Pralcia [*]

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 24, 2021 22:27 Re: Pralcia [*]

Wróciłam do domu, z Pralcią w małej urnie. I z trudem się powstrzymałam przed pójściem od razu do kącika, gdzie ostatnio zawsze leżała, żeby zobaczyć, jak się ma. Jak zwykle.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob kwi 24, 2021 23:07 Re: Pralcia [*]

Małgosiu bardzo wspolczuję.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie kwi 25, 2021 6:20 Re: Pralcia [*]

Małgosiu :( Nawet nie wiem co pisać.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Nie kwi 25, 2021 8:17 Re: Pralcia [*]

Dziękuję, że jesteście. Powtórzę: to bardzo ważne. Dziękuję mateosi za wszelką pomoc i dziękuję Sylwii, której tu nie ma. Panu Doktorowi i Żonie podziękowałam w piątek za opiekę. Na razie nie mam siły. Myślę, że poproszę Sylwusia o prowadzenie wątku. Ale nie wiem, co Sylwuś na to, jest takim małym, poczciwym ciapkiem.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie kwi 25, 2021 8:47 Re: Pralcia [*]

Myślę, że Sylwuś będzie zaszczycony tym, że może prowadzić wątek Pralci[*]

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Nie kwi 25, 2021 9:41 Re: Pralcia [*]

Miau, jesteśmy, płaczemy razem z Wami
Zazulka

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Nie kwi 25, 2021 10:41 Re: Pralcia [*]

MalgWroclaw pisze:Dziękuję, że jesteście. Powtórzę: to bardzo ważne. Dziękuję mateosi za wszelką pomoc i dziękuję Sylwii, której tu nie ma. Panu Doktorowi i Żonie podziękowałam w piątek za opiekę. Na razie nie mam siły. Myślę, że poproszę Sylwusia o prowadzenie wątku. Ale nie wiem, co Sylwuś na to, jest takim małym, poczciwym ciapkiem.

Sylwuś to bardzo mądry Kocurek, zresztą jak wszystkie koty.
Jestem pewna, że wspaniałe poradzi sobie z Pralisiowym wątkiem, choć będzie to już inny, Sylwusiowy wątek, bo Pralcia to wyjątkowa, jedyna Kotusia.
Sylwusiu trzymam najmocniejsze :ok: :ok:
Głaski i mizianki dla Ciebie :201461 :1luvu: i Państwa Kubusiostwa :201461 :201461 :1luvu: :1luvu:

Małgosiu z całego serca współczuję Ci utraty cudownej Kotusi i najwierniejszej Przyjaciółki.
Śpij spokojnie Maleńka (*) - wyjątkowa, dzielna i wspaniała senioreczko Pralciu .........
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Nie kwi 25, 2021 10:58 Re: Pralcia [*]

Sylwusiu, zgódź się :201494 Bez tego wątku forum nie będzie już takie samo.
Ciociu MalgWroclaw, mocno się do Ciebie przytulam :201461
Sabcia
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie kwi 25, 2021 12:54 Re: Pralcia [*]

Bardzo mi przykro.... Niech bryka bez bólu z moją Fieszeczka :cry:
Fiszka kocham Cię 26.03.2018 - 13.04.2021 (*)
Borysek 1.06.2020

Talka

Od: Sob sie 08, 2020 19:39

Post » Nie kwi 25, 2021 15:25 Re: Pralcia [*]

[†]
---
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Nie kwi 25, 2021 16:01 Re: Pralcia [*]

