OTW21- czas Sorrunia :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon wrz 28, 2020 5:59 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Dobrego dnia!
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon wrz 28, 2020 9:11 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Dziś będzie o Sorrusiu.
Bardzo się zmienił. Jest radosnym bardzo kotem. Pełnym życia. Ciekawskim. I zazdrosnym o uwagę. Gdy trzymałam mała Molly w ramionach i ciućkałam jej brzuniek Sorrusiek spał na wyreczku. Obudził się jednak i zaczął nasłuchiwać. Wpierw spojrzał na mnie z takim wyrzutem, że oboje się z Januszem uśmieliśmy. Potem zaczął zagadywać gapiąc się mi w oczy. Jednak widząc brak reakcji zaczął się wdzięczyć, wywalać brzuszek, kręcić fikołki... Cały czas do mnie zagadując i mrucząc. Trzeba było wygłaskać białe futerko i mocno wytarmosić kałdunek.
Jest skoczny bardzo jak na swoje możliwości. Stara się wszędzie wejść co i raz pokonując nowe przeszkody. Bawi się fajniście. Przerzuca myszki. Wdrapuje na drapaczki. Toczy kulki w tunelu. Włazi na wersalkę i fotele. Nie gania tylko z kotami. Boi się jak szaleje po domu Solo z Tolkiem. Wie ,że za słaby jest jeszcze.
Bardzo ta nóżka nie sprawna mu zawadza. Podświadomie opiera się na niej i chodzi/stoi krzywo.
Nie trzyma się już tylko klatki. Spotykam go w różnych miejscach. Często muszę malucha szukać zdziwiona miejscem w którym przebywa. Ma swoje kryjówki do których ucieka gdy się spłoszy. Bo jest jeszcze taki troszkę nie pewny. Inna sprawa, że potem z tych dziupli paca pazurem po tyłkach przechodzące futra. czy nas.
Klatka jest otwarta by mógł kuwetkę zaliczać. Choć ostatnio nie trzeba było sprzątać. Wyśledziłam go ,że korzysta z wysokiej , krytej kuwety stojącej w przedpokoju. Ledwo się tarabani ale daje radę.
gdy jest zbiorowe dzielenie żarcia też leci. Tylko trzyma się na końcu by inne dranie go nie rozdeptały. Ma apetyt. Choć je nadal głównie swoje dania.
Jest wielkim słodziakiem. Wielkim pieszczochem. Uwielbia tulić się, wykładać, gadać i mruczeć. Warczeć też na nas potrafi! Potrafi godzinami leżeć na mnie wyłożony jak śledź i tylko łapkami przebierać gdy mu smyranie nie pasi.
Jest okrutnie rozpieszczonym dzieciakiem. Zrobił się pięknie biały. Golizna zarasta. Łyka leki nadal. Bez nich jelitka cierpią. Podrósł.
Lubi zabawę z Tolkiem. Z nim nawet pokica w berka. Solo traktuje go jak interaktywną zabawkę ale z mijającym czasem Sorruniek nabiera wprawy w obronie. Choć drze ryja nie przerwanie tak samo.

Wczoraj zastałam go w drapaczku. Jakiż był zadowolony gdy się tam ulokował.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon wrz 28, 2020 9:53 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

a mówiłam, że zaraz będzie śliczny biały :) Twoja opieka i miłość czyni cuda!

asigo

Od: Wto sty 27, 2015 22:32

Post » Pon wrz 28, 2020 9:57 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Drapaczek służy :1luvu: :1luvu: Sorry czy czasami nie ma lekkiego zeza ?
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon wrz 28, 2020 11:38 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

meg11 pisze:Drapaczek służy :1luvu: :1luvu: Sorry czy czasami nie ma lekkiego zeza ?

Oj, służy Małgosiu. Dzięki raz jeszcze. Do tego pięknie się prezentuje.

