koty 2023r- wątek stada nr.2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 25, 2021 14:37 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

Oluś na stryszku, zza komina. i jedno zdjęcie jak sobie siedział na dachu.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Stefanek
Obrazek Obrazek

Zuzia
Obrazek

Mela
Obrazek

Stelcia,a za nią Duduś
Obrazek

Maciuś
Obrazek

Maurycek w ulubionym miejscu do wygrzewania w słoneczku.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Czw mar 25, 2021 14:40 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

Oluś bawi się w "A KUKU" :lol:

Maurycek to panisko pełną gębą :1luvu:
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Czw mar 25, 2021 14:52 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

Tak. :D

Kochani napisałam kilka słów na zbiórce.Bardzo prosimy o udostępnianie. :201461

iza71koty

Post » Pt mar 26, 2021 9:47 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

Ludzie zakładają zbiórki na jednego kota- na jakieś astronomiczne sumy z kosmosu.My założyliśmy zbiórkę tylko na kwotę - którą miesięcznie normalnie wydajemy na jedzenie dla kotów.To jest kwota która musimy dać z własnych środków plus to co wpłacą Opiekunowie i Darczyńcy.Znowu mam kolejny problem.Piętrzą mi się.I dalej nic się nie dzieje.Mimo ze proszę o udostępnianie, wklejamy prawie codziennie materiał- żeby zbiórkę podnieść.

Chyba jesteśmy nieprzekonujący - albo nie wiem.Może jak wylądujemy pod mostem i nie będziemy już mogli pomóc żadnemu kotu- to wtedy sytuacja będzie jasna.Jest mi cholernie przykro.Naprawdę.

iza71koty

Post » Pt mar 26, 2021 10:24 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

:(
Obrazek

LimLim

Post » Pt mar 26, 2021 13:54 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

Dwie znajome (w tym p. Agnieszka) udostępniły na swoich FB
Obrazek

LimLim

Post » Pt mar 26, 2021 18:19 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

iza71koty pisze:Ludzie zakładają zbiórki na jednego kota- na jakieś astronomiczne sumy z kosmosu.My założyliśmy zbiórkę tylko na kwotę - którą miesięcznie normalnie wydajemy na jedzenie dla kotów.To jest kwota która musimy dać z własnych środków plus to co wpłacą Opiekunowie i Darczyńcy.Znowu mam kolejny problem.Piętrzą mi się.I dalej nic się nie dzieje.Mimo ze proszę o udostępnianie, wklejamy prawie codziennie materiał- żeby zbiórkę podnieść.

Chyba jesteśmy nieprzekonujący - albo nie wiem.Może jak wylądujemy pod mostem i nie będziemy już mogli pomóc żadnemu kotu- to wtedy sytuacja będzie jasna.Jest mi cholernie przykro.Naprawdę.

Przecież nie chodzi o udostępnienie a o zebranie funduszy na karmę ! Nie udostępniałam, bo nie bywam na FB ale wpłaciłam datek i myślę że o to chodziło - zebrać pieniądze na karmę.

Ludzie reagują wpłatami gdy widzą krzywdę, chcą wtedy pomóc. Kotki są zaopiekowanie, ładnie wyglądają za skomplikowane jest dla przeciętnych ludzi domyślenie się że na ten sukces trzeba ogromniej pracy i funduszy. Może opisz co by było gdyby nie sterylizować, jak dramatyczna ilość kotów by wzrosła. Napisz co działo się z maluchami które nie dożyły pierwszego roku, jakieś zdjęcie chorego kotka jako przykład skutków braku opieki. Trzeba ludźmi wstrząsnąć.
Takie jest moje zdanie.
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Pt mar 26, 2021 18:36 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

Senanta pisze:
iza71koty pisze:Ludzie zakładają zbiórki na jednego kota- na jakieś astronomiczne sumy z kosmosu.My założyliśmy zbiórkę tylko na kwotę - którą miesięcznie normalnie wydajemy na jedzenie dla kotów.To jest kwota która musimy dać z własnych środków plus to co wpłacą Opiekunowie i Darczyńcy.Znowu mam kolejny problem.Piętrzą mi się.I dalej nic się nie dzieje.Mimo ze proszę o udostępnianie, wklejamy prawie codziennie materiał- żeby zbiórkę podnieść.

Przecież nie chodzi o udostępnienie a o zebranie funduszy na karmę ! Nie udostępniałam, bo nie bywam na FB ale wpłaciłam datek i myślę że o to chodziło - zebrać pieniądze na karmę.

