Urwisek Boryś i Fiszeczka - to już dwa lata bez Ciebie :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 14, 2020 20:30 Re: Mała znajda. Dodajcie mi otuchy...

:ok: :ok: :ok: będzie dobrze

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob sie 15, 2020 4:37 Re: Mała znajda. Dodajcie mi otuchy...

Tak to wyglądało wczoraj..
https://youtu.be/I6rIhPyvLgo

Dziś od raną starsza goni małego, on na nią zawarczy, ona go pacnie łapa, ten się kladsie brzuchem do góry i ona odchodzi.. Pozwalac jej go ganiać? Czy w ten sposób maluch będzie czuł się zagrożony?
https://youtu.be/mY-r28_JRsE
Fiszka kocham Cię 26.03.2018 - 13.04.2021 (*)
Borysek 1.06.2020

Talka

Od: Sob sie 08, 2020 19:39

Post » Sob sie 15, 2020 5:35 Re: Mała znajda. Dodajcie mi otuchy...

Talka pisze:Tak to wyglądało wczoraj..

Dziś od raną starsza goni małego, on na nią zawarczy, ona go pacnie łapa, ten się kladsie brzuchem do góry i ona odchodzi.. Pozwalac jej go ganiać? Czy w ten sposób maluch będzie czuł się zagrożony?

To jest normalne zachowanie. Tak koty się zachowują podczas wspólnych integracji. Okazywanie brzusia to poddanie się. Co nie znaczy, że za chwilkę cała sytuacja nie powtórzy się. Tak koty uczą się dobrego zachowania,
Odpuść sobie nerwy i stresy. Przenosisz je na koty. Jeśli krew się nie leje nie ingeruj. Futro fruwa! Sprzątnij i odpuść.
Ew jeśli coś wzbudza niepokój u ciebie to klaśnij w dłonie, uderz w stół lub (co najlepsze) odwróć uwagę zabawką np wędką czy rzuconą kulką. Nie ingeruj inaczej.
Poczytaj Mamroty. Dałam link. Z wpisów widzę ,że nie zajrzałaś. A tam znajdziesz wiele odpowiedzi. Warto!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob sie 15, 2020 8:54 Re: Mała znajda. Dodajcie mi otuchy...

Słuchaj na luzie :mrgreen: :ok:
To na prawdę nic się nie dzieje. U mnie to samo było. Amy wywalają się brzuchem na znak poddania się. Mili tak samo ja waliła łapa jak Twoja kicia malucha.
Ona do niego przywyknie za tydzień lub dwa. Ale na prawdę nie dzieje się nic niepokojącego. :201461 :201461 :201461
Fajnie.bedziesz miała z maluszkiem. :1luvu:
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Sob sie 15, 2020 9:06 Re: Mała znajda. Dodajcie mi otuchy...

ASK@ pisze:

To jest normalne zachowanie. Tak koty się zachowują podczas wspólnych integracji. Okazywanie brzusia to poddanie się. Co nie znaczy, że za chwilkę cała sytuacja nie powtórzy się. Tak koty uczą się dobrego zachowania,
Odpuść sobie nerwy i stresy. Przenosisz je na koty. Jeśli krew się nie leje nie ingeruj. Futro fruwa! Sprzątnij i odpuść.
Ew jeśli coś wzbudza niepokój u ciebie to klaśnij w dłonie, uderz w stół lub (co najlepsze) odwróć uwagę zabawką np wędką czy rzuconą kulką. Nie ingeruj inaczej.
Poczytaj Mamroty. Dałam link. Z wpisów widzę ,że nie zajrzałaś. A tam znajdziesz wiele odpowiedzi. Warto!

Poczytalam Mamroty... Zajefajna tą stronka i jaka mądra.. Pięknie wprowadzony kotek... No ja to zrobiłam mniej umiejętnie niestety, ale koty dzis razem się myły.. Może będzie dobrze...
Borysek 1.06.2020

Talka

Post » Sob sie 15, 2020 9:13 Re: Mała znajda. Dodajcie mi otuchy...

Po tym co widzę i co piszesz to już jest dobrze. Oby tak dokocenia przebiegały :)

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob sie 15, 2020 9:15 Re: Mała znajda. Dodajcie mi otuchy...

aga66 pisze:Po tym co widzę i co piszesz to już jest dobrze. Oby tak dokocenia przebiegały :)

Bywa różnie.. Najwiecej zgrzytów wieczorem i nad ranem
Borysek 1.06.2020

Talka

Post » Sob sie 15, 2020 10:04 Re: Mała znajda. Dodajcie mi otuchy...

Kotek na szczęście poddaje się rezydentce, pokazuje brzuszek, a ona przestaje atakować - wszystko w porządku :ok:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob sie 15, 2020 10:31 Re: Mała znajda. Dodajcie mi otuchy...

jolabuk5 pisze:Kotek na szczęście poddaje się rezydentce, pokazuje brzuszek, a ona przestaje atakować - wszystko w porządku :ok:

Ale też zaczepia i burczy tak gardłowo...
Borysek 1.06.2020

Talka

Post » Sob sie 15, 2020 11:02 Re: Mała znajda. Dodajcie mi otuchy...

