koty 2023r-POTRZEBUJEMY PILNIE POMOCY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 03, 2021 11:50 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

2 dni temu na kocią stołówkę ( karmimy tam w okolicy Melę i 3 Kubusiów) przyszedł kot z filmiku. Darł się, ale nie atakował innych kotów- był bardzo głodny. Dostał oddzielnie jedzenie i nagrałem go telefonem żeby pokazać Izie, czy zna tego kota. Iza też nie wie co to za kot. Nie pozwala się dotknąć, ale nie ucieka. Widać, ze ma rany na głowie. Ostatnio znajoma mi mówiła, że jej kot się niedaleko z jakimś czarnym kotem lał i może to być ten kot. Wczoraj przyszedł, usiadł i patrzył jak nakładam innym. Potem dostał swoją porcję. Zjadł i poszedł. Zobaczymy, czy przyjdzie dzisiaj i jak się będzie zachowywał.

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Śro lut 03, 2021 12:19 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Diablik 8O :D
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Śro lut 03, 2021 12:54 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

LimLim pisze:Faaajna ptasia stołówka :D

Świergotanie pod oknami na całego

Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro lut 03, 2021 16:41 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

iza71koty pisze:

Piękne świergoty
:1luvu:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro lut 03, 2021 17:45 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

LimLim pisze:Diablik 8O :D
To może nazwijmy go Diabełek? :roll: :D Mieliśmy kiedyś Diabełka w stadzie.Miał co prawda charakter Aniołka ale czarny był jak smoła. :D

iza71koty

Post » Śro lut 03, 2021 17:48 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Gosiagosia pisze:
iza71koty pisze:

Piękne świergoty
:1luvu:

One się tak cieszą chyba z tej nowej karmy.Bardzo im smakuje.Dokazują w tej tui jak się najedzą aż miło.Cała tuja świergocze.Mi to się chyba coś pochrzaniło- w życiu nie myślałam że będę ptaki dokarmiać. :roll: :oops: Dzisiaj odkryłam że mamy dwa Rudziczki.Śliczne są .To takie malutkie ptaszki jak wróbelek i mają rude na szyjce.

iza71koty

Post » Nie lut 07, 2021 13:17 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Kochani co tam u Was? Nie zamarzliście?
Obrazek

LimLim

Post » Nie lut 07, 2021 14:37 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

LimLim pisze:Kochani co tam u Was? Nie zamarzliście?

Żyjemy. Nie zamarzliśmy. :ok:
Ciężko się chodzi po śniegu/ lodzie. Za wiele śniegu nie ma, ale ostatnie kilka dni to rozmarzający śnieg i zamarzający pod wieczór.
Rower ułatwia trasę :ok:
Misja altana na lotnisku, ale to się później pochwalimy. Sporo czasu pochłonęła.

Koty niezadowolone... budki pomagają. Skończyło się nam dobre suche, Iza coś tam na kg dokupuje, ale i tak jako dodatek. Teraz kotom dajemy suche schroniskowe.
W ogóle to teraz koty przylatują i najchętniej wyjadają puszki/ paszteciki trochę suchego i kurczaka i chodu, bo zimno w łapki.

Mam zdjęcia( chyba z wczoraj)

Maruda
Obrazek

Bąbelek
Obrazek Obrazek

Ida
Obrazek

Szaruś
Obrazek

Mordusia
Obrazek Obrazek

Henio
Obrazek

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Nie lut 07, 2021 15:11 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

No tak, zmarznięte łapki to nic fajnego :(

Super, że rower się sprawdza :ok:
Obrazek

LimLim

Post » Nie lut 07, 2021 20:40 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Na pewno nie przetrwamy bez Pomocy Forum. :oops: Nie mamy już suchej karmy ani puszek.Kupuję na ile finanse pozwalają - ale nie mogę się pogrążyć.Znowu wczoraj musiałam dokupic 3 worki węgla i 4 worki pelletu na ten tydzień.Czyli 140 zł dodatkowych kosztów a w sobote znowu będzie to samo.O ile w tygodniu nie będę zmuszona prosić znajomego o dokupienie węgla.Napaliliśmy we wszystkich piecach a ja czuję ze jest chłodno.Albo jest albo przemarzłam.

Przed chwila dzwonił Damian z działki.Gaz się skończył.Maż jedzie do niego zeby wymienic butle.Dzisiaj zostaje nam tylko cpn więc pewnie kolejne 70 zł.Kolejny wydatek ale musimy ta butlę juz wymienic - bo Maż o 3.00 wyjeżdza do pracy i zostaniemy sami z dużym kłopotem.Dzisiaj muszę też zapłacic za polarki około 70 zł.kOLEJNY KOCI WYDATEK A SA NAM BARDZO POTRZEBNE GŁÓWNIE NA lOTNISKO.

