A ja dziękuję za Granadę - to znów coś, co pamiętałam z dawnych czasów, niekiedy sobie nuciłam (oczywiście nie znając słów), a jakoś nigdy się nie pokusiłam o poszukanie, czyje to A teraz już wiem I mam „pod ręką” czyli w miau i w Youtube
Granadę w pełnej wersji (bo tu tylko kawałeczek) masz na pierwszej stronie Kącika muzycznego, też Placido gra i śpiewa
Od tego nagrania zaczęłam Kącik. Cieszę się ogromnie, że Ci się podobało A wracając do siły głosu Dominga, do której odnosiła się Ania - oczywiście to prawda, ale Placido potrafi śpiewać też tak:
Yo sere tu primer hombre - Będę Twoim pierwszym mężczyzną
De tu vida, la belleza, la alegria, Z Twego życia, piękno, radość, La pregunta, los colores. Pytanie, kolory. De mi vida, la experiencia, las heridas,Z mego życia doświadczenie, rany, La respuesta, la caricia, las pasiones. Odpowiedź, pieszczota, namiętność. Yo sere tu primer hombre, Będę twoim pierwszym mężczyzną Tú mi ultima mujer Ty moją ostatnią kobietą Tú pondras la savia nueva Wniesiesz nowe życie, La locura, la impaciencia Szaleństwo, niecierpliwość Yo cordura y madurez. Ja - roztropność i dojrzałość. Yo sere tu primer hombre Będę twoim pierwszym mężczyzną Tú mi ultima mujer Ty moją ostatnią kobietą Y me aferraré a tu vida I przygarniesz mnie do twego życia Como abraza el ave herida Jak otula rannego ptaka A los vientos de la noche. Nocny wiatr.
Miau. Duża wysłuchała. Szczególnie podobał się jej ten drugi utwór (głupia duża nie zna sie na muzyce). Śniadanie zjadłam. W nocy zrobiłam qpkę na 3 ale mialczalam w trakcie robienia i Duża się zmartwila. Dzis dzień bez stresu - nie będzie wcierania niczego w futerko. Proszek na wątrobę będzie w kiełbasce..... Jedzcie . Trzymam za Wszystkich łapki Zunia
Miau Ciociu MalgWroclaw, zjedliśmy (ja trochę polizałam saszetkę i oczywiście zjadłam suche Zuniu, kupka na 3 to już nieźle Tylko czemu miauczałaś? Jak kupka nie była twarda, to nie powinno boleć... Sabcia
A ten drugi utwór - Yo sere tu primer hombre - to po prostu piosenka, jedna z cyklu kilku utworów, napisanych dla Placido przez Manuela Alejandro.
A z piosenek Manuela Alejandro napisanych dla Placido pokażę Wam jeszcze tę, Placido śpiewa ją w duecie z Julio Iglesiasem. Soñadores de España - Hiszpańscy Marzyciele.
I przejmujące El grito de America - Płacz Ameryki (o podboju Ameryki przed wiekami). Za pulpitem dyrygenckim sam Autor piosenek, Manuel Alejandro.