Dzieki za odpowiedzi! Zapisalam ja na razie na sobote na badanie ogolne i idexx geriatric. Mocz im dowioze na badanie, zeby jej nie kluli. A potem zobaczymy, co wet powie. Bedzie szef kliniki ja badal, to powinno byc ok mam nadzieje.
No niestety, kot ma rozne "body cavities" (tak jak i czlowiek, wiadomo): thoracic, abdominal, pleural, pericardial, etc. I w zaleznosci od tego, ile obszarow badaja (w ktorym obszarze sie badany organ znajduje), to cena idzie w gore. Teraz juz rozumiem dlaczego jak bylam ostatnio z nia na usg u kardiologa nie chcieli nawet spojrzec na nerki

Chyba zaczne sie rozgladac za ubezpieczeniem dla moich starszakow. Sama nie mam ale zdrowie mam na szczescie zelazne
Ale z innej beczki: ona ma chyba problem z uszkami. Zawsze ma duzo wydzieliny z uszek, ktora usuwamy specjalnym wacikiem, ale w ostatnich dniach zauwazylismy, ze te uszka mocniejszy maja zapach. Malzonek przeczyscil jej dzis te uszka sprejem ze srebrem koloidalnym i jeszcze jakas kompozycja antybakteryjno/antygrzybicza . Srodek jest naprawde genialny, jak ktos zainteresowany to podam link - to dla zwierzat ale i my go uzywamy. Ostatnio mialam glebokie zadrapanie przez wolnozyjacego, palec mi spuchl, zaczal pulsowac, nakluwalam zeby rope odcisnac. Wpadlam na genialny pomysl zeby uzyc tego spreju i w pol godziny palec przestal pulsowac i bolec i zagoil sie blyskawicznie. Takze wow, niesamowity srodek. I jej tez widocznie od razu pomogl

Po wyczyszczeniu tym uszek normalnie sie zachowuje, jest aktywna jak zwykle, zainteresowana wszystkim. Wiec ciesze sie, ze sie lepiej czuje, a w sobote jej te uszka obejrza. Ja w ogole zaczynam podejrzewac coraz mocniej, ze jej choroba z czerwca mogla miec zwiazek z uszkami.
Szkoda ze wetka, ktora przyjechala na wizyte domowa do naszego Mikiego, ktory mial zapalenie pecherza, nie chciala zbadac wydzieliny z uszka, choc jej dalam na patyczku. Powiedziala ze kotki domowe nie maja swierzbu i nie ma sensu tego badac! A ja mysle, ze tam moze sie jakis problem kryc w tych uszkach. Zaden inny kot u nas nie ma tak ciagle wydzieliny z uszka jak Mia. No, ale znowu elaborat wysmarowalam, dziekuje za uwage, kto dotrwal do konca.