(6) 2020 Mamo... kociokwik.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 01, 2020 19:52 Re: (6) 2020 Mamo...Potrzebuję pomocy dla Nutki, str.77

Acha, ja mam chytry plan przemycać też Notce wit B w tym gerberku :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto gru 01, 2020 19:59 Re: (6) 2020 Mamo...Potrzebuję pomocy dla Nutki, str.77

Super :ok:

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Wto gru 01, 2020 20:52 Re: (6) 2020 Mamo...Potrzebuję pomocy dla Nutki, str.77

Muszę sobie to wszystko ułozyć w głowie. Co komu dawać i w czym.
Milenka - metizol i hepatiale i flora balance. - pasty miamora
Nutka - na ten moment powinna hepatiale, ale to zalezy od jej humoru, nie denerwuję się, bo już dostała kilka dawek ornipuralu.
Notka - gabapentyna, neurovit,olejek. - gerberek, na łapę, ew. pasta my star food
Wszystkie - tauryna, do wody do mięsa
No, wstępnie poukładane.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw gru 03, 2020 10:01 Re: (6) 2020 Mamo...Potrzebuję pomocy dla Nutki, str.77

Przeglądam oferty olejków, ceny niektórych kosmiczne, ale to zależy od stężenia. A wetka Ci mówiła jaki to ma być? Gdzieś już na forum przewijały się sprawy związane z olejkami. Może ktoś, kto zajrzy to podpowie jaki stosował i gdzie najlepiej kupić, bo u weta to :strach: .
Plan działania najważniejszy :ok: Tylko jak z realizacją? Bo dużo tego masz :) Za zdrowie Twoje i koteczek potrzymam, bo tego nigdy dość :ok: :ok: Z Nutką w porządku? Nadal apetyt jest? A jak się mają Nocia i Milenka?
Dobrego dnia dla Was :1luvu:

SabaS

Post » Czw gru 03, 2020 12:01 Re: (6) 2020 Mamo...Potrzebuję pomocy dla Nutki, str.77

Nie bardzo z realizacją. Wczoraj gerberek był błeee. Dosmaczyłam pastą najpierw jedną, była super, ale gerberek został, to musiałam dołożyć drugą i wymieszać z gerberkiem. trochę zostawiła, jadła ostrożnie.. Nie wiem jak będzie dalej,a le na pewno łatwo się nie poddam.
Z olejkiem jest tak, że minimalne stężenie sugerowane przez wet to 5%. Mam troszkę olejku, nawet dzisiaj poczyniłam probę podania, ale za mało wzięłam i Notusia się zorientowała i nic z tego.

Marzenia11

Post » Czw gru 03, 2020 12:13 Re: (6) 2020 Mamo...Potrzebuję pomocy dla Nutki, str.77

Koty są cwane i nie tak łatwo je przekupić :twisted: oj będziesz Ty miała przeboje z Notką :) A tych sosów Vitaldrink z Miamora też Notka nie może jeść? Ona jest uczulona tylko na słód czy jeszcze coś? https://www.zooplus.pl/shop/koty/przysm ... aki/677060 Szajbus dałby się za nie pokroić, dziewczyny nawet nie spojrzą.
edit: patrzyłam na olejki, 5% 10ml są już nawet za 50 zł, nie wiem ile warte, bo co firma to wyższa cena

SabaS

Post » Czw gru 03, 2020 12:18 Re: (6) 2020 Mamo...Potrzebuję pomocy dla Nutki, str.77

Boję się, bo Notka jest uczulona na bulion z kurczaka, a tak naprawdę na nie wiadomo co, pewnie jakieś coś co jest do tego bulionu dokładane. Bo jak jej gotuję kurczaka to wypija rosołek i nic się nie dzieje, a tych w saszetkach to nie może. Poczytam skład. Ciekawe czy w rosołku by wypiła gabę która jest gorzka? Chyba nie, chyba to musi być silniejszy smak, tłumiący tę gorzkość.

Ja sie czuję fatalnie, nie wiem czy od kręgosłupa, czy od serca. Ale dzisiaj się obudziłam o 7 rano i myślałam, ze za chwilę umrę. Koty przyszły i w zgodzie położyły się obok i mruczały. Zastanawiałam się, czy Mama albo Tata, chwilę przed też mieli takie myśli, ze za chwilę umrą, tak się dziwnie czuli... To są rzeczy, których się nie dowiemy nigdy.

Marzenia11

Post » Czw gru 03, 2020 12:36 Re: (6) 2020 Mamo...Potrzebuję pomocy dla Nutki, str.77

Tulaka przesyłam. Dużo miałaś stresów w ostatnim czasie i właściwie cały czas żyjesz w ciągłym napięciu. Do tego wszystko to co wokół się dzieje. Postaraj się zwolnić trochę, cieszyć drobnostkami, może sprawić sobie coś na poprawę nastroju <3

SabaS

Post » Czw gru 03, 2020 12:39 Re: (6) 2020 Mamo...Potrzebuję pomocy dla Nutki, str.77

A może ktoś by poratował jakimś sprawdzonym przepisem na domowy sosik dla kota? :201494 :201494 :201494 Tak żeby można było podawać rozkruszoną gorzką tabletkę, a na tyle aromatyczny żeby kota zjadła i prosiła o jeszcze??? Życie z alergicznym kotem jest przerąbane

SabaS

Post » Pt gru 04, 2020 12:21 Re: (6) 2020 Mamo...Potrzebuję pomocy dla Nutki, str.77

