Jak w tytule. Pilnie szukam domków, choć tymczasowy dla kotki i pięciu maluchów. Około tygodnia temu kotka przyprowadziła je na plac kotłowni. Zaczęłam dokarmiać całą gromadkę i powoli rozglądać się za domkami dla maluchów. Niestety w okolicy jest dużo dzieci, staram się tłumaczyć im, że kotki i kociaków nie wolno ruszać i należy je dokarmiać, (choć to, co rodzice niektórych wygadują w domach, przyprawia niemal o zawał

). Wczoraj jak zwykle byłam karmić gromadkę i z zauważyłam, że nie ma jednego, już w duchu wygadywałam na cholerne dzieciaki myśląc, że to one go zabrały. Kociaki najadły się i schowały, została tylko mamuśka. Nagle patrzę dorosły facet niesie malucha, Pan podchodzi i mówi, że odnosi kotka, bo wziął go do domu na chwilę żeby dziecko mogło się pobawić.

Zatkało mnie postawił małego koło miski, z której jadła mamuśka, maluch rzucił się na jedzenie a facet mnie pyta czy się nimi opiekuję, zdołałam wykrztusić, że tak, a on do mnie na to, że ten mały jest strasznie głodny i trzeba by mu dać jeść, wtedy mnie odblokowało, nie da się tego powtórzyć tego, co usłyszał, byłam wściekła, po Panu spłynęło, popatrzył na mnie jak na wariatkę i poszedł sobie. Nie mogę ich tam zostawić, nie wiem, na jaki pomysł wpadnie następnym razem. Szukam domków dla maluchów i mamuśki, choć zastępczego na razie. Niestety ja nie mogę ich wziąć do siebie. Kotka ma najprawdopodobniej koci katar i już wczoraj dwa maluch wyglądały na chore, mam w domu kota chorego na przewlekłą niewydolność nerek, nie mam jak izolować chorych kociaków, boję się o rezydenta, antybiotyk w jego stanie to może być najgorsze.
Chętnie opłacę ich leczenie i sterylizacje mamy oraz będę szukać domków.
Proszę tylko o możliwość pomieszkania prze jakiś czas tej całej gromadki lub jej części.
Kociaki maja około 1,5 - 2 miesięcy już jedzą samodzielnie.
A może ktoś przygarnie kotka na stałe są dwa biało bure, dwa tzw. krówki z przewagą czarnego i jeden cały czarny.
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer
"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!" - Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek
“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/