

Jeśli umieszczam wątek w niewłaściwym miejscu to proszę o przeniesienie.
Mam 11 miesięczna kotkę. Dużo już przeszła pod wzgl zdrowotnym- koci katar jak ją dostałam, zatrucie,, naderwanie mięśnia, sterylizacja.
Teraz kolejny problem. Byliśmy na 5 dniowym urlopie. Kota odwiedzali 2 razy dziennie znajomi, których zna. Po naszym powrocie wzięliśmy psa siostry, która z kolei pojechala na urlop. Z psem się omijają, pies ignoruje kota a kot ciagle go obserwuje i śledzi wzrokiem ale czuje się w miarę swobodnie ( nie chowa się, je normalnie, próbuje się bawić)
Ale jakiś stres jest.
Dodatkowo coś mnie podkusiło dać jej nowa karmę. Na wieczór dałam jedna łyżkę nowej mokrej karmy plus świeże mięsko

W nocy zaczęły się wymioty i biegunka. Przez cały następny dzień z tylka leciał jej śluz, non stop miala mokry ogon i zaczynala się trząść czyli gorączka. Weterynarz stwierdził zapalenie jelita z powodu zmiany karmy i ze stresu. Dostała zastrzyki, na drugi dzień powtórka. Od wczoraj bierze już antybiotyk w tabletkach plus probiotyk.
Ale pojawił się nowy problem a dziś sobota ☹️ Wiec proszę Was o pomoc.

Kot zaczął kichać. Kicha bardzo często. Ale bez żadnego kataru i wydzieliny. Czy to ma związek z ta chorobą czy może z probiotykiem w proszku który jej podaje. Nie mam dziś możliwości wizyty u weta a boje się ze to jakiś nowy objaw.

md24

Od: Czw gru 17, 2020 21:25

Post » Sob sie 21, 2021 9:06 Re: Silna biegunka, wymioty a teraz kichanie

Jeśli tylko kicha, to może jednak uczulenie?
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56