Mojekoty Sabcia Usia Calinka Mini Kitka Kitek do zamknięcia

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 11, 2020 8:10 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Dyktatura pisze:Zdaniem lekarza czasami można sobie tyłek podetrzeć.

Nie polecam tego myślenia. I na miau jest zasada, że słuchamy lekarzy. Skończcie, ludzie, medycynę weterynaryjną, a potem mówcie i piszcie.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt gru 11, 2020 8:12 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Aniu, zrobisz jak uważasz. Ja się z Tobą podzieliłam własnym doświadczeniem.
Najważniejsze jednak to unikać sytuacji stresowych. Odpuść tą obrożę, jeśli Zunia się w niej źle czuje. Może lepiej zainwestować w feliway? Tylko nie jeden. Żeby działał musi być wpięty do kontaktu w każdym pomieszczeniu.
Smaczna jest też pasta Relaxer, ale z tego co kojarzę Zunia past nie lubi.
Jeśli będziesz chciała więcej porozmawiać to napisz PW. Podam Ci swój nr telefonu.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt gru 11, 2020 8:13 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

MalgWroclaw pisze:
Dyktatura pisze:Zdaniem lekarza czasami można sobie tyłek podetrzeć.

Nie polecam tego myślenia. I na miau jest zasada, że słuchamy lekarzy. Skończcie, ludzie, medycynę weterynaryjną, a potem mówcie i piszcie.

Jak bym tak ślepo wierzyła, to ani Nali, ani Lilka już by na świecie nie było.

Dyktatura

Post » Pt gru 11, 2020 8:29 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Nie wierzę "ślepo", jak to określasz, Dyktatura. Każdy kieruje się swoim zdaniem w sprawie kotów, które zna.
Ale tu jest odpowiedzialność za słowa i rady wobec nieznanych sobie kotów. Forum nie bierze odpowiedzialności. Ani forumowicze. Kończę tę bezsensowną dyskusję.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt gru 11, 2020 10:13 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Proszę, nie sprzeczajcie się z mojego powodu :cry: :cry: :cry:
Bardzo Was lubię i cenię i szanuję i potrzebuję :cry:

:cry: :cry: :cry:
Ostatnio edytowano Pt gru 11, 2020 10:46 przez Anna2016, łącznie edytowano 1 raz

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Pt gru 11, 2020 10:27 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Jolu wpadłam napisać ze karma która wspólnymi siłami wybrałyśmy dla Amy trzustkowej nie służy kompletnie.
Ani Amy ani Mili.
Tak więc pewnie wrócimy to tej co poprzednio jadły, do Smilli.
Ach te koty.
Chcesz dobrze wychodzi jak zwykle...

Miłego dnia dla Was wszystkich :201461
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Pt gru 11, 2020 11:02 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

MalgWroclaw pisze:Nie wierzę "ślepo", jak to określasz, Dyktatura. Każdy kieruje się swoim zdaniem w sprawie kotów, które zna.
Ale tu jest odpowiedzialność za słowa i rady wobec nieznanych sobie kotów. Forum nie bierze odpowiedzialności. Ani forumowicze. Kończę tę bezsensowną dyskusję.

Małgosiu, wiesz doskonale że kłócić się nie chcę. Nie lubię tego.
Jest nas tu jednak trochę. Każdy przeszedł przez różne choroby. Warto więc coś doradzić, podzielić się doświadczeniami.

Dyktatura

Post » Pt gru 11, 2020 11:16 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Dyktatura pisze:Jest nas tu jednak trochę. Każdy przeszedł przez różne choroby. Warto więc coś doradzić, podzielić się doświadczeniami.

Otoz to. Moje doswiadczenia z ostatnich lat z weterynarzami sa takie, ze wole nie pisac. Zeby nie rady od ludzi tu z forum miau oraz od wetow, ktorzy stale sie ucza i dziela wiedza w internecie (dr Becker, dr Dym, dr Pierson) to ja nie wiem co by bylo z moimi chorujacymi zwierzakami.
Fredziu!
Zapisz sie do newslettera PETA i pomagaj zwierzetom wysylajac email!
https://www.peta.org/about-peta/learn-a ... -to-enews/

pibon

Od: Pon lip 09, 2012 10:26

Post » Pt gru 11, 2020 11:42 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Anna2016 pisze:Schudla od lata na pewno. Mam wagę taka domowa jak uda się że na nia wejdzie to głupia waga nie zalapie i nie waży. W maju czerwcu wazyla ok. 5 kg a rok temu o tej porze ok 6000. Sądzę że teraz może ważyć że 4800 - ale to na oko.....nawet jak biore na ręce i waze się z nią to się wyrywa , ja się chwieje a muszę stać w bezruchu żeby się zwazyc.....
Zjadła w nocy to co zostawiłam a teraz zjadła kaps hepatiale twist-off i trochę śniadania, nałożyłam na zapas bo później dziś wrócę.....

