Wklejam w razie czego link do poprzedniego watku moze bedzie pomocny:
viewtopic.php?f=1&t=195966&p=12266198#p12266198
Moderator: Estraven
Lalunia pisze:Dzieki za odpowiedz. Z tą pozycją bochenkową to chodzi o taką?
https://drive.google.com/file/d/13kwary ... sp=sharing
Raz lezy normalnie bokiem, raz na brzuchu. Napewno badania by sie przydały, bo dawno z nią nie byłem u weta. Ostatnio też zauważyłem ze nasikała do miski bardzo mała ilosc moczu tak ok 2 łyżki, w rdzawym kolorze. Ten problem juz miała kiedys i wet przepisał mi tabletki na zakwaszanie moczu oraz zmiane karmy dla kotów sterylizowanych. Od tego czasu profilaktycznie raz na jakiś czas 1-2 tyg dawałem jej do mokrej karmy taka tabletke. Kupuje wiecej dobrych saszetek i puszek. Czasami dostanie jakiegos fileta albo szyneczke. Do weta napewno sie wybierzemy. Niestety jestem teraz spłukany. Za tydzien wypłata wiec musimy chwile zaczekać.
Zapomniałem odp na pozostałe pytania. Przy dotykaniu nie miałczy nie drapie. Pozwala mi sie głaskac po całym ciele, brzuchu.
Do do sikania to nie wiem, bo kotka załatwia sie na dworze. Wychodzi albo przez balkon, albo przez klapke w drzwiach.
Przypomniałem sobie, ze czasami ma opadniete uszy. Szczególnie jak mały kot ją zaczepia. Ona sie jemu poddaje, wycofuje ucieka i poźniej stoi taka biedna. Z poprzednim kocurem Lalunia sie tłukła, bawiła zaczepiali sie na wzajem. Teraz zdecydowanie kotka sie wycofuje z wszelkich dynamicznych interakcji. Nie jest tez tak, że jest tylko smutna, lubi jak ja głaszcze, mruczy, potrafi przybiec jak ma dostac smakołyk. Nie unika też wskakiwania na wysokie elementy otoczenia.
Użytkownicy przeglądający ten dział: koszka i 55 gości