SabaS pisze:A może ktoś by poratował jakimś sprawdzonym przepisem na domowy sosik dla kota? :201494 :201494 :201494 Tak żeby można było podawać rozkruszoną gorzką tabletkę, a na tyle aromatyczny żeby kota zjadła i prosiła o jeszcze??? Życie z alergicznym kotem jest przerąbane

alergicznym i nieobsługiwalnym.. :roll:

Marzenia11

Post » Pt gru 04, 2020 12:25 Re: (6) 2020 Mamo...Potrzebuję pomocy dla Nutki, str.77

Żyję. Już dzisiaj lepiej, choć czuję kręgosłup i napięcia w całych plecach. Dodatkowo wczoraj się okazało, ze mam jak na siebie b wysokie cisnienie, moze to ono było przyczyną, albo jedną z przyczyn.

Wczoraj dałam notce gabę w kulkach z wedzonej ryby. Ostrożnie początkowo ale zjadła. Jeszcze się rozejrzała, czy ktoraś jeszcze dostała, ale zobaczyła, ze nie :wink: Jest przymulona, powinno już mijać, ale zdecydowanie pewniej staje na tylnych łapach. Będą przerwy, choćby weekendowe, czy świateczne, w podawaniu gaby, ale i tak liczę na pozytywny efekt.
Nutka dzisiaj bardziej pootrząsa łebkiem. Pewnie nitki coraz bardziej przewszkadzają. Obserwuję apetyt i mam wąchać, czy się nie pojawi smrodek z pyszczka. No jej zdziwiona mina, jak próbuję zbliżyć nos do łebka jest cudna. I nie pozwala na to. Wczoraj się cudnie bawiła wędką u sąsiadów na wycieraczce. Ona tak potrafi i uwielbia. Siedziała , brzuch myła, tylne łapy do góry, a przednią lewą złapała wędkę i mocno trzymała i ... myła się dalej :ryk:
Jest ok. :ok:

Marzenia11

Post » Pt gru 04, 2020 13:07 Re: (6) 2020 Mamo...Potrzebuję pomocy dla Nutki, str.77

Nutka :lol: co będzie tracic czas, jak mozna się bawic i zadbać o higienę równocześnie :ok: już sobie wyobrazam jej zdziwienie, ale wyglada na to że na razie jest ok?
Notka cwana zazdrosna bestia :) czyżbyś znalazła na nią sposób z podawaniem leków? Oby za szybko jej się ta ryba nie znudziła :ok: mam nadzieję, że przyjdzie moment i sama będzie się dopominac o rybkę z wkładką :)
A co u Milenki?
Marzenko z ciśnieniem żartów nie ma, często Ci się zdarzają takie huśtawki? Zadbaj o siebie proszę. Dla siebie i koteczek

SabaS

Post » Pon gru 07, 2020 23:23 Re: (6) 2020 Mamo...Potrzebuję pomocy dla Nutki, str.77

Wczoraj jak notka nie dostała jeden dzień gaba po moim powrocie zastałam ja na budce pod sufitem, oczka bystre, przytomne. NIE CHCIAŁA JEŚĆ. Jak już się zaczęłam martwić to wsunęła 3/4 gerberka z indyka. Dzisiaj dostały mięso z kurczaka i też jadła. Ale dzisiaj cały dzień jest przymulona.. Po telefonie do wet zdecydowałysmy o zmniejszeniu dawki to ćwiartki dziennie. Zobaczymy, oby w końcu jej się ustabilizował stan na tej gabie, bo nie wiem jakie inne rozwiązanie..
Cały dzien koty przespały, dosłownie, bo większość czasu byłam w domu i widziałam. Wasze też takie senne? Jedynie Nutka teraz jest chętna do zabawy. Milena to by mogła być cały czas głaskana w swojej kryjówce, w ktorej aby ją głaskać muszę klęczeć :roll: :strach: Nutka wymiotowała dwa razy, ale wydaje mi się, ze męczą ją kłaki. Apetyt ma.

Marzenia11

Post » Wto gru 08, 2020 1:52 Re: (6) 2020 Mamo...Potrzebuję pomocy dla Nutki, str.77

Marzenia11 pisze:Muszę sobie to wszystko ułozyć w głowie. Co komu dawać i w czym.
Nutka - na ten moment powinna hepatiale, ale to zalezy od jej humoru, nie denerwuję się, bo już dostała kilka dawek ornipuralu.
Notka - gabapentyna, neurovit,olejek. - gerberek, na łapę, ew. pasta my star food
No, wstępnie poukładane.

O łał :o każde co innego.

wróciłam na forum, a jednak nie wszędzie dotarłam. Przepraszam za zagubienie wątku :oops: Choć to moja pomyłka w stosunku do nicku i pisałam u kogoś innego głupoty :201436

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Śro gru 09, 2020 1:25 Re: (6) 2020 Mamo...Potrzebuję pomocy dla Nutki, str.77

Atta pisze:
Marzenia11 pisze:Muszę sobie to wszystko ułozyć w głowie. Co komu dawać i w czym.
No, wstępnie poukładane.

O łał :o każde co innego.

wróciłam na forum, a jednak nie wszędzie dotarłam. Przepraszam za zagubienie wątku :oops: Choć to moja pomyłka w stosunku do nicku i pisałam u kogoś innego głupoty :201436

Nic nie szkodzi - super, ze jestes z nami :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

[poprzednia][następna]