Sorry, jak zostanie zaskoczony, to tak oczami przewraca. :roll: Słodziak z niego jest wielki.
Na boczku ma rankę po zastrzykach. Ciągle ją sobie uszkadza. Po drugiej stronie są dwie.
Obrazek

ASK@

Post » Pon wrz 28, 2020 12:17 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Uwielbiam zezolki :1luvu:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto wrz 29, 2020 6:11 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Spokojnego dnia.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto wrz 29, 2020 6:14 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Aż się wierzyć nie chce, że to Sorruś z tych pierwszych zdjęć :1luvu:
Jest taki pulchniutki tutaj, okrąglutki, bialusi, taki słodki koci podlotek :) cudenko :)

Ale zapytam- po jakich zastrzykach takie rany mu się robią? Jakieś specyficzne, czy zwykłe, tylko reakcja taka nietypowa ?
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Wto wrz 29, 2020 6:46 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Wto wrz 29, 2020 6:50 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

maczkowa, mały ma odczyny alergiczne. Brał masę zastrzyków. W tym Linco i Synolux, Cetosal, Tolfina, No-spa... Goi się już mu ale chyba swędzi. Bo co i raz rozlizuje ranki. Walczymy też z grzybkiem. Już go tak nie widać na pysiu. Jeszcze pod szyją się paprze.
Bardzo się zmienił. Charakter też. Nie jest już takim słodziakiem klejącym się ciągle jak był na początku. Ma swoje zdanie. Wie, że mu należy się. Gdy zagaduje do mnie śmiesznie marszczy pyszczek. Cała gama dźwięków wychodzi z pysia i każdy oznacza co innego. Pogłaszcz, jeść, weź te łapy, za nachalna jesteś, posuń się, ciumciaj... wszystko inaczej artykułuje. Strasznie warkoli w zabawie z innymi kotami. Niby groźnie i by odczepili się ale za chwilkę sam lezie. Kica na tych swoich kończynach i podejmuje próby włażenia wszędzie.
Uwielbia wyrko i kilka fot z barłoga wklejam. Nikt nie śmie poprawić bajzlu jak kot leży. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Przypomnę o zrzutce. Bardzo wam dziękuję za rozsyłanie i wpłaty :201494
https://zrzutka.pl/e3bewf
Obrazek

ASK@

Post » Wto wrz 29, 2020 7:38 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

wszystkie super, ale te dwa środkowe wymiatają :1luvu:

biedna mała dupinka, taka pokłuta- oby się szybko zagoiło :) są srodki z alantoiną i srebrem koloidalnym, które przyśpieszaja gojenie i ograniczają świąd, nie wiem, czy można na takie odczyny poiniekcyjne stosować- powiedz, jesli można. Ale jakoś kojarzę, ze chyba Ty pisałas coś o masci ze srebrem? przepraszam, ale czasem merdają mi się informacje z różnych watków.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Wto wrz 29, 2020 8:27 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Cudny jest taki rozwalony w pościeli, też bym nie sprzątała :1luvu:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto wrz 29, 2020 13:25 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

ASK@ całkiem odmieniłaś tego kota :1luvu:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto wrz 29, 2020 13:40 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

On jest smarowany maścią ze srebrem. Dobrze maczkowa pamiętasz. Na grzybka kupiłam mu terbinafinę by szybciej zadziałało. Znosił zastrzyki a smarowania nie lubi okrutnie.
Zauważyłaś meg11 ,że na pierwszej fotce ma zeza?!

Bardzo się zmienił. Choć nadal brzuch wielki a nóżki jak patyczki. Nasza wetka jak go zobaczyła nie mogła nadziwić się przeobrażeniu kota w tak krótkim czasie. Jest u nas od 2 września.
Obrazek

ASK@

Post » Wto wrz 29, 2020 15:49 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Sorry wskoczył mi dopiero co na kolana. Siedzę w fotelu. Nie usiedział długo. Polazł na parapet.
Taki dzielny chłopczyk z niego.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]