Jeśli możesz im pomóc... bezdomne koty pani Małgosi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 02, 2005 9:14

Czy problem dotyczy tylko Jordana 14, od kidy koty sa zamkniete?

nowisia

Od: Śro kwi 20, 2005 14:29

Post » Sob lip 02, 2005 10:41

nowisia pisze:Czy problem dotyczy tylko Jordana 14, od kidy koty sa zamkniete?
owszem, problem uwiezienia kotow dotyczy tego adresu i sprawa toczy sie juz ponad rok,

z doswiadczenia jednak wiem, ze w wielu piwnicach pozamykane sa koty (pewnie przez nieuwage) i wiele z nich ginie w ten sposob ... (mama czesto interweniowala w podobnych sprawach)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Pon lip 04, 2005 7:23

moze ktos jeszcze by chcial oddac swoj glos w sprawie uwiezienia kotow piwnicznych?

Komu petycje, komu?
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Post » Pon lip 04, 2005 12:21

mnie chociażby... :D na maila :) (w podpisie) TRZYMAM KCIUKI za Jojo, Jej Mamę i koty ! :D
Ostatnio edytowano Pon lip 04, 2005 13:04 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 1 raz
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lip 04, 2005 12:29

jojo pisze:moze ktos jeszcze by chcial oddac swoj glos w sprawie uwiezienia kotow piwnicznych?

Komu petycje, komu?

Prosze o petycje do podpisu 8)
mail jest w moim profilu
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Pon lip 04, 2005 12:35

Z braku czasu nie czytałam całego wątku, ale jeśli chodzi o sterylki to w Zabrzu jest weterynarz który sterylizuje za darmo.
Minus jest jeden - ma określony limit sterylizacji na miesiąc.
O ile sobie przypominam to chyba 2 kocury i 3 kotki.
Gabinet znajduje się w Zabrzu - Biskupicach przy ulicy Młyńskiej (jedyny weterynarz w Biskupicach)
Jeśli ma to pomóc to wpiszę jutro jego nr telefonu kontaktowego.
Pytałam gokiedyś czy miałby coś przeciwko nagłośnieniu jego akcji, Odpowiedział że nie i że te sterylki potrwają do końca tego roku.

Navijka

Od: Śro mar 16, 2005 15:57

Post » Pon lip 04, 2005 13:07

Navijka pisze:Z braku czasu nie czytałam całego wątku, ale jeśli chodzi o sterylki to w Zabrzu jest weterynarz który sterylizuje za darmo.
Minus jest jeden - ma określony limit sterylizacji na miesiąc.
O ile sobie przypominam to chyba 2 kocury i 3 kotki.
Gabinet znajduje się w Zabrzu - Biskupicach przy ulicy Młyńskiej (jedyny weterynarz w Biskupicach)
Jeśli ma to pomóc to wpiszę jutro jego nr telefonu kontaktowego.
Pytałam gokiedyś czy miałby coś przeciwko nagłośnieniu jego akcji, Odpowiedział że nie i że te sterylki potrwają do końca tego roku.

wiesz, to super informacja, choc Zabrze troszke daleko, moze ktos na miejscu bylby w rowniez w potrzebie :D

Zabrze Biskupice nie kojarza mi sie najlepiej, stamtad odebralam Bolka, z niedobrego domku :(

moze petycje podpisac ? :twisted:

Obrazek

jojo

Post » Pon lip 04, 2005 13:13

jojo pisze:mam pismo do prezydenta Katowic zrobione przez Paszule :king: :king: :king: pisze w swoim imieniu i zostawia miejsce na podpisy osob, ktorym rowniez nie jest obojetna sprawa, jesli macie ochote zglosic swoje poparcie a nie chce Wam sie, nie macie czasu, koncepcji by pisac, podesle do podpisu na privie 8)

inspektorka z OTOZ-u odebrala dzis oburzony telefon od jakiegos faceta, ze zauwazyl przyspawana blache do okna piwnicznego a spod spodu wystawaly łapki kocie i dobieglo go miauczenie, p. Basia poprosila go o pismo :wink:

jojo, nie było mnie kilka dni w necie, ale bardzo chętnie dopiszę się do tej zbiorowej petycji, wyślij mi na pw
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon lip 04, 2005 14:19

ja też proszę o pw z pismem :D
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Pon lip 04, 2005 14:29

zaczynam szukać kociaczkom domków, mam nadzieję, że choć jednego uda się dzięki moim ogłoszeniom umieścić... :D A co do pozostałej bezimiennej kociczki- może Wega?
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lip 04, 2005 17:33

