Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia do adopcji :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 09, 2020 7:19 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia wróciła :((

SabaS pisze:oj tam oj tam, ciociu mir.ka nie bądź taka krytyczna, przy Tobie szybko sobie przypomni. Za kuwetkowanie ślicznej Julci :ok: :201497
a jak się czuje Dżekuś? Dajecie radę z kroplówkami? Ładnie zjada swoje porcje? Na spacerki chętnie wychodzi?

Dżekuś od 3 dni trochę mniej je, nie zjada całej 400 g puszki :( Spacerki są 4 w ciągu dnia, o ile to jego tuptanie łapka za łapką, mozna nazwać spacerem, ale daje radę. Ostatni raz wychodzi po 22.00 i do rana wytrzymuje z sikaniem, przeważnie. Z kroplówkami dajemy radę dzięki cioci Dyktaturze :1luvu: Jutro panuję mu znowu zrobić dzień przerwy, choć początkowo miała to być niedziela, po 9 kroplówkach, ale z różnych względów pasuje mi lepiej jutro, po 6 kroplówkach. Badać się bedziemy chyba 25 września.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro wrz 09, 2020 7:22 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia do adopcji :)

Trzymaj się piesiu!
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

Post » Śro wrz 09, 2020 7:26 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia do adopcji :)

zuza pisze:Trzymaj się piesiu!

Nie ma wyjścia, musi :ok:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro wrz 09, 2020 8:43 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia do adopcji :)

Ja nieustająco trzymam kciuki za pieska :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Mam szczególny sentyment do starszych zwierząt.
A co do kupy w zlewie, to pamiętam mojego najukochańszego tymczasa Edzia. To był dorosły, wiejski kocur, kuwety w życiu nie widział. Dałam mu czyściutką, ze świeżym żwirkiem :wink: . Kot szukał, gdzie może się załatwić i uznał, że z otworu w zlewie "pachnie " najbardziej toaletowo. Walnął kupę, ale było to raz i potem już wszystko było w kuwecie. Była tak poukładany, że było śniadanie, kuweta, potem drzemka, zabawa, jedzenie, kuweta...itd.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro wrz 09, 2020 10:43 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia do adopcji :)

ewar pisze:Ja nieustająco trzymam kciuki za pieska :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Mam szczególny sentyment do starszych zwierząt.
A co do kupy w zlewie, to pamiętam mojego najukochańszego tymczasa Edzia. To był dorosły, wiejski kocur, kuwety w życiu nie widział. Dałam mu czyściutką, ze świeżym żwirkiem :wink: . Kot szukał, gdzie może się załatwić i uznał, że z otworu w zlewie "pachnie " najbardziej toaletowo. Walnął kupę, ale było to raz i potem już wszystko było w kuwecie. Była tak poukładany, że było śniadanie, kuweta, potem drzemka, zabawa, jedzenie, kuweta...itd.

Koty w poważnym wieku to tak postępują :)

Moja Rudzia już o zabawach nie myśli, a jedzonko najczęściej sobie życzy mieć podstawione pod pyszczek tam gdzie aktualnie śpi czy leży. Na śniadanie jeszcze raczy przyjść, ale późniejsze posiłki muszą przyjść do niej. To jeśli chodzi o mokre czy gotowane mięso, bo suche to bez problemu znajduje.
Obrazek

mir.ka

Post » Śro wrz 09, 2020 10:50 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia do adopcji :)

W Rossmanie pojawiła się fajna karma dla kotów z Winstona, ma ponad 60% mięsa, moim kotom posmakowała, wczoraj w sklepie wykupiłam wszystko co było :mrgreen: Choć to było tylko 17 saszetek, co to jest na 4 koty :( Aktualnie do 15 jest w promocji 1,69 zł za 85 g
Obrazek

mir.ka

Post » Śro wrz 09, 2020 10:54 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia do adopcji :)

