Ważne, że jesz Zuniu Dużej życzymy zdrowia, przydałby się wolny dzień, żeby trochę odpocząć i zająć się kotkiem My zjedliśmy śniadanie, czekamy na obiad Dobrego dnia Ciociu MalgWroclaw i wszyscy Sabcia
A nasza najpierw nie śpi do rana, a potem zasypia w dziwnych porach Właśnie miałam się pochwalić, że zjadłam trochę mięska (tym razem mielonego), jak nagle wyłączyła tablet i odpłynęła. I dopiero się obudziła, najpierw musiała nas nakarmić, dlatego dopiero teraz zaglądam na forum. Ofelko, u nas nie ma pizzy, bo Duża nie lubi Polciu, nasza Duża to właściwie ma humor, chociaż teraz nakrzyczała na Kitka, jak próbował zrzucić zegar ze ściany Ja nie wiem, co Kitek widzi w tym zegarze, mnie on nie interesuje, a Kitek próbuje go łapką popychać... Żeby jeszcze wskazówki, to bym myślała, że chce Dużej pokazać czas na śniadanie, ale cały zegar? Teraz już bedziemy spać Sabcia
Miau kochana Sabciu, Kitku, Ciociu PIęknie, że ładnie jesz, bardzo się z tego cieszymy! Sabciu - hmm zegar tykał - może dlatego? Duża wczoraj dostała doła, wieczorem, dalej go ma, smutno. Trzymajcie się Zunia
Ciociuuuuu, pomiziam Cię, żebyś nie miała doła... Kocham Cię Ciociu i Zunię też Masz dziś wolne, czy musisz iść do pracy? Oby było wolne Sabcia MiauPS. Pewnie masz rację Zuniu, ale trudno, żeby zegar nie tykał, jak chodzi. Dawniej też tykał, a Kitek się nim nie interesował
Ciociu Gosiagosia, dziękujemy i tez życzymy miłego piątku Ciociu mir.ka
Wybredna dziś byłam, ale coś tam zjadłam Sabcia
KĄCIK MUZYCZNY Dawno nie było Mozarta? Daaaawno Dlatego dziś chciałam Wam zaproponować wysłuchanie jego sonaty na skrzypce i fortepian nr 18, G-dur, K 301/293a. Sonata powstała w 1778 r. i składa się tylko z 2 części. Nagranie pochodzi z koncertu Davida Garretta w w 2010 r. w Dusseldorfie. Przy fortepianie towarzyszy Davidowi Julien Quentin. Wspólnych koncertów tych dwóch artystów znalazłam na YT sporo, były to preferowane przeze mnie klasyczne recitale, wypełnione muzyką wielkich mistrzów - Mozarta, Brahmsa, Beethovena, choć pojawiały się w nich oczywiście wirtuozowskie utwory Paganiniego, Kreislera, Wieniawskiego, Montiego (Czardasz). Nagrania wyglądają na prywatne, a wiele z nich skupia uwagę na twarzy Davida Garretta, której wyraz, mimika, w moim odczuciu znakomicie współgrają z muzyką. Popatrzcie sami Sonata nr 18 G-dur 1. Allegro con spirito
2. Allegro
A na bis - 2 utwory Fritza Kreislera (Verbier Festival 2011) Liebesleid