Urwisek Boryś i Knedliczek , Fiszka (*) 4 lata bez Ciebie :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 06, 2020 17:11 Re: Moje szczęście Fiszka felv+ i mały urwis Borysek

Nie Talko, najważniejsze to ból uśmierzyć, żeby kotka się nie męczyła. Potem (albo jednocześnie) szuka się przyczyny. Opiaty w niewielkiej dawce są bardzo skuteczne dla kotów. Pogadaj w wetką.
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt lis 06, 2020 17:24 Re: Moje szczęście Fiszka felv+ i mały urwis Borysek

jolabuk5 pisze:Nie Talko, najważniejsze to ból uśmierzyć, żeby kotka się nie męczyła. Potem (albo jednocześnie) szuka się przyczyny. Opiaty w niewielkiej dawce są bardzo skuteczne dla kotów. Pogadaj w wetką.

Rozmawiałam z panem doktorem i panią doktór i mówili że jeśli chce to przepisza opioidy...
Fiszka kocham Cię 26.03.2018 - 13.04.2021 (*)
Borysek 1.06.2020

Talka

Od: Sob sie 08, 2020 19:39

Post » Pt lis 06, 2020 17:25 Re: Moje szczęście Fiszka felv+ i mały urwis Borysek

Spróbuj, kotka powinna po tym odżyć :ok:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lis 06, 2020 17:28 Re: Moje szczęście Fiszka felv+ i mały urwis Borysek

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pt lis 06, 2020 17:28 Re: Moje szczęście Fiszka felv+ i mały urwis Borysek

jolabuk5 pisze:Spróbuj, kotka powinna po tym odżyć :ok:

A nie będzie jej to otumaniać? Lekarz mówil że to bardzo krótko działa
Borysek 1.06.2020

Talka

Post » Pt lis 06, 2020 17:44 Re: Moje szczęście Fiszka felv+ i mały urwis Borysek

Nie powinno. Trzeba spróbować, kazdy kot reaguje inaczej. Ale tolfina to świetny lek przeciwgorączkowy, przeciwbólowo działa słabo.
Ewentualnie można jeszcze spróbować no-spa, ale w zastrzyku, bo jest strasznie gorzka. No i pomaga, jeśli ból jest wywołany skurczem (działa rozkurczowo).

Czytałam gdzieś na miau o jakimś chyba olejku, ckm? Nie pamietam, poszukam.
Edit. Nie, to olejek cbd, dziala uspokajająco.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lis 06, 2020 18:15 Re: Moje szczęście Fiszka felv+ i mały urwis Borysek

jolabuk5 pisze:Nie powinno. Trzeba spróbować, kazdy kot reaguje inaczej. Ale tolfina to świetny lek przeciwgorączkowy, przeciwbólowo działa słabo.
Ewentualnie można jeszcze spróbować no-spa, ale w zastrzyku, bo jest strasznie gorzka. No i pomaga, jeśli ból jest wywołany skurczem (działa rozkurczowo).

Czytałam gdzieś na miau o jakimś chyba olejku, ckm? Nie pamietam, poszukam.
Edit. Nie, to olejek cbd, dziala uspokajająco.

Olelek CBD , skuteczność jest różna bo każdy kot reaguje inaczej . Ja stosowałam u mojej Nikitki ze zwyrodnieniem kręgosłupa taki https://allegro.pl/oferta/olejek-konopn ... 9409056423 , ale nie widziałam jakiś super efektów. Możliwe , że powinno być wyższe stężenie tego olejku :roll:

Kciuki za malutką :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pt lis 06, 2020 18:53 Re: Moje szczęście Fiszka felv+ i mały urwis Borysek

Podaję jej olejek cbd o stężeniu 4 procent. Podaję trzy razy dziennie po trzy krople od poniedziałku. Nie widzę efektu
Borysek 1.06.2020

Talka

Post » Pt lis 06, 2020 19:16 Re: Moje szczęście Fiszka felv+ i mały urwis Borysek

Tak jak pisała ametyst55 - koty, jak ludzie, różnie reagują na różne leki. Ale skoro cbd nie pomaga (to znaczy - nie pomaga na ból, bo może trochę uspokaja), to jednak pomyślałabym o opioidach.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt lis 06, 2020 19:37 Re: Moje szczęście Fiszka felv+ i mały urwis Borysek

Bunondol jest opiodem, który wg mnie dobrze się sprawdza w uśmierzaniu bólu, ale reakcja też może być różna. Ja podawałam bunondol najpierw Nikitce , ale ponieważ nie dawał efektów i kotka była po nim nieco przymulona zrezygnowaliśmy z niego. Natomiast w przypadku białaczkowego Filemona sprawdził się dobrze. Widać było, że Filemonek dobrze na niego reaguje i lepiej się czuje. Filuś miał chłoniaka jamy nosowo-gardłowej i mogliśmy tylko uśmierzać ból :(
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pt lis 06, 2020 20:22 Re: Moje szczęście Fiszka felv+ i mały urwis Borysek

