Gosiu orientowałaś się już, jakie są terminy na usg?
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Kazia pisze:Gosiu, a czy Ty próbowałaś kiedyś dawać jej surowe mięsko?
Może by akurat posmakowało?
Może warto spróbować dać odrobinę na początek i zobaczyć jak zareaguje?
Nie zawracać sobie na razie głowy suplami...samo mięsko, np z udźca indyka, odrobina wątróbki, serce wieprzowe (jest zazwyczaj bardzo atrakcyjne dla kotów), wołowe ? troszkę, łyżeczkę od herbaty i oczywiście nie wszystko na raztylko 1 rodzaj.
I drugie, moja nerkowa posmakowała Chitofos (zresztą wszystkie jak zrzuciły i sie wysypało, to lapaly do gęby).
To się daje z jedzeniem i dawałam pół tabletki prosto do gębusi, ale teraz spróbowałam rozgnieść i posypać jedzonko...mniam jest
No i jeszcze Flora Balance posypana na jedzonko mojej smakuje.
Chitofos ma za zadanie obniżać fosfor, a Flora Balance podobno obniża mocznik, dlatego ja stale daję te leki.
Gosiagosia pisze:Dziś sama trochę zjadła.![]()
Ale sparzone to jednak nie to samo, co surowe....Gosiagosia pisze:Próbowałam jej dawać sparzonego indyka nawet wczoraj parę kawałeczków zjadła. Hugo je gotowanego ze względu na chorą trzustka więc i one dostają. Moje koty lubią wołowe i sparzoną pierś kurczaczka, Migotka też kiedyś lubiła a teraz to tylko po troszeczku.
Dziękuję Aniu za podpowiedzi.
Kazia pisze:Ale sparzone to jednak nie to samo, co surowe....Gosiagosia pisze:Próbowałam jej dawać sparzonego indyka nawet wczoraj parę kawałeczków zjadła. Hugo je gotowanego ze względu na chorą trzustka więc i one dostają. Moje koty lubią wołowe i sparzoną pierś kurczaczka, Migotka też kiedyś lubiła a teraz to tylko po troszeczku.
Dziękuję Aniu za podpowiedzi.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 118 gości