- Słyszysz? - bura kotka niespokojnie zastrzygła uszkami. - Słyszysz?
Czarno-biała rozkosznie przeciągnęła się na posłanku.
- Co mam słyszeć?
- Jak to co? Ktoś tu idzie...
- No to co? Ciągle ktoś przechodzi. Co nas to...
- Ale on idzie do nas. - bura znów poruszyła uszkami. - Idzie...
- Skąd wiesz?
- Duża... Coś słyszę...
Czarna koteczka przerwała wylizywanie pięknego, lśniącego futerka i westchnęła cichutko.
- Och, Duża... Tak dawno jej nie widziałam... Bardzo za nią tęsknię.
- Wszyscy tęsknimy. Ja też. Ale przecież to nic nowego. - zauważyła rozsądnie czarno-biała. - Duża jest zawsze...
- Co Duża? - bury kocurek przerwał gonitwę za motylkiem i podbiegł do swoich przyjaciółek. - Co mówiłyście o Dużej? O Cioci... - poprawił się szybko pod karcącym spojrzeniem czarno-białej.
- Ciiiiiii... Przestańcie, bo nic nie słyszę. - burasia niecierpliwie machnęła łapką w ich stronę. - Duża...
- Idzie tu?!!!
- Nie, no co Wy... Mówi... Prosi, żebyśmy się zaopiekowali... Bo idzie do nas...
- No kto? Wyksztuś wreszcie! - miauknęła czarno-biała.
- Pralcia. Franiu, idzie do nas Twoja siostra! Szybko, skupcie się, pomóżcie jej przejść, jest taka słabiutka...
Cztery koty jak na komendę skupiły wzrok z jednym punkcie. Patrzały, patrzały... I nagle z mgły zaczęła nieśmiało wyłaniać się postać... Bura koteczka stąpała niepewnie, rozglądając się wokół. Wszystko było takie obce... Ale ta koteczka, która zbliżała się powoli, wydała się znajoma...
- Pralciu... Pralciu Kochana... Witaj... Witaj w domu!
- Frania?! Frania! To naprawdę Ty? Gdzie ja jestem? Co to wszystko...
- Spokojnie Malutka. - Frania opiekuńczo przytuliła się do siostry. - Jesteś z nami. Jesteśmy tu wszystkie... Wszyscy. - poprawiła się, spoglądając na kocurka. - Widzisz? Florka, Fasolka... i Noniu. I wiele, wiele innych...
- Noniu? Ten, ten, co tak się rozgościł w serduszku Dużej, że musiałyśmy je powiększać?! - uśmiechnęła się nieśmiało Pralcia.
- Och, my z Ciocią mamy taką szczególną więź, wiecie... Nie chciałem zajmować Wam miejsca. - mruknął zakłopotany buraś.
- Nie zająłeś. Serce Dużej jest ogromne, wszyscy się tam pomieszczą, my i jeszcze inni - mądrze pokiwała główką Florka. - Tylko kto będzie się tam teraz opiekował Dużą? Jak myślisz Pralciu?
- Nie wiem. - Pralcia była jeszcze oszołomiona zmianą. - Nie wiem. Może Twój brat, Noniu, Kubuś?
- Eeee, on jest zakochany w Klusi i może sobie nie poradzić. - powątpiewająco miauknął Noś. - Prędzej Sylwek, chociaż taki gapowaty... Będziemy musieli mu pomagać. Zaraz tam pobiegnę i przytulę Dużą, bo na pewno płacze.
- Noniu, Noniu, przecież wiesz, że nie możemy... To jest surowo zakazane. - smutno stwierdziła Fasolka. - Gdyby nie było, to wszyscy byśmy tam ciągle biegali. - dodała rozmarzonym głosem.
- Tak, tak... Ciągle się nie mogę przyzwyczaić. Wiem, Duża nie poczuje.
- Ale możesz pogadać z bratem. I z Sylwusiem. Oni Cię zobaczą. Powiedz im, jakie teraz mają zadanie. - pocieszająco miauknęła Florka.
- A ja? - szepnęła Pralcia. - Czy ja też bym mogła pójść z Nosiem? Choć na chwilkę?
- Nie, Kochanie - Frania pokręciła głową - jesteś jeszcze za słaba na taką wyprawę. Musisz tu odpocząć, nabrać sił. A potem... potem pójdziemy odwiedzić... No zgadnij kogo?
- Kogo, Franiu?
- Dziadka! Pójdziemy odwiedzić naszego Dziadka!
- Ojej, to on tu jest? Naprawdę? Nasz Dziadek?
- Tak, mieszka tu niedaleko. Często tam zaglądamy, a on nas mizia i opowiada bajki.
- Och, to cudownie, chodźmy tam zaraz!
- Nie Malutka, nie zaraz - Frania popatrzyła głęboko w oczy siostry. - Teraz musisz się trochę przespać, a my będziemy pilnować, żeby nikt Cię nie niepokoił. Połóż się wygodnie, o tak, ugnieć sobie chmurkowe posłanko, jest takie mięciutkie, sprężyste, jak kolana Dużej... Zamknij oczka... Tak, właśnie tak, dobrze... I śpij... Śpij, śpij... śpij...
Pralcia posłusznie opuściła powieki. Cztery futerka przytuliły się do niej i już po chwili słychać było tylko jednostajne, ciche mruczenie.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Nie kwi 25, 2021 16:07 Re: Pralcia [*]

jolabuk5 pisze:- Słyszysz? - bura kotka niespokojnie zastrzygła uszkami. - Słyszysz?[...]

Jolu, pięknie napisałaś
---
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Nie kwi 25, 2021 16:08 Re: Pralcia [*]

No i płaczę na ulicy. Dziękuję :( :( :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie kwi 25, 2021 16:58 Re: Pralcia [*]

piękne Jolu
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie kwi 25, 2021 17:21 Re: Pralcia [*]

Bardzo się wzruszyłam. I formą, i Twoją pamięcią. Pan Dziadek jest.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

[poprzednia][następna]