Szalone rydwany Alienor

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 08, 2021 21:44 Re: Znużona norka Alienorka

Faktycznie termin taki sobie, dziwne że takie rzeczy robnią zimą, jaka by ta zima nie była. Tyle dobrego że udało ci się wziąć wolne.
Dobrze że Odyś się nie zatyka. Przekazałam to Małej Czarnej, wysłuchała z uwagą. nie skomentowała, pewnie dlatego że trochę zaspana.
Koty lekko zaniedbane bo dzisiaj kończyłam czytać Historię pszczół i nie byłam w stanie przerwać póki nie skończyłam. No to znudzone pannice poszły spać. Pewnie się zemszczą w nocy za zaniedbywanie :strach:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob sty 09, 2021 6:27 Re: Znużona norka Alienorka

Faktycznie, "wspaniały" termin sobie na roboty pionowe wybrali.
Niech wszystko gładko przejdzie :ok:

U nas dziś rano ciepło, wilgotno choć lekki mrozek jest. Woda u zwierząt i ptaków lekko ścięta.

Niech się Odinek nie zatyka :ok:
Zdrowia wszystkim życzę :201461
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pon sty 11, 2021 11:45 Re: Znużona norka Alienorka

No więc wczora z wieczora idę z pokrojonym mięchem a Odi mi jęczy i kwęczy jak to on nie potrzebuje i nie może zrobić kupy. Po czym rzuciłam mięchem do misek i magicznie uzdrowiony :twisted: . Jak wyjedli to sprawdziłam - nie było duże, nie było zatkane, lekko wyszedł maleńki bobeczek :roll: No drama queen na pełnej :evil:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sty 11, 2021 17:44 Re: Znużona norka Alienorka

A to z niego aparat! 8O
Wiesz co, on się chyba przyzwyczaił że jak kupal to tylko wyciśnięty przez Dużą i samemu nie ma co się męczyć i wypychać. Niech ludź przyjdzie grzecznie i kotka obsłuży.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto sty 12, 2021 13:16 Re: Znużona norka Alienorka

MB&Ofelia pisze:A to z niego aparat! 8O
Wiesz co, on się chyba przyzwyczaił że jak kupal to tylko wyciśnięty przez Dużą i samemu nie ma co się męczyć i wypychać. Niech ludź przyjdzie grzecznie i kotka obsłuży.

No nie całkiem - on tego nie lubi, dalej mam szramy po jego pazurach. Tyle że uważa, że jak będzie się wydzierał to dostanie jesc szybciej i więcej. Rozpuszczony (nie przeze mnie) smarkacz :evil: . Uwielbia być w centrum uwagi :roll: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt sty 15, 2021 11:41 Re: Znużona norka Alienorka

No więc piony odwołane (ponownie) bo covid. Poprzednio odwołali z jeszcze mniejszym zapasem czasu bo był lockdown. Teraz przedłużenie narodowej kwarantanny. Ciekawe co następne...

Alienor

Post » Pt sty 15, 2021 13:22 Re: Znużona norka Alienorka

Hmmm... Z jednej strony fajnie bo nie będą ci kuć ścian. Z drugiej mniej fajnie bo byłoby już z głowy. Z trzeciej strony kucie jest lepsze o ciepłej porze roku, jak można wyekspediować koty na balkon, a po robocie porządnie wywietrzyć, bez odmrażania sobie tyłka i kotom ogonów.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie sty 17, 2021 11:10 Re: Znużona norka Alienorka

Odzia się przytkała kupą. Podałam leki, czekamy czy się uruchomi wydalniczo.

Alienor

Post » Pon sty 18, 2021 17:03 Re: Znużona norka Alienorka

Alienor pisze:Odzia się przytkała kupą. Podałam leki, czekamy czy się uruchomi wydalniczo.

Zeszło,robi normalnie. Przemeblowuję, przestawiam, bo mnie słońce motywuje. Byle jak najdłużej, bo najgorzej jak sily/zdrowie/chęci "siądą" w połowie roboty.

Alienor

Post » Pon sty 18, 2021 18:22 Re: Znużona norka Alienorka

Zazdroszczę motywacji. Mnie wykańcza niskie ciśnienie (moje) i pewnie też pogoda. Zdarzają mi się popołudniowe drzemki, a później nie mogę się dobudzić.

A jak Odiś? grzeczny?
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Wto sty 19, 2021 22:23 Re: Znużona norka Alienorka

MB&Ofelia pisze:Zazdroszczę motywacji. Mnie wykańcza niskie ciśnienie (moje) i pewnie też pogoda. Zdarzają mi się popołudniowe drzemki, a później nie mogę się dobudzić.

A jak Odiś? grzeczny?

Jak śpi lub wpierdziela. W pozostałych okolicznościach przyrody a to wywali miski a to wyleje wodę (w sensie wlezie do umywalki i z miski, która na okoliczność pragnienia kotów jest tam napełniona wyleje wodę albo łapą, albo rzucając miskę na podłogę (tak, wszystko pływa), albo wywala naczynia ze zlewozmywaka, albo kradnie śmieci, albo się tłucze z resztą... Tak mam 3x na dzień ochotę go udusić.

Alienor

Post » Sob sty 23, 2021 20:32 Re: Znużona norka Alienorka

No więc Fio zdrowieje z zapalenia bakteryjnego pęcherza (kłujemy się) a do naszej ekipy dołączyła ruda suwaczkowa sunia z Ukrainy, Bella. Moje podłogi będą najczystsze ever (chyba że jej dam radę pieluchy wbijać na tyłeczek) bo sika i kupka pod siebie, więc mycie na okrągło. Fajnie by było jakby zaczęła się załatwiać bardziej ogarniecie i zaczęła chodzić, ale będzie co ma być.

Alienor

Post » Sob sty 23, 2021 20:52 Re: Znużona norka Alienorka

Auuuu. Duża ta psina? Dasz radę ją nosić, podnosić czy co tam będzie trzeba?
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Sob sty 23, 2021 23:12 Re: Znużona norka Alienorka

MB&Ofelia pisze:Auuuu. Duża ta psina? Dasz radę ją nosić, podnosić czy co tam będzie trzeba?

5-6 kg, wielkości większego kota? Bez problemu. Na razie prowadzam w szorkach a pupa na szaliku podciągnięta ale nie próbuje chodzić. Przekochana, choć rozrabiara. Gdyy operacja się powiodła i chodziłaby, miałaby lepszy dom, no ale bywa jak bywa i jest u mnie.

Alienor

Post » Nie sty 24, 2021 7:57 Re: Znużona norka Alienorka

A jak reszta ekipy reaguje? Czy sa już przyzwyczajeni do takiego nowego rodzeństwa ? A sunia na koty jak?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

[poprzednia][następna]