Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lip 18, 2020 17:01 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur wczorajszy z Beatą - dziękujemy za pomoc! :201494
Leki i jedzenie podała Kociambra zanim przyszliśmy - Marta, wszystko tam było ok?

Z leków podałam tylko thiafeline Milusi. Najpierw spróbowałam po dobroci, ale nie dała się niczym przekupić i musiałam podajnikiem. Przy okazji znalazłam jedną wyplutą tabletkę na krześle :( zwróćcie uwagę, czy na pewno połknęła, bo skubana cwaniura jest najwyraźniej.

Kuwety bez ekscesów - jedynie u Czarusia lekko miękko. I u Soni wielki urobek, ja nie wiem, jak taka mała kicia może tyle produkować :D
Czaruś jest absolutnie przerażony. Ani na chwilę nie opuścił kuwety :(

Dżoker jest przecudowny poza klatką! :1luvu:
Burunio to też przemilutki kocur :kotek:

Przed naszym przyjściem Lisia dołączyła do seniorek i Lili w pokoju. Przez cały czas, jak tam byliśmy, nie wyszła z budki. Nie dała się zachęcić żadnym smaczkiem, na widok ręki prychała. Milusia, Kajtusia i Lila nie zwracały na nią większej uwagi. Kajtusia leżała wyluzowana na parapecie <3 Milusia i Lila konkurują o uwagę człowieka, Beata miała pełne ręce roboty, jak załatwiliśmy już całe sprzątanie :D

Pranie powieszone, podłogi zamiecione.
Światła wszędzie pogaszone, sprawdzaliśmy parę razy :D

dominika.zuza

Od: Sob paź 28, 2017 18:45

Post » Sob lip 18, 2020 19:02 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur sobota z Anitą :1luvu:
Szpital
Kuwety ok.
Lulu i Mora leki (antybiotyk i po pół provere) podane w kabanoskach, lizine do pyszczkow, oczy zakroplone. Są ogromnie niezadowolone z pobytu w klatce. Ale cudne jak zawsze :1luvu:
Biedny Czaruś przerażony, wysypalam go z kuwety żeby sprzątnąć... Ale je.
Buruniowi i Soni sprzątała Anita, nie zgłaszała nieprawidłowości. Oboje cudni.
Mareczek Dzoker wywalