Bilbo, Murka, Fili, Toto [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 09, 2021 21:45 Re: Bilbo, Murka, Toto [*]

Zapomniałam... Murka może w tej chwili mieć problemy z jedzeniem - kotki w ruji są zajęte (szukaniem kocurra... lub kogoś do zgwałcenia w razie braku kocurów :twisted: ) i nie mają czasu na takie drobiazgi. To normalne, nie ma powodu do niepokoju, ale warto zwrócić uwagę czy Murka będzie W OGÓLE jadła (Tulkę muszę karmić łyżeczką :oops: ).

Może pojawić się też posikiwanie w dziwnych miejscach. Też normalne, kotki znaczą w nadziei, że jakiś kocur ich dzięki temu znajdzie (takie kocie sexsmsy :ryk: ).

Sierra

Od: Sob cze 13, 2020 22:51

Post » Wto lut 09, 2021 22:42 Re: Bilbo, Murka, Toto [*]

Juz nasikała do miski. :?

Hanig

Od: Pt sty 04, 2019 10:27

Post » Wto lut 09, 2021 22:50 Re: Bilbo, Murka, Toto [*]

Mimo wszystko lepiej że do miski niż w legowisko, na książkę czy kanapę ;)
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Wto lut 09, 2021 22:53 Re: Bilbo, Murka, Toto [*]

A to dopiero początki :twisted: . Później robi się co raz weselej :twisted: . Chociaż zwracaj uwagę na to sikanie, bo u Tulki okazało się, że ma jakąś infekcję przy okazji :oops: . To strasznie wkurzające, że objawy rujki i objawy niektórych chorób się pokrywają :x .
Z drugiej strony Tulka jest przeszczęśliwa, że jej zastrzyk robię - bo w końcu dotknęłam koteczka :ryk: .

Tak serio to ja ci naprawdę współczuję. Właśnie nie wytrzymałam presji i bezsenności, zawiozłam rujkującą Tulkę do rujkującej Sierry - jak już dziewczyny mają drzeć paszcze to niech to robią w jednym mieszkaniu... a jutro ja i TZ szybciutko skoczymy do mnie się przespać w spokoju :ryk: .

Sierra

Post » Wto lut 09, 2021 22:53 Re: Bilbo, Murka, Toto [*]

Może też zacząć znaczyć jak kocur :evil: mam taką gadzinę która jest po sterylizacji 11 lat a znaczy jak kocur. :twisted:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto lut 09, 2021 23:00 Re: Bilbo, Murka, Toto [*]

To jak już Cię straszymy tymi wizjami ;) tylko dodam, że znajomym oddałam dwie rude siostrzyczki ze wsi, długo chorowały, ciagle na lekach, uodparniaczach i nie wyrobili się ze sterylką przed pierwszą rujką i dziewczyny wpadły w rujki naprzemienne i permanentne, a jedna z nich lała jak fontanna na wszystko po kilka razy dziennie pełne obsikiwanie. Koleżanka uparła się, zeby to przetrwać i się wstrzelić w przerwę naturalna, zeby nie faszerować hormonami. Wytrzymali 4 miesiące, wszystko mieli w domu ofoliowane ( a dom naprawdę wypieszczony, meble wybrane ściągane z jakichś niszowych sklepów. Po tych 4 mies. wkońcu podali provere, w 2 tyg dało sie porobić zabiegi, wszystko sie uspokoiło. Koleżanka mówi, ze chyba ją coś pokarało z tym pomysłem, żeby naturalnie i zeby uchronić przed hormonami i z perspektywy czasu nie wie, jak to zniosła.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Wto lut 09, 2021 23:05 Re: Bilbo, Murka, Toto [*]

Kocie damy mają to do siebie że następuje synchronizacja :mrgreen: jak są dwie to masz 100% trafienia że naraz rujki dostaną max 1 dzień różnicy :mrgreen: przerabiałam to i było mocno średnio :evil:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto lut 09, 2021 23:17 Re: Bilbo, Murka, Toto [*]

maczkowa pisze:To jak już Cię straszymy tymi wizjami ;) tylko dodam, że znajomym oddałam dwie rude siostrzyczki ze wsi, długo chorowały, ciagle na lekach, uodparniaczach i nie wyrobili się ze sterylką przed pierwszą rujką i dziewczyny wpadły w rujki naprzemienne i permanentne, a jedna z nich lała jak fontanna na wszystko po kilka razy dziennie pełne obsikiwanie. Koleżanka uparła się, zeby to przetrwać i się wstrzelić w przerwę naturalna, zeby nie faszerować hormonami. Wytrzymali 4 miesiące, wszystko mieli w domu ofoliowane ( a dom naprawdę wypieszczony, meble wybrane ściągane z jakichś niszowych sklepów. Po tych 4 mies. wkońcu podali provere, w 2 tyg dało sie porobić zabiegi, wszystko sie uspokoiło. Koleżanka mówi, ze chyba ją coś pokarało z tym pomysłem, żeby naturalnie i zeby uchronić przed hormonami i z perspektywy czasu nie wie, jak to zniosła.

I właśnie dlatego jeżeli nie mamy w planach hodowli to szczerze polecam wszystkim sztuczne wyciszenie rujki i ciachanie bez wyrzutów sumienia :ok: .

Sierra

Post » Śro lut 10, 2021 10:12 Re: Bilbo, Murka, Toto [*]

Mam nadzieję, ze biedna Fili nie dostanie rujki "dla towarzystwa" . Ona jest mniej więcej w tym wieku co Murka. A do kastracji daleko.
Wydaje mi się, że od wczoraj Fili gorzej chodzi. :(
Dzisiaj idę do lecznicy po dalsze zastrzyki dla Fili i hormony dla Murki, to porozmawiam , co dalej.

Hanig

Post » Czw lut 11, 2021 18:25 Re: Bilbo, Murka, Toto [*]

viewforum.php?f=59

Widziałaś? Powstało nowe podforum, specjalnie dla właścicieli suwaczków. Myślę, że z ex-suwaczkiem też tam pasujesz :mrgreen:

Sierra

Post » Czw lut 11, 2021 18:27 Re: Bilbo, Murka, Toto [*]

i jak z chodzeniem Fili? Mam nadzieje, ze to złudzenie było, nie jakieś trwałe rzeczywiste pogorszenie
Obrazek

maczkowa

Post » Pt lut 12, 2021 20:16 Re: Bilbo, Murka, Toto [*]

Tak, to chyba było chwilowe pogorszenie. Kontynuujemy leczenie w obecnej postaci. Na to nowe podforum zerknę. Któregoś dnia nie mozna bylo wejść na forum miau, chyba trwały prace. Zauważyłam tylko, ze zmieniła się graficznie strona główna.

Hanig

Post » Nie lut 14, 2021 19:37 Re: Bilbo, Murka, Toto [*]

Bardzo się cieszę, że nie ma jakiegoś załamania :)
A z bazarków filmowych dozbierało sie po 30 zł dla każdego z beneficjentów , a więc i dla Fili i zaraz przeleję tę kwotę :)
Obrazek

maczkowa

Post » Wto lut 16, 2021 18:32 Re: Bilbo, Murka, Toto [*]

maczkowa: bardzo dziękujemy. Fili śle buziaczki. To najbardziej mruczacy i burczący kot w domu. Naburczala na mnie przy obcinaniu pazurkow. :o

Hanig

Post » Wto lut 16, 2021 18:37 Re: Bilbo, Murka, Toto [*]

Komunikatywny kociak Ci się trafił :D
Jeśli będziesz miała chwilę czasu, by je ponagrywać i wstawić tu, to my ( że tak w imieniu czytaczy wątku się wypowiem )chętnie pooglądamy :)
Obrazek

maczkowa

[poprzednia][następna]