OTW21- czas Sorrunia :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 19, 2021 7:30 Re: OTW21- czas Sorrunia :(

Wiesz Asiu-Ty nawet wśród najczarniejszej sytuacji znajdziesz jakiś malutki pozytyw-śpiew ptaka :lol:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt mar 19, 2021 8:46 Re: OTW21- czas Sorrunia :(

:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Pt mar 19, 2021 16:56 Re: OTW21- czas Sorrunia :(

maczkowa pisze:W trochę innych okolicznościach niestety, pisałam, że zamierzam na Sorrusia operację przeznaczyć jakąś kwotę z bazarków. Nie wiem, czy kiedykolwiek będzie miał tę operację planowaną, życze mu tego z całego serca...ale nawet jeśli nie, to na obecne badania plus jakieś smaczki dla malucha lub reszty kompanii i tak się przyda. Ponieważ z obecnych sprzedazy już się nazbierała jakaś pula, przelałam 100zł na dzieciaka.

Piszę tu, bo się na wątku dokładnie rozliczam!
Zdrowiej maluchu, albo co...!!!

Bardzo dziękujemy :1luvu:
Sorry nie będzie miał operacji. Życie układa inne plany. Bolesne bardzo.

Kochani, wszystkim Wam dziękujemy. Za każdy wyraz wsparcia.
Wiem, że wielu z Was wsparło planowany zabieg Sorrusia. Jak już wiadomo, nie będzie on możliwy. Tak mówi chwila obecna. Dla mnie osobiście straszna.
Każdy kto zechce bym jego datek zwróciła proszę o sygnał na pw.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt mar 19, 2021 17:36 Re: OTW21- czas Sorrunia :(

ASK@ pisze:
Każdy kto zechce bym jego datek zwróciła proszę o sygnał na pw.

Już widzę jak lecą.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Sob mar 20, 2021 4:21 Re: OTW21- czas Sorrunia :(

Jakby ktoś chciał jeszcze dorzucić się na Sorrusia i resztę futrzastych, to serdecznie zapraszam: viewtopic.php?f=20&t=206027&p=12456499#p12456499
Ostatnio edytowano Nie mar 21, 2021 3:47 przez gusiek1, łącznie edytowano 1 raz

gusiek1

Od: Nie sie 28, 2016 14:24

Post » Sob mar 20, 2021 8:26 Re: OTW21- czas Sorrunia :(

:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Post » Sob mar 20, 2021 10:37 Re: OTW21- czas Sorrunia :(

Mały Sorrek nie podoba mi się. Wczoraj szczególnie. Niby jadł i pił ale coś było nie tak. Około 2 w nocy podałam mu jednak p.bólowy zastrzyk. Deczko go odpuściło choć nadal nie jest wszystko "normalnie". Pięknie zjadł, zagadywał i kłócił się o dokładkę. Szczególnie smaczków. Ma "przeczulicę skóry". Jakby dotyk mój go bolał. Aż warczy widząc rękę, która zmierza a jego kierunku. Jednak woła by przyjść i go pogłaskać po łebku. Szybciej i płycie oddycha. Na pewno ta cholerna, olbrzymia torbiel uciska go. Musi też zawadzać gdy biorę go na ręce. Nie wiem jak mam to robić trzymając do leków
Bo już dawno sam przestał przychodzić.
Ma co pewien czas taki dyg jak przy czkawce. Ale to chyba nie to. Mogą to być objawy neurologiczne. Już się ubrałam by z nim jechać, takie było nasilenie. Jednak uspokoił się.
Nos okropny. Uszy też. Jednak nochalek najgorszy. Musi mu też dokuczać.
Powoli, wbrew nadziei, dociera do mnie rzeczywistość. Nie wiem ile czasu nam zostało. Będziemy kraść go lekami. Nie przesadzając jednak. Mały nie jest tzw wdzięcznym pacjentem. Je, pije, łyka swoje scanomune... Trzeba cieszyć się z tego co mamy. I liczyć na cud.
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 20, 2021 12:41 Re: OTW21- czas Sorrunia :(

Sorrusiu :201461 :201461 :201461
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Sob mar 20, 2021 14:35 Re: OTW21- czas Sorrunia :(

Sorrus cieszymy się każda chwila z Tobą. Nie daj się tej francy :ok:
Ciotka kocha :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Sob mar 20, 2021 16:53 Re: OTW21- czas Sorrunia :(

Trzymam kciuki za Sorusia
Żadne niebo nie będzie niebem, jeśli nie powitają mnie w nim moje koty.