Kciuki za Dzekusia, adopcje Julci :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro wrz 09, 2020 12:59 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia do adopcji :)

mir.ka pisze:W Rossmanie pojawiła się fajna karma dla kotów z Winstona, ma ponad 60% mięsa, moim kotom posmakowała, wczoraj w sklepie wykupiłam wszystko co było :mrgreen: Choć to było tylko 17 saszetek, co to jest na 4 koty :( Aktualnie do 15 jest w promocji 1,69 zł za 85 g

U mnie są, mogę kupić jakby co. Były wcześniej inne Winstony, była wyprzedaż, saszetki były po 69 gr. Później po 39 gr ( tak!), ale na te już się nie załapałam. We Fracu była kiepska karma prewital, ale Pusi bardzo smakowała ta z wołowiną, dla niej więc kupowałam. Była wyprzedaż, wzięłam wszystkie, a pani ekspedientka przyniosła mi dwadzieścia kilka saszetek z łososiem za darmo 8O
mir.ka, będę jechała w stronę Rossmanna, jeśli chcesz, abym coś kupiła to dzwoń, telefon masz.

ewar

Post » Śro wrz 09, 2020 13:46 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia do adopcji :)

Gosiagosia pisze:Kciuki za Dzekusia, adopcje Julci :ok: :ok:

:1luvu: :1luvu:

Julcia ma ponownie ogłoszenia na stronie schroniska
Obrazek

mir.ka

Post » Śro wrz 09, 2020 13:54 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia do adopcji :)

ewar pisze:
mir.ka pisze:W Rossmanie pojawiła się fajna karma dla kotów z Winstona, ma ponad 60% mięsa, moim kotom posmakowała, wczoraj w sklepie wykupiłam wszystko co było :mrgreen: Choć to było tylko 17 saszetek, co to jest na 4 koty :( Aktualnie do 15 jest w promocji 1,69 zł za 85 g

U mnie są, mogę kupić jakby co. Były wcześniej inne Winstony, była wyprzedaż, saszetki były po 69 gr. Później po 39 gr ( tak!), ale na te już się nie załapałam. We Fracu była kiepska karma prewital, ale Pusi bardzo smakowała ta z wołowiną, dla niej więc kupowałam. Była wyprzedaż, wzięłam wszystkie, a pani ekspedientka przyniosła mi dwadzieścia kilka saszetek z łososiem za darmo 8O
mir.ka, będę jechała w stronę Rossmanna, jeśli chcesz, abym coś kupiła to dzwoń, telefon masz.

Dziękuję Ci bardzo, ale kasjerka mi powiedziała, że to chwilowy brak, dzisiaj miała być nowa dostawa i podobno mają juz być w ciągłej sprzedaży, a cena po promocji 1,99 czyli też nie za wysoka. U mnie Rossmanów jest dość dużo, to gdyby mi bardzo zależało mogłabym wszystkie po kolei objechać :mrgreen:
Zobaczymy jak długo moim koto będzie ta karma smakowała, jest w 3 smakach, w zooplusie nie mam już im co kupować, takie się zrobiły wybredne, jeszcze co ostatnio im smakowało to Zoolove z tuńczykiem, z kurczakiem była blee
Obrazek

mir.ka

Post » Śro wrz 09, 2020 15:58 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia do adopcji :)

OK. Moim ta karma nie smakuje. Bardziej ta w 400 g puszce, ale całej nie zjedzą. To u mnie nie problem, bezdomniaków mam paru, zjedzą.

ewar

Post » Śro wrz 09, 2020 19:20 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia do adopcji :)

Mirka pokaz opakowanie tej karmy :ok:

Dolina Noteci wg Bagi jest bleeeee :placz:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Śro wrz 09, 2020 22:24 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia do adopcji :)

Kciuki za piesełka! I za Julcię, niech się już nie stresuje przygodami z przeszłości, niech grzecznie opanowuje z powrotem kuwetę, kruszynka piękna...

Głaski dla wszystkich kotowatych :201461
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Czw wrz 10, 2020 7:33 Re: Rude jest piękne....♥♥♥♥ cz. 28- Julcia do adopcji :)

MonikaMroz pisze:Mirka pokaz opakowanie tej karmy

Obrazek
Trzeciego rodzaju już nie mam.

ewar

[poprzednia][następna]