Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sie 20, 2020 9:37 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

o widzę Justyna wpisała się na czwartek, ja jeszcze w przyszłym tygodniu dyżur mogę wziąć, później mnie nie będzie :( to w takim razie poproszę poniedziałek 24 sierpnia.

I jeśli mogę to odrazu Krystian deklaruje niedziele a burajulia sobotę <3 te najbliższe
Andrzejek =^..^= Ela =^..^= Szarak =^..^= Szajba =^..^= Józefina =^..^= Piegus =^..^=

Kociambra1989

Od: Pt paź 20, 2017 17:57

Post » Pt sie 21, 2020 14:33 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

CZWARTKOWY DYŻUR:

Koty nakarmiła Duszek :1luvu:
Ja zrobiłam Dżokerowi uszy tylko.
W dyżurze pomagała mi moja Dominika, która uratowała sytuację we wtorek. Kupa brzydka u Loli i Soni.
U Dżokera bardzo dużo siku jak na moje oko, kupa mała sucha, ale dzisiejsza.
U Wincenta wszystko dobrze...ten kot daje sobie zrobić wszystko... :1luvu:
Na ogólnym przypilnowałam by chude dziewczyny zjadły i Ptyś, bo Bliźniaki, Mike i Czoko żrą bez opamiętania.
Byli Państwo zainteresowani dwupakiem, promowałam bliźniaków, ale chyba Lulu i Morka ich zainteresowały....czekam na rozwój wydarzeń...
Lulu łzawi oczko rozpisałam jej vetomune. Morka ma kulkę na uchu wielkości ziarnka groszku, do pokazania weterynarzowi? czy mógłby ktoś może ją i Lulu pokazac?
Staruszki w dobrych humorach, w kuwetach ok, na koniec dyżuru nawet Lisia wyszła.

Zrobione dwa prania i składzik, umyty karmik, kuwety niestety zapomniałam :strach: ;)

EDIT: wpadłam dziś rano po podkłady i dałam szarańczy na ogólnym Loli i Staruszkom Carny. Czoko saszetki, a Dżokerowi i Wincentowi saszetki ze szpitala.
Andrzejek =^..^= Ela =^..^= Szarak =^..^= Szajba =^..^= Józefina =^..^= Piegus =^..^=

Kociambra1989

Post » Pt sie 21, 2020 20:31 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

dyżur piątek 21.08

Ogólny
Jeden rzyg jedzeniowy, apetyty u wszystkich w porządku. W kuwetach w większości okej, ale Czoko miała bardzo brzydką kupę - żółto-zielona, rzadka. Natomiast zachowanie u niej jak zwykle, dużo je i łazi za człowiekiem.
Ptysio mało zjadł dziś.
Suchego w ogóle nie miały, dostały troszkę do karmników.

U Loli komplet w kuwecie ładny, apetyt dobry, suchych nie dosypywałam bo były jeszcze.

Seniorki
Lisia w budce, ale trochę zjadła. Kajtka i Milusia nie chciały jeść, zjadły kilka chrupek. Marta karmiła je rano, może dlatego. Jutro będę obserwować. Na podłodze w połowie dyżuru wodny rzyg.

Szpitalik
Wincent kochany, apetyt bardzo dobry, kupa lekko rzadka.
Marek dostał komplet z kartki, chociaż nie lubi tego płynu w uszy. Bardzo duży apetyt, w kuwecie piękne kupy i dużo sików.

Umyta kuweta od drzwi od Loli.
Dostarczono nam 4 transportery, 3 rozłożyłam i wsadziłam w pozostałe w składziku. Jeden był rozbieralny, ale na dziwne plastikowe śruby, dlatego postanowiłam go nie rozkładać i znalazłam dla niego miejsce w regale w składziku.
Oprócz tego dwie łopatki i metalowe miseczki. Łopatki są w szafce pod lekami, tam gdzie kuwety, miski leżą tam gdzie wszystkie miski w szpitaliku.
Przełożyłam wszystkie paczki do komody do Loli, jutro postaram się posegregować i poukładać nazwiskami. Rzeczy dla dyżurujących włożę z powrotem do szafy ubraniowej.