Talka....zdarza się w takim zwykłym życiu, że przyjmujesz słowa otuchy, o które prosisz i nie ripostujesz tego no tak, ale...i tu kolejne problemy? Przyznam, że mi od jakiegoś czasu po prostu źle się czyta to wszystko, wynajdujesz kolejne problemy, nie przyjmujesz uwag, że takie zachowanie, sytuacja jest normalna, a nawet jak przyjmiesz, to wyszukujesz kolejny problem... Powtórzę za kilkoma juz osobami WYLUZUJ, bo koty nawet jak będą chciały życ bez problemu i zdrowe to nasiąkają Twoim nastrojem, którym emanujesz.

A strona Mamrotów nie tylko do poczytania, ale wykorzystania wiedzy- jak widzisz, że rezydentka ma przesyt malucha, zaczyna się niecierpliwić- izoluj na jakiś czas. Zettknij je w sytuacjach komfortowych- na Mamrotach można wyczytać, w jakich warto to robic.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Sob sie 15, 2020 11:11 Re: Mała znajda. Dodajcie mi otuchy...

I w sumie wazna rzecz
Rezydentów trzeba poświecić teraz dwa razy wiecej czasu niz przedtem. Głaskać bawic sie. Jak dajesz jesc to rezydentka musi dostawać pierwsza. Nie moze poczuć sie odtrącona czy mniej kochana bo pojawił sie nowy maly kot.

Nie zmieniac jej rytuałów i przyzwyczajeń
Maluch ma sie nauczyc ze jest tu drugi choc tak samo ważny i kochany

I duzo uśmiechu. Nie łaź za nimi. Niech sie docierają
Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Sob sie 15, 2020 11:13 Re: Mała znajda. Dodajcie mi otuchy...

maczkowa pisze:Talka....zdarza się w takim zwykłym życiu, że przyjmujesz słowa otuchy, o które prosisz i nie ripostujesz tego no tak, ale...i tu kolejne problemy? Przyznam, że mi od jakiegoś czasu po prostu źle się czyta to wszystko, wynajdujesz kolejne problemy, nie przyjmujesz uwag, że takie zachowanie, sytuacja jest normalna, a nawet jak przyjmiesz, to wyszukujesz kolejny problem... Powtórzę za kilkoma juz osobami WYLUZUJ, bo koty nawet jak będą chciały życ bez problemu i zdrowe to nasiąkają Twoim nastrojem, którym emanujesz.

A strona Mamrotów nie tylko do poczytania, ale wykorzystania wiedzy- jak widzisz, że rezydentka ma przesyt malucha, zaczyna się niecierpliwić- izoluj na jakiś czas. Zettknij je w sytuacjach komfortowych- na Mamrotach można wyczytać, w jakich warto to robic.

amen
Też mnie mierzi to ciągłe ale.
Jak w reklamie Żabki gdzie facet narzeka ,że nigdy nie ma szczęścia i nie wygrywa. Może się założyć ,że nic nie będzie. A zdrapkę otrzymał. Wygrał jednak w zdrapce ale ( z radością oświadcza) przegrał zakład. Sorki za porównanie ale ty jak ten facet. Miast cieszyć się z każdego fajnego zachowania znajdujesz z radością kolejne "problemy" .
Koty to nie zabawki. Nie postawisz na półce gdy coś nie pasi. Nie będą zachowywać się w określony i żądany przez ciebie sposób. Mają prawo do lenistwa, złości czy zniecierpliwienia, zabawy... Ty nie złoscisz się na osoby, które kochasz? One też mają do tego prawo.
Obrazek

ASK@

Post » Sob sie 15, 2020 11:23 Re: Mała znajda. Dodajcie mi otuchy...

Dziękuję i przepraszam Was za moje zachowanie. Myślę, że macie racje.... Nawet dużo racji..
Borysek 1.06.2020

Talka

Post » Sob sie 15, 2020 11:28 Re: Mała znajda. Dodajcie mi otuchy...

Talka pisze:Dziękuję i przepraszam Was za moje zachowanie. Myślę, że macie racje.... Nawet dużo racji..

Nie przepraszaj. Ciesz się z każdego dobrego dnia. Z każdego dobrego kroczku. Inaczej zamęczysz się tymi "ale" a to nie jest warte tego. Koty jak ludzie muszą się dotrzeć.
Obrazek

ASK@

Post » Sob sie 15, 2020 11:48 Re: Mała znajda. Dodajcie mi otuchy...

ASK@ pisze:
Talka pisze:Dziękuję i przepraszam Was za moje zachowanie. Myślę, że macie racje.... Nawet dużo racji..

Nie przepraszaj. Ciesz się z każdego dobrego dnia. Z każdego dobrego kroczku. Inaczej zamęczysz się tymi "ale" a to nie jest warte tego. Koty jak ludzie muszą się dotrzeć.

No właśnie sama mnie to męczy.... Bo sama szukam czegoś co jest źle, żeby udowodnić sobie ze zrobiłam coś źle.. Sama sobie krzywdę robię... Co za człowiek ze mnie
Borysek 1.06.2020

Talka

[poprzednia][następna]