Myszorek

Od: Czw sie 08, 2019 8:34

Post » Nie mar 21, 2021 6:50 Re: OTW21- czas Sorrunia :(

Trzymajcie i to mocno. Dziękuję!
Sorruś ma mocno napięty brzuszek. Kupię mu Espumisan. Doraźna pomoc ale może mu ulży choć trochę. Ma też luźniejsze kupale. Może to nie koniecznie wina diagnozy. Mam taką nadzieję. Bo papkowate stolce, niestety, to jeden z objawów. Mam nadzieję jednak, że zmiana diety tak wpłynęła na konsystencję ubocznych produktów. Ma smaka Sorruniek na Convę. Więc ją dostaje. Gdy coś chce gapi mi się w oczy i tokuje, marszcząc ten swój parchaty nosek. Ma wtedy wielką pretensję w oczydłach. Uwielbia także wszelkie smaczki. Miały być tylko 2 dziennie, przy Scanomune podawane. A kończy się na większej ilości :oops: Nie jestem twarda. Robi mi ten sam numer z tą kichawą. :roll:
Zmienia też inne potrawy z diety. Wygrzebuję więc to co zostało z różnych smaczków. Puszeczki Miamorka, Sheby czy goumretowe musy, Gerberki. Nasze zasoby wszelkie są na wykończeniu. O nerwach...zmilczę o nich. Nie pamiętam kiedy spokojnie spałam. Rachunki mnie przerażają. Nikt nie zdaje sobie chyba sprawy, że DT to nie tylko koty, karma, wet i żwir. Różowa rzeczywistość. To wielkie koszty za wodę, benzynę, prąd, gaz, środki czystości... Zajeździliśmy pralki, odkurzacze ... Ale tymczasowanie to przede wszystkim wielki stres i wielkie pochłanianie czasu. Oraz wieczne zmęczenie i walka ze swoimi uczuciami. Wbrew opinii niektórych (wszak tyle lat tym się zajmuję tom twarda i obojętna) jest strasznie ciężko. Jest ciężej gdy wiesz, że tulący się kot umiera.
Tym bardziej mocno Wam dziękuję za pomoc i życzliwe słowo :1luvu:

Marion została zaszczepiona. Bardzo dobrze zniosła wszystko. Ma założoną książeczkę. Testy ujemne. Była grzeczna niesłychanie. Choć podczas kucia mało nas nie zjadła. W domu wyszła z ulgą z transportera. Była u siebie! Marion jest malutką, krucho wyglądającą koteczką. Ma jednak twardy charakter.

Sonny zaczęła wychodzić z pokoju. Dziś nawet zaczęła bawić się kulką w mojej obecności. Gdy coś ją wypłoszy ucieka zaraz do klatki. Sonny jest malunia i bardzo urokliwa. Nie wygląda na roczną kotkę.
Obrazek

ASK@

Post » Nie mar 21, 2021 6:58 Re: OTW21- czas Sorrunia :(

Asiu, oby czas Sorrunia trwał jak najdłużej :ok: A u mnie kotki mają luźne kupki jak dam za dużo smaczków, też lubią i im daję, mimo że skład badziewny. Trudno, nie będę chorym kotom odbierać tego co lubią.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Nie mar 21, 2021 8:01 Re: OTW21- czas Sorrunia :(

aga66 pisze:Asiu, oby czas Sorrunia trwał jak najdłużej :ok: A u mnie kotki mają luźne kupki jak dam za dużo smaczków, też lubią i im daję, mimo że skład badziewny. Trudno, nie będę chorym kotom odbierać tego co lubią.

Zgadza się. Dzięki za spostrzeżenia.
Mam takie samo zdanie odnośnie "karmienia" chorutków. Dzięki Waszemu wsparciu zakupiłam smaczki za ponad 150 złotych. :201494 :oops: Wiem, że może się to nie mieścić w głowie. Taka rozrzutność. To nie jest zdrowotne żywienie. :oops: Wiem. Choć wiem też teraz, że miamorki budyniowe mu nie pasują :ryk:
Muszę też się przyznać, że w ostatniej chwili zakupiłam w tamtym roku Convę w Animalii. Na zasadzie, niech leży i czeka. Choć droga jak cholera była. Ale przy Węgielkach, Sorruniu i trisiach... prawie wszystko "dawne" poszło. Ten diamentowy :wink: zapas Sorruniek właśnie je. I tak się cieszę ,że ją mam.
Sorruś leży obok lapka wyciągnięty jak struna. Jest po tolfinie. Rozluźnił się. Zjadł smaczki, papkę conviastą, shebę rybną, puszeczkę miamorka ...Jak ten kot ma mieć normalne kupale 8O
Obrazek

ASK@

Post » Nie mar 21, 2021 8:03 Re: OTW21- czas Sorrunia :(

Trzymajcie się :ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Post » Nie mar 21, 2021 13:25 Re: OTW21- czas Sorrunia :(

Trzymajcie się Asiu.
A co do diety Sorrusia - to kiedy indziej mu dosmaczać jak nie teraz? Jak nie bardzo chce jeść "normalne" jedzenie? Niech je co chce, byleby mu smakowało.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]