Burajulia

Od: Śro cze 24, 2020 21:17

Post » Sob sie 22, 2020 15:42 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

dyżur sobota 22.08

Lilka odebrana od weterynarza. Dostała 3 partie zastrzyków - antybiotyk, steryd i witaminy. Są w osobnych woreczkach, każda z kartką, pod tablicą w kuchni w koszulce z wynikami Lilki. Rozpisałam też te zastrzyki. Antybiotyk ma dostawać codziennie, steryd i witaminy co dwa dni - kolejny w poniedziałek. Antybiotyk jest zawiesiną, więc trzeba go wstrząsnąć przed użyciem.
Zostawiłam na tablicy suplementy, które były Lili wpisane wcześniej, nie wiem czy dalej obowiązują.
Od weterynarza dostała 2 puszki Animondy Intergry dla diabetyków, jedna rozpoczęta jest w lodówce, druga stoi w regale u seniorek. Natomiast Lila podjada innym dziewczynom z misek, więc może nie ma wielkiej różnicy.

Pozostałe seniorki - w kuwetach w porządku, Lisia z nich wszystkich największy apetyt, Kajtka i Milusia bardzo mało zjadły.

Na ogólnym
Ola przyniosła mydło antybakteryjne, przyszła razem z siostrzeńcami, koty zostały wybawione, bliźniacy może nawet trochę schudną od tego biegania za wędką :D
Apetyty w porządku, poza Ptysiem. Zjadł odrobinę mokrego, potem wyjadał suche chrupki.
W kuwetach bez większych zmian, ale nie znalazłam żadnego bardzo rzadkiego placka.

Lola
Kupa dziś brzydsza, ale jeszcze w normie. Apetyt okej, suchego nie dosypywałam, jeszcze miała.

Szpitalik
Marek dzisiaj w średnim humorze, natomiast apetyt bardzo dopisuje. Dostał wszystkie rzeczy z kartki - oprócz uszu, bo bardzo się wyrywał. Kuwety w porządku.
Wincent też nie lubi zakraplania uszu, ale jest delikatnym kotem i daje sobie to zrobić. Apetyt bardzo dobry, w kuwecie podobnie jak wczoraj, pół rzadka kupa.

Transporter po Lilce umyty, suszy się.
Kuweta z łazienki włożona do szafki w szpitalu, miski leżą miskami. Łopatka i zmiotka włożone do pudełka do klatki.
Nie zdążyłam zrobić porządku w komodzie z fantami u Loli. :cry:

Burajulia

Post » Sob sie 22, 2020 17:12 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Poproszę piątek 28.08
Mika, Korek, Florka, szczurka Mysia, Mysza, Misiek (Kicek), Dziubek, Koszmi (Kotuś), Dora, Filipek, Cinek, Maciuś, Frodzik, Szpinerek, Inusia, Kubuś, Swietka, Kajtuś... jeśli raj istnieje, to w moim jest już tłok :(

alicjab

Od: Pon gru 25, 2017 20:18

Post » Nie sie 23, 2020 14:35 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Wczoraj dostaliśmy bardzo dużo darów od pary młodej, karma kociakowa w składziku, mleko dla kociąt 3 duże puchy na szafie z jedzeniem w kuchni, jedzenie w kuchni tam gdzie było miejsce, oprócz puriny i kitekata są tez naprawde dobre karmy ontario, carny, i inne bez zbożowe, dużo saszetek, dolina noteci, na pralce dwie pasty i płyn jakiś nie zdążyłam zerknąć na co, w szufladzie biurka zabawki i spray do pielegnacji sierści (?). Nie dałam nic do jedzenia.

Kociambra1989

Post » Nie sie 23, 2020 18:17 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Poprosimy poniedziałek 31.08.
ObrazekObrazek Tosia(*) Figusia (*), Lubo i... mała Figurka :)

kasik30

Od: Pt lut 18, 2005 16:32

Post » Pon sie 24, 2020 7:13 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżury

poniedziałek (24.08) - Kociambra1989
Wtorek (25.08)- Pietraszka
Środa (26.08) -pyma
Czwartek (27.08)-Justyna
Piątek (28.08)-alicjab
Sobota (29.08)-Burajulia
Niedziela (30.08)-
poniedziałek (31.08) - kasik30/wujesredniak
wtorek (01.09)-pyma
środa (02.09) -
czwartek (03.09)-
piątek (04.09)-
sobota (05.09)-
niedziela (06.09)-
Ostatnio edytowano Pon sie 24, 2020 14:43 przez pyma, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Pon sie 24, 2020 14:36 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Poprosilibyśmy sobotę 29.08 :)