Opoidy można podawać na dwa sposoby. W zastrzyku ale i do ustnie. W małych, dobrze wyważonych dawkach są wyjątkowo skuteczne. Jeśli zauważy się otumanienie kota wystarczy zmniejszyć dawki. Dawałam kilku kotom z różnych przyczyn i zawsze się sprawdzały.
Pozycja tzw bólowa nie musi taką być. Jeśli kot ma nie fajną morfologię to dostarczenie tlenu przez krew jest walnięte. Kot, siedząc na "chlebak" oszczędza płuca/klatkę piersiową by mu było łatwiej oddychać. Nie ma ucisku wtedy. Poza tym w ogóle kot chory, źle się czujący, samoistnie przyjmuje taką pozycję. To tak jak my podczas złego samopoczucia.
Spróbowałabym z opoidami.
Jeśli kota dobrze czuje się po Tolfie ( wbrew opinii uważam ,że jest i dobra w uśmierzeniu bólu) to znaczy ,że jednak ją coś pobolewa.
Kciuki
Obrazek

ASK@

Post » Pt lis 06, 2020 20:31 RetroMAD1-gorąca prośba

Talka pisze:
jolabuk5 pisze:O, to masz wygodniejszą formę!
A jak dziś Fiszka?

Jest średnio. Chodzi słaba zjadła wołowinke....
Podejmuję się terapii RetroMAD1 że stanow. Wycenili na 360 dolarów Plus wysyłka

Hejka
Bardzo wam kibicuję. Bardzo. I trzymam kciuki :ok:
Mam ogromną prośbę. Obie z moją wetką jesteśmy mocno zainteresowane RetroMad1. Skądeś go wytrzasnęła 8O
Natalko, masz jakiś dostęp do publikacji? Bo ja niczego , prócz jednego angielskiego artykułu, nie znalazłam. A noga jestem w tym.
Masz wiedzę o sposobie podawania, ilości dawek, dni ...? Będę ogromnie wdzięczna za podesłanie mi jakiś publikacji i danych. :201494
Jestem DT i wsio mi jest potrzebne .Nawet na przyszłość. Choć nieszczęścia nie znają dnia i godziny.
Bardzo, bardzo dziękuję już na przyszłość.
Ciągle i ciągle paluszki i pazurki ściskam.
Pozdrowienia i głaski
Aśka Mozer
PS. Jeszcze mam jedną prośbę. Możesz wrzucić linka dostawcy?
pzdr
AM
Obrazek

ASK@

Post » Pt lis 06, 2020 20:45 Re: RetroMAD1-gorąca prośba

ASK@ pisze:
Talka pisze:
A jak dziś Fiszka?

Hejka
Mam ogromną prośbę. Obie z moją wetką jesteśmy mocno zainteresowane RetroMad1. Skądeś go wytrzasnęła 8O
Natalko, masz jakiś dostęp do publikacji? Bo ja niczego , prócz jednego angielskiego artykułu, nie znalazłam. A noga jestem w tym.
Masz wiedzę o sposobie podawania, ilości dawek, dni ...? Będę ogromnie wdzięczna za podesłanie mi jakiś publikacji i danych. :201494
Jestem DT i wsio mi jest potrzebne .Nawet na przyszłość. Choć nieszczęścia nie znają dnia i godziny.
Pozdrowienia i głaski
Aśka Mozer
pzdr
AM

O leku powiedziala mi Sylwia Ciesielska. Ona pomaga ludzia którzy mają koty z fip ... Ogólnie mocno siedzi w chorobach zwierzęcych, jeździ na seminaria itp. lek zamawiam z RetroMAD1.com tam wysyłasz maila i oni dobierają ci dawkę. Poczytaj na ich stronie. Znajomy malezyjczyk koleżanki sprawdził mi firmę. Mówi że jest godna zaufania jeśli chodzi o dostawę. Płatność PayPal więc myślę że nie oszukają. Dawkowanie dostałam na maila.
Borysek 1.06.2020

Talka

Post » Pt lis 06, 2020 20:48 Re: Moje szczęście Fiszka felv+ i mały urwis Borysek

Tu jest dawkowanie
Obrazek
Borysek 1.06.2020

Talka

Post » Pt lis 06, 2020 20:49 Re: RetroMAD1-gorąca prośba

Talka pisze:
ASK@ pisze:
Talka pisze:
A jak dziś Fiszka?

Hejka
Pozdrowienia i głaski
Aśka Mozer
pzdr
AM

O leku powiedziala mi Sylwia Ciesielska. Ona pomaga ludzia którzy mają koty z fip ... Ogólnie mocno siedzi w chorobach zwierzęcych, jeździ na seminaria itp. lek zamawiam z RetroMAD1.com tam wysyłasz maila i oni dobierają ci dawkę. Poczytaj na ich stronie. Znajomy malezyjczyk koleżanki sprawdził mi firmę. Mówi że jest godna zaufania jeśli chodzi o dostawę. Płatność PayPal więc myślę że nie oszukają. Dawkowanie dostałam na maila.

Miało być na pw a jak zwykle popitoliłam wsio. :oops:
By poczytać to trzeba anglika znać :oops: Po rusku bym szybciej sobie poradziła.
Jak można się skontaktować z Sylwią Ciesielską? Tak by spokojnie odebrała i pogadała? Ze mną czy najlepiej z moją wetką.
Dzięki
Ostatnio edytowano Pt lis 06, 2020 20:57 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]