Aniu nie chcę Cię pocieszać wagą Migotki ona waży ponad 3 kg a ważyła 5. Rozumiem Ciebie i twoja troskę o Zunię, ja też nie wyobrażam sobie straty Kota. Straciłam Thomasa i sunie Mike w ciągu pół roku i żal mnie do tej pory nie opuszcza. Fakt były już wiekowe ale dla mnie to za krótko.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt gru 11, 2020 14:48 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Co do wetów - najlepiej trafić na dobrego, chętnego do uczenia się i sluchania sugestii. Ale to rzadkość.
A z niektórymi kocimi problemami można sobie radzić samodzielnie, to trochę tak jak u człowieka. Ale mnie jest może łatwiej, jako farmaceutce.
Moniko, szkoda, że karma kotom nie służyła, szkoda. Ale tak to jest z kotami. Trudno coś przewidzieć.
Gosiugosiu, mam nadzieję, że Migusia jeszcze przytyje.
Iza, myślę, że Dyktatura dobrze radzi. Probiotyk jest ok po antybiotyku, a u Mii klindamycyna skończyła się już kilka dni temu, więc jeśli podawać, to niedługo, a pitem nie ma potrzeby.
Aniu, ja bym na razie dawała Zuni ten lek, który ona łatwiej łyka, nawet jeśli jest słabszy.
A tak w ogóle, to fajnie, że dziś piątek :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt gru 11, 2020 16:37 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

KĄCIK MUZYCZNY
Czas przedświąteczny, więc pewnie wszyscy są trochę zajęci przygotowaniami, dlatego dziś będzie krótki Kącik, poświęcony Sonacie fortepianowej nr 17 d-moll Ludwika van Beethovena. Sonata powstała w latach 1801-2 jako środkowa część cyklu trzech sonat opusu 31. Znana jest pod nazwą Burza, a tytuł ten wiąże się z prywatną rozmową Beethovena i jego sekretarza, Antona Schindlera. Podczas tej rozmowy Beethowen miał wspomnieć, że aby lepiej zinterpretować sonaty nr 17 oraz nr 23 (Appassionatę) należy przeczytać szekspirowską Burzę.
Sonata składa się z 3 części - Largo - Allegro, Adagio i - najbardziej znana część trzecia - Allegretto. Posłuchajmy całego utworu w wykonaniu Daniela Barenboima:

A tu oddzielnie Alegretto, w interpretacji Maurizio Polliniego:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob gru 12, 2020 8:58 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

MonikaMroz pisze:Jolu wpadłam napisać ze karma która wspólnymi siłami wybrałyśmy dla Amy trzustkowej nie służy kompletnie.
Ani Amy ani Mili.
Ach te koty.

a próbowałaś Hillsa i/d? u mnie się sprawdza
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob gru 12, 2020 9:39 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

mir.ka pisze:
MonikaMroz pisze:Jolu wpadłam napisać ze karma która wspólnymi siłami wybrałyśmy dla Amy trzustkowej nie służy kompletnie.
Ani Amy ani Mili.
Ach te koty.

a próbowałaś Hillsa i/d? u mnie się sprawdza

Bagi je już kilka lat.
Amy nie musi koniecznie wet karmy jesc.
Wiec obie z Mili będą jadły smillle która ma mało tłuszczu.
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Sob gru 12, 2020 9:57 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Jedzcie wszyscy.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob gru 12, 2020 13:06 Re: Moje koty -Sabcia Usia Kitek Calinka Mini i Kitka 6

Allegretto piękne. I też przypomniałam je z czasów mlodosci. A ten pierwszy filmik nie chciał się otworzyc. Zdrowia dla Kotkow i dużych.

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

[poprzednia][następna]