I żeby było mało to ktoś ukradł Szarusiowi budkę.Nie ma jej pod choinką - a on nie wie co ma z sobą począć. :|

Bardzo prosimy o wsparcie w każdej postaci. :oops: :oops: :oops: O sprawach na Lotnisku Damian już sam napisze.

iza71koty

Post » Nie lut 07, 2021 22:47 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

Zamówiłam Wam suchą i trochę puszek Smilli.
A za kradzież kotu budki w takie mrozy łapy bym pourywała :( szkoda biedaka strasznie :(
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Nie lut 07, 2021 22:59 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

maczkowa pisze:Zamówiłam Wam suchą i trochę puszek Smilli.
A za kradzież kotu budki w takie mrozy łapy bym pourywała :( szkoda biedaka strasznie :(

O Jezu dziękujemy ślicznie. :1luvu: :D :1luvu: To jest pojedyńczy kot.Jeśli się uprze to pójdzie kawałek dalej gdzie mamy schowane 3 budki i jedna być może będzie wolna.Ale on kotów nie lubi więc będzie musiał jakoś przetrwać noc,Najgorsze ze nic mi do głowy nie przychodzi.Pytałam babki co tam mieszka.Zgodziła się wtedy na budkę.W dodatku to jej choinka - dwie rodziny już tam wcale nie mieszkają.Wiec to albo taki gnojek co sie czasem do Damiana rzuca albo dzieciaki choć chodziłam i szukałam.Miałam nadzieję ze ktoś gdzieś rzucił.Nie ma.Co gorsze teraz nie wiadomo czy jak postawimy drugą to i jej nie wyniosą.Moze Ktoś chce sie kota pozbyc i wymyślił sposób.No ja się dzisiaj przeraziłam.Tam Damian karmi koty.A ja tam dzisiaj poszłam o zmroku bo jedna kotka nie pokazała się przy jedzeniu od dwóch dni.Kotkę znalazłam.Nakarmiłam.Nawet się zastanawiałam czy jej nie zabrać bo wydawała mi się jakaś mocno przemarznięta.Ale zobaczę jeszcze jutro.Jak zobaczyłam ze Szarus biegnie o tej porze to byłam zdziwiona i od razu poszłam pod choinkę sprawdzić czy z jego budką wszystko ok- patrze a tam budki ani śladu.......

iza71koty

Post » Nie lut 07, 2021 23:11 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

jedyne sensowne ( a jednocześnie najtańsze ) budki, które tak w miarę na szybko znalazłam to te - https://allegro.pl/oferta/styropianowy- ... 701b8c0118
reszta, jakie mi wyskakują, mają w opisie 3 cm grubości ściany i fatalne oceny, ze ściana faktycznie cieńsza, ze styropian się kruszy, nie nadają się.

Moze być ta podlinkowana? za jedną przesyłką można 3 szt wziąć, pewnie nie będziecie mieć problemu z zagospodarowaniem?
Obrazek

maczkowa

Post » Nie lut 07, 2021 23:17 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

maczkowa pisze:jedyne sensowne ( a jednocześnie najtańsze ) budki, które tak w miarę na szybko znalazłam to te - https://allegro.pl/oferta/styropianowy- ... 701b8c0118
reszta, jakie mi wyskakują, mają w opisie 3 cm grubości ściany i fatalne oceny, ze ściana faktycznie cieńsza, ze styropian się kruszy, nie nadają się.

Moze być ta podlinkowana? za jedną przesyłką można 3 szt wziąć, pewnie nie będziecie mieć problemu z zagospodarowaniem?

No to takie już nam kupowałaś. :P Są super. :201461 Właśnie taką ukradli Szarusiowi.

iza71koty

Post » Nie lut 07, 2021 23:46 Re: Nasze koty. 54 koty + dochodzące + 8 porzuconych

nie, te zeszłoroczne były trochę inne, wejście miały na dłuższej ścianie, z boku, tak, jak jest najlepiej. Ale ten sprzedawca już ich nie ma ani na allegro, ani na olx. Ale w takim razie kupię te.

Tym samym, moje planowane na ten miesiąc oszczędności na cele strategiczne poszły sie w ciągu ostatniej godziny...bujać ;) Na zdrowie kotom ;)!
Obrazek

maczkowa

[poprzednia][następna]