Burajulia

Post » Wto sie 25, 2020 9:28 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur poniedziałkowy.
Wszyscy bez wyjątku dostali do jedzenia Gourmeta, Dżoker niestety zastrajkował na jedzenie dla nerkowych, więc aby zjadł swoje lekarstwa również dostał Gourmeta.
O dziwo nie odnotowałam żadnej brzydkiej kupy, u Dżokera kupy w ogóle nie było lub ukrył ją w siuśkach.
Zastrzyki Lilce podane, znosiła dzielnie co jakiś czas moje podejście na kolejne ukłucie ale przy trzecim już straciła cierpliwość więc ten różowy zastrzyk udało mi się podać w połowie...reszta została na futrze :( Do karmików dosypałam w sumie dwie czerwone miarki i tylko na ogólnym.
Byli goście - dwie dziewczyny zainteresowana adopcją młodej kotki. Wygłaskaliśmy Lolę, staruszki i ...Sonię która o dziwo bardzo chętnie przyszła do dziewczyn (mi się zawsze chowała).
W szafie ubraniowej jest książka ślepnąc od świateł, jeśli dasz radę Aga to podaj ją do PK, bo jak dojechałam to już tam nikogo nie było.

Kociambra1989

Post » Wto sie 25, 2020 13:14 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

środę 02.09 poproszę

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Wto sie 25, 2020 13:42 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Kociambra1989 pisze:Wczoraj dostaliśmy bardzo dużo darów od pary młodej, karma kociakowa w składziku, mleko dla kociąt 3 duże puchy na szafie z jedzeniem w kuchni, jedzenie w kuchni tam gdzie było miejsce, oprócz puriny i kitekata są tez naprawde dobre karmy ontario, carny, i inne bez zbożowe, dużo saszetek, dolina noteci, na pralce dwie pasty i płyn jakiś nie zdążyłam zerknąć na co, w szufladzie biurka zabawki i spray do pielegnacji sierści (?). Nie dałam nic do jedzenia.

Marta a czy to jest sucha karma? i przy okazji porwe jedno mleko - nie mam żadnego zapasu.
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Śro sie 26, 2020 6:50 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżury

Środa (26.08) -pyma
Czwartek (27.08)-Justyna
Piątek (28.08)-alicjab
Sobota (29.08)-Burajulia
Niedziela (30.08)-
poniedziałek (31.08) - kasik30/wujesredniak
wtorek (01.09)-pyma
środa (02.09) -Pietraszka
czwartek (03.09)-
piątek (04.09)-
sobota (05.09)-
niedziela (06.09)-
Obrazek

pyma

Post » Śro sie 26, 2020 9:33 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur wczorajszy:

Generalnie spokój jak na taka ilość kotów ;) W kuwetach wszędzie ok. U rudego na szpitalu dużo siku. Aleksander słabo z apetytem, ale to może foch po wizycie u weta.
Zmieniłam Lili skarpetkę, bo była już brudna, niestety drapie się nadal, ma nowe strupy na karku i koło prawego ucha:(
Dzięki Iza za zrobienie zastrzyku Zgredkowi - został ostatni Ornipural z niedzieli :( Czytajmy dokładnie te rozpiski, proszę. W kuwecie komplet, ale podłoga u niego - masakra ;) :strach: Jak jeden kot może tak nabrudzić ;)
Lila apetyt super wczoraj, Lisia ok, Milusia też nie najgorszy, ale Kajtusia słabo :(
Podłogi umyte poza Lolą, bo u niej czysto było.
Pamiętajmy, żeby misek z wodą i suchym nie stawiać koło kuwet, ok?

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Czw sie 27, 2020 7:41 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Wczorajszy dyżur:

kupy na ogólnym różne, apetyt natomiast cały czas ogromny u wszystkich.
Kacper chyba bardzo się nudzi, bo co chwila coś próbował zmajstrować. Baltazar dużo spokojniejszy, pewnie ta kupa go męczy :roll:

Lola rozdrapała sobie też plecy.

U Kajtusi coś kiepsko z apetytem :( Dr Szulc zdiagnozował u niej niedoczynność kory nadnerczy, będzie dostawała cortineff raz dziennie.

U Zgredka ok, apetyt ogromny, ale faktycznie coś z tą kupa nie tak, wczoraj abo nie było albo ma rozwolnienie.

Aleksander ma dostawać dobre mokre na wejściu i wyjściu, trzeba go podtuczyć, wszystko rozpisane na tablicy.

edit: i dzięki Kasia za pomoc w kłuciu :1luvu: 3 zastrzyki w to małe ciałko Lilka dzielnie zniosła. :201461
Obrazek

pyma

[poprzednia][następna]