Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :( to już rok

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 20, 2020 8:49 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Ewa L. pisze:Jesteśmy, jesteśmy ale nic nam się ostatnio nie chce.

To tak jak mnie, łażę bez celu po domu. Dobrze że mam zwierzaki bo bym się z łóżka nie zwlekla
:oops:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Wto paź 20, 2020 9:41 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

PixieDixie pisze:Oj i ja się dołączam do lenistwa.
Może to ta jesienna aura?

Oby tylko

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto paź 20, 2020 17:35 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Zacznijcie obserwować ptaki. Serio serio. Jak się człowiek wciągnie to nawet brzydka pogoda nie przszkadza w łażeniu za ptakami, w ostateczności gapieniu się przez okno na wróble, sikory i takie tam.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Wto paź 20, 2020 21:28 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Koło mnie latają tylko gołębie

MaryLux

Post » Wto paź 20, 2020 22:37 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Ja nie mam szczęścia. Jak biorę pod pachę aparat na ptaki wszystkie się kitraja...
Załoga: Pixie, Nitka, Coco i Ćiorny oraz Dixie[*]
Kot Pixior i burasy zapraszają: https://www.facebook.com/PixieKotZCharakterem
Zbiórka hiltonka: https://pomagam.pl/hilton

PixieDixie

Od: Czw kwi 23, 2015 7:40

Post » Śro paź 21, 2020 16:36 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

PixieDixie pisze:Ja nie mam szczęścia. Jak biorę pod pachę aparat na ptaki wszystkie się kitraja...

Bo ptaki wredne są.

MaryLux pisze:Koło mnie latają tylko gołębie

Jako zaawansowana obserwatorka zapytaabym - jakie gołębie? Bo gdyż albowiem jest kilka gatunków. I dwa z nich z chęcią bym poobserwowała.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw paź 22, 2020 7:21 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Szczerze to nie znam się na ptakach ......no chyba , że martwych kurczakach i indykach a czasami się trafi kaczka z jabłkami. Czasami patrzę na wariacje gołębi na dachu bloku przed moimi oknami a latem słyszę ptasie trele z pobliskiego parku/lasku . I to u mnie byłoby na tyle.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Czw paź 22, 2020 8:53 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

MB&Ofelia pisze:
PixieDixie pisze:Ja nie mam szczęścia. Jak biorę pod pachę aparat na ptaki wszystkie się kitraja...

Bo ptaki wredne są.

Jako zaawansowana obserwatorka zapytaabym - jakie gołębie? Bo gdyż albowiem jest kilka gatunków. I dwa z nich z chęcią bym poobserwowała.

A któreż to byś obserwowała? Sierpówkę? Turkawkę?

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw paź 22, 2020 9:21 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Ewa L. pisze:Szczerze to nie znam się na ptakach ......no chyba , że martwych kurczakach i indykach a czasami się trafi kaczka z jabłkami. Czasami patrzę na wariacje gołębi na dachu bloku przed moimi oknami a latem słyszę ptasie trele z pobliskiego parku/lasku . I to u mnie byłoby na tyle.

Spoko. Też kiedyś nie znałam się na ptakach. A obserwować można np wróble, nie trzeba od razu ganiać za śniegułami czy edredonami. Pospolite ptaki też bywają fascynujące, jak kłócą się o znalezione ziarenka czy kąpią w piasku.
Wiedzieliście że wielkość ciemnego "śliniaczka" u samców wróbla świadczy o pozycji w stadzie?

Sihaja pisze:
MB&Ofelia pisze:

Bo ptaki wredne są.

A któreż to byś obserwowała? Sierpówkę? Turkawkę?

Turkawkę i siniaka.
Turkawkę widziałam tylko raz i to w locie. Siniaka bodajże 2 razy.
Grzywacze, sierpówki i gołębie miejskie są na tyle pospolite że widuję je często.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw paź 22, 2020 11:05 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

U mnie taki gość czasami bywa.

Obrazek

Gosiagosia

Post » Czw paź 22, 2020 11:12 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Ale ładny bażant :)

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Czw paź 22, 2020 11:41 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Ziemosław pisze:Ale ładny bażant :)

Obiadek niedzielny :ryk: :ryk:
Żartuję nigdy bym nic złego ptaszkowi zrobiła. Zrobiłam im prowizoryczny karmik i sypie ziarno.

Gosiagosia

Post » Czw paź 22, 2020 12:34 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Gosiagosia pisze:
Ziemosław pisze:Ale ładny bażant :)

Obiadek niedzielny :ryk: :ryk:
Żartuję nigdy bym nic złego ptaszkowi zrobiła. Zrobiłam im prowizoryczny karmik i sypie ziarno.

to więcej tego przychodzi?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw paź 22, 2020 18:56 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

Gosiagosia pisze:U mnie taki gość czasami bywa.

Obrazek

Łał! Do mnie takie piękności nie przyłażą. Ja sobie tylko pospoliciaki oglądam przez okno, latem głównie wróble i szpaki. Chciaż pustułkę można też wypatrzeć albo nawet przelatujące czaple.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw paź 22, 2020 22:04 Re: Gryzelda Polusia zaprasza po raz 50 Zuzia [*] za TM :(

MB&Ofelia pisze:

Bo ptaki wredne są.

gołębiowate

MaryLux

[poprzednia][następna]