XAgaX pisze:zaczynam szukać kociaczkom domków, mam nadzieję, że choć jednego uda się dzięki moim ogłoszeniom umieścić... :D A co do pozostałej bezimiennej kociczki- może Wega?

imie slodkie, tylko, ze koteczka bezimienna jest w nowym domku, zapomnialam zapytac, jak ma na imie :wink:

Przypominamy, koteczki szukajace domku maja juz ok 10 tyg, sa juz wyleczone z kk, 5 z nich ma jeszcze oczka do uratowania (trzecia powieke)

1. Chlopiec Bolek, czarny rozrabiaka - wrocil ze zlego domku, jest super przytulas- mruczand, pali sie do gier i zabaw towarzyskich, zdrowy

2. Dziewczynka Nitka, czarnobiala, spokojna

3. Chlopczyk Bronek, czarny

4. Dziewczynka Ineczka, czarnobiala, rozrabiaka

5. Dziewczynka Śliweczka, czarna z biala plamka pod brodka

6. Dziewczynka czarna z biala plamka pod brodka i na brzuszku, ma najwiekszy apetyt - w domku

7. Czarna dziewczynka Arabika alias Dina, łakoma, zdrowiutka, rozrabialka, wszedzie jej pelno - w domku

8. Chlopczyk Cypisek, najmniejszy, biedaczek

9. Chlopczyk, bieluch w czarne kropeczki, sliczna, slodka chudzinka, znaleziona przez mame na ulicy, zdrowy

Jutro czeka je zabieg usuwania powieki, trzymac kciuki mocno, mocno :ok:

Dzwonil dzis nowy domek Arabiki - Diny, domek jest maleńką zachwycony :love:
jest rozkoszna, bawi sie z rezydentem, ogromnym Persem (Pani poczatkowo bala sie, ze sie nie zaakceptuja, zamknela mala w lazience, ale to nie jest konieczne) we wszystkim go nasladuje, jak Pers idzie do kuwetki, malenka zaraz podarza za nim :wink: Pers nawet ustepuje jej miejsca na kolanach Pani Pani jest bardzo zadowolona, ze kotki maja siebie nawzajem, gdy ona jest w pracy 8)
Ostatnio edytowano Wto lip 19, 2005 11:52 przez jojo, łącznie edytowano 2 razy

Obrazek

jojo

Post » Pon lip 04, 2005 20:06

trzymam wielkie :ok: :ok: :ok: za jutrzejsze zabiegi na oczkach maluszków
ObrazekObrazek

Mała

Od: Śro gru 29, 2004 21:20

Post » Pon lip 04, 2005 20:58

:cry: dobry domek przeszedl chudziutkiemu Bieluszkowi kolo noska, kobieta, co miala go dzis odebrac wlasnie sie odezwala, jej synowa znalazla w sobote na ulicy jakiegos porzuconego koteczka i go przygarnela

mial chlopak szczescie, a Bieluszek nadal szuka ...

Obrazek

jojo

Post » Pon lip 04, 2005 22:13

Poproszę o petycję na pw :D

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Wto lip 05, 2005 7:11

Z Katowic do Zabrza niedaleko.
Wspomniałam o tym bo wydawało mi się pomocne.
Jakoś dziwnie trąbię o tym na wszystkie strony i nikt nie chce skorzystać.
Wprawdzie jest to malutka i dość prymitywna lecznica, ale sterylizowałam tam mojego kota i wszystko było ok.

Navijka

Od: Śro mar 16, 2005 15:57

[poprzednia][następna]