Szalone rydwany Alienor

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 26, 2021 14:05 Re: Znużona norka Alienorka

Patmol pisze:Na tych zdjęciach to naprawdę słabo tego psa widać.

Temu psu naprawdę ciężko zdjęcie zrobić :wink: , bo wierci się, kręci, głasków prosi...
Edit: ma pyszczek taki trójkątny jak jamniki właśnie, pokrojem bardziej sheltie przypomina? mnie w sumie jej przynależność gatunkowa zwisa i powiewa. Oby tylko udało się jej pomóc odzyskać kontrolę nad zwieraczami i pełną mobilność. No i oby była szczęśliwa.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto sty 26, 2021 20:20 Re: Znużona norka Alienorka

Musisz jej zrobić fotę jak śpi :wink:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Czw sty 28, 2021 0:31 Re: Znużona norka Alienorka

MB&Ofelia pisze:Musisz jej zrobić fotę jak śpi :wink:

Ta na podusi jest jak śpi...
Edit: udało się kilka cykną, podesłałam Ewie. Będzie zgadywanka który to kotecek :mrgreen:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Czw sty 28, 2021 16:35 Re: Znużona norka Alienorka

Zgaduj-zgadula :wink: :
01Obrazek
02Obrazek
03Obrazek
04Obrazek
05Obrazek
06Obrazek
07Obrazek
08Obrazek
09Obrazek
10Obrazek

Dla ułatwienia zdjęcia ponumerowane :twisted:
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
4 - W imieniu Dropsa - Maciej + koty!

Amorka i Mumiś

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Czw sty 28, 2021 18:03 Re: Znużona norka Alienorka

nr 2 - Kotori i Fiona.
nr 3 - Odyś
nr 10 - Basil
Resztę chyba się poddam
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sty 28, 2021 19:25 Re: Znużona norka Alienorka

MB&Ofelia pisze:nr 2 - Kotori i Fiona.
nr 3 - Odyś
nr 10 - Basil
Resztę chyba się poddam

7 - Basil
8 - Luna
Pies to oczywiście Bella. Na zdjęciach do końca nie widać, ale ona ten pyszczek ma taki wąski, lisi. Ona mnie tam w pewnym momencie trzymała łapkami za rękę, żeby bliżej, żeby głaskać.

Alienor

Post » Czw sty 28, 2021 20:37 Re: Znużona norka Alienorka

No właśnie ten pyszczek kojarzy mi się z jakąś rasą psa, ale nie pamiętam z jaką. Słabo się znam na psach, ale nie z jamnikiem.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw sty 28, 2021 22:18 Re: Znużona norka Alienorka

MB&Ofelia pisze:Nie wiem czy mi piesa na jamnika wygląda (fakt że mało się znam na psach) ale rzeczywiście niewielka.

Patmol pisze:
MB&Ofelia pisze:Super masz te tolerancyjne koty. Moje na widok psa albo by uciekły na żyrandol, albo zaatakowały. Zwłaszcza Ofelia. Obcego kota też potrafi pogonić.

A widziały kiedyś psa? pewnie by pofukały, nastroszyły ogony i odpuściły. W sumie pies dla kotów domowych/niewychodzących jest fajną atrakcją.

Ofelia widziała. Raz na spacerze, jak jeszcze wychodziła na smyczy. Ja z Ofelią wyszłam z jednej strony krzaka, pani z pieskiem z drugiej strony. Spotkały się prawie nos w nos, Ofelia zasyczała jak rasowa żmija i zrobiła się trzy razy większa. Do łapoczynów nie doszło bo ją szybko zabrałam. W poczekalni u weta psy też widywała, jeden nierozważnie podszedł powąchać transporter, jak zasyczała to odskoczył metr w tył.
Ofelia to bojowa pannica i wredna @

Nasza Elunia. Na widok (obcego, swoje traktuje lepiej) psa irokez na grzbiecie, czyraki pod pachami, ogon jak szczotka i IDZIE. Nawet się nie odzywa. Jeden wyżeł, co się zabłąkał na podwórze mało pod samochodem nie zginął tak wiał. Rodzinne labradory i Maszę wychowuje jednym ruchem paluszka.
Nasze wątki:Czarno Widzę i Szarość nie radość, a tu nas zobaczysz #cats.on_tour

Obrazek

haaszek

Od: Pt cze 23, 2006 18:43

Post » Pt sty 29, 2021 8:00 Re: Znużona norka Alienorka

Bellunia piękny piesełek jest!
Pewnie miała gdzieś w przodkach długowłosego jamnika, ale poza tym śliczny mieszaniec. I co to ma za znaczenie? :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt sty 29, 2021 8:47 Re: Znużona norka Alienorka

morelowa pisze:Bellunia piękny piesełek jest!
Pewnie miała gdzieś w przodkach długowłosego jamnika, ale poza tym śliczny mieszaniec. I co to ma za znaczenie? :D

Jak sie wie do jakiej rasy jest podobny nasz pies - to można więcej o tej rasie i jej potrzebach poczytać i wtedy łatwiej zapewnić psu zaspokojenie jego ważnych potrzeb.

Np pies w typie huskiego będzie potrzebował długich spacerów, biegania, będzie miał skłonność do uciekania i trzeba pilnować czy nie ma niedoborów cynku, raczej nie będzie wielbicielem aportowania.
Pies w typie labradora będzie kochał aportować -wiec będzie trzeba mu zapewnić możliwość aportowania i pływania. Te psy raczej nie polują na domowe koty. Dobre sa w gonieniu za czymś, ale juz bez rozrywania i zjadania tego czegoś -bo to mają wygaszone.
Pies w typie szpica myśliwskiego będzie miał silny instynkt myśliwski ( absolutnie w lesie na lince, i trzeba sie przyłozyć do jego przyjaźni z domowym kotem -dla bezpieczeństwa kota).
itd

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt sty 29, 2021 11:58 Re: Znużona norka Alienorka

Patmol pisze:
morelowa pisze:Bellunia piękny piesełek jest!

Jak sie wie do jakiej rasy jest podobny nasz pies - to można więcej o tej rasie i jej potrzebach poczytać i wtedy łatwiej zapewnić psu zaspokojenie jego ważnych potrzeb.

Np pies w typie huskiego będzie potrzebował długich spacerów, biegania, będzie miał skłonność do uciekania i trzeba pilnować czy nie ma niedoborów cynku, raczej nie będzie wielbicielem aportowania.
Pies w typie labradora będzie kochał aportować -wiec będzie trzeba mu zapewnić możliwość aportowania i pływania. Te psy raczej nie polują na domowe koty. Dobre sa w gonieniu za czymś, ale juz bez rozrywania i zjadania tego czegoś -bo to mają wygaszone.
Pies w typie szpica myśliwskiego będzie miał silny instynkt myśliwski ( absolutnie w lesie na lince, i trzeba sie przyłozyć do jego przyjaźni z domowym kotem -dla bezpieczeństwa kota).
itd

to powiedz w kierunku jakich ras mam patrzec? bo ona jakby jamnik (mniejszosc) zmieszany z sheltie?

Alienor

Post » Pt sty 29, 2021 12:58 Re: Znużona norka Alienorka

Alienor pisze:to powiedz w kierunku jakich ras mam patrzec? bo ona jakby jamnik (mniejszosc) zmieszany z sheltie?

Może jak w pewnej znanej książce - córka jamnika i kanapy :rudolf:
:wink:
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pt sty 29, 2021 14:27 Re: Znużona norka Alienorka

Alienor pisze:to powiedz w kierunku jakich ras mam patrzec? bo ona jakby jamnik (mniejszosc) zmieszany z sheltie?

chętnie poszukam -ale zrób jej jakieś normalne zdjęcie, razem z uszami i ogonem , z boku i żeby cała była, i miała te uszy i ogon normalnie :mrgreen: (ale mam wymagania :piwa: )
tego typu
Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pt sty 29, 2021 16:22 Re: Znużona norka Alienorka

Patmol pisze:

chętnie poszukam -ale zrób jej jakieś normalne zdjęcie, razem z uszami i ogonem , z boku i żeby cała była, i miała te uszy i ogon normalnie :mrgreen: (ale mam wymagania :piwa: )
tego typu
Obrazek

Ale kojarzysz, ze ona jest powypadkowa i co prawda rdzeń kręgowy nie jest przerwany, kręgosłup jest ze stabilizatorem wewnętrznym żeby nie doszło do przerwania rdzenia kręgowego, ale sama nie chodzi, nie stoi na tylne łapki nawet w załatwianiu jej muszę pomagać? Oprócz momentów, gdy ją załatwiam to ten ogon jej raczej leży. Tak że piękne zdjęcie jak zapodałas to o ile sie uda ją zrehabilitować i wyleczyć.

Alienor

Post » Pt sty 29, 2021 19:09 Re: Znużona norka Alienorka

Jest sposób. Trzeba psinę odpowiednio położyć - na boczku, z prostymi łapkami i ogonkiem we właściwej pozycji. Pytanie tylko czy psinka zechciałaby się tak położyć i poleżeć na czas sfocenia.
Obrazek

MB&Ofelia

[poprzednia][następna]