Ludzie reagują wpłatami gdy widzą krzywdę, chcą wtedy pomóc. Kotki są zaopiekowanie, ładnie wyglądają za skomplikowane jest dla przeciętnych ludzi domyślenie się że na ten sukces trzeba ogromniej pracy i funduszy. Może opisz co by było gdyby nie sterylizować, jak dramatyczna ilość kotów by wzrosła. Napisz co działo się z maluchami które nie dożyły pierwszego roku, jakieś zdjęcie chorego kotka jako przykład skutków braku opieki. Trzeba ludźmi wstrząsnąć.
Takie jest moje zdanie.

To przykre - ale wiem ze masz rację. :( Nie dokumentowaliśmy dramatu jaki zastaliśmy.To była spontaniczna akcja.Najpierw wygrzebanie ślepych już od kk maluszków - które siedziały pod gruzami niedożywione, potem rachowanie stada ile tego jest, w jakim stanie i ostatecznie karmienie codziennie.Organizowanie schronień.Do całej akcji przyznaliśmy się dopiero po prawie 3 miesiącach a już wtedy koty trochę lepiej wyglądały.

Nie wiem czy Damian coś znajdzie.Ja nie mam głowy do niczego.Przepraszam. :oops: :oops: :oops: Mieliśmy dostać wczoraj wypłatę.Druga część - bo jest podzielona.Miałam nadzieję ze przyjdzie dzisiaj.Zostało nam na zbiórce 50 zł którego nawet nie wypłaciłam a dzisiaj okazało się ze nie mamy nic.Tuz przed weekendem.Żeby nas jeszcze dobić do końca zamykają od jutra - castoramy i inne cuda - gdzie kupujemy węgiel pellet dla kotów do kuwet i brykiet.

Napisałam o tym- że nie mamy grosza- maila do jednej bardzo ważnej dla nas Osoby- że żyć mi się odechciewa - że już nie dają rady.Przelała mi elixirem 200 zł :oops: :oops: :oops: - to miało być dla nas na świąteczne wydatki. :roll: :oops:

Nie potrzebuję Świąt- chce tylko wyjść z długów- a mam cholernie mało czasu.I tutaj Dziękuję to za małe słowo. :oops: Ta Osoba nie pierwszy raz ratuje nas z opresji.Dlatego jest mi normalnie przykro ze nawet uzbieranie takiej niewygórowanej kwoty nie jest możliwe.Od dwóch dni mimo naszych starań Nikt nic nie wplacił :(

iza71koty

Post » Pt mar 26, 2021 18:55 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

Damian już nie wyrabia.Ja zaczynam łapać depresję.Wiem co to i jak wpadnę- to długo się będę wygrzebywać.O ile wogóle.Nie jestem już tak silna.Dwa dni temu obiecano mi pomoc.Nie liczyłam na nią szczególnie- ale się ucieszyłam :D ....zupełnie niepotrzebnie. :(
Ostatnio edytowano Pt mar 26, 2021 18:56 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Pt mar 26, 2021 18:56 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

Obniżyłam ceny posłanek na bazarku - może ktoś się skusi?

Wasylisa

Od: Sob lis 02, 2013 14:43

Post » Pt mar 26, 2021 18:59 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

Wasylisa pisze:Obniżyłam ceny posłanek na bazarku - może ktoś się skusi?

Twoje posłanka są śliczne i mięciutkie- wiem bo dostałam. :1luvu: Ale ludzie ich nie chcą - bo musimy koty trochę zabiedzić.Wtedy będziemy wiarygodni.

iza71koty

Post » Pt mar 26, 2021 19:11 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

Iza zmień zdjęcia w ogłoszeniu. Tylko to pierwsze jest dobre. Wyraźne. Wrzuć góra trzy. To nie tylko moje zdanie. Damian na pewno coś wybierze.
Obrazek

LimLim

Post » Pt mar 26, 2021 19:35 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

LimLim pisze:Iza zmień zdjęcia w ogłoszeniu. Tylko to pierwsze jest dobre. Wyraźne. Wrzuć góra trzy. To nie tylko moje zdanie. Damian na pewno coś wybierze.

Znaczy chodzi Ci o to - żeby zamiast tych mniejszych zdjęć - dać dwa trzy większe tak?

iza71koty

Post » Pt mar 26, 2021 19:39 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

Tak, te się ze sobą zlewają :(
Obrazek

LimLim

Post » Pt mar 26, 2021 19:49 Re: Toniemy w długach- prosimy o udostępnienie zbiórki

Jeśli mogę się wtrącić to dobrze by było jakieś grupowe foto z widocznymi hałdami rupieci przy domkach aby ludzie widzieli w jakich trudnych warunkach są kotki.
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

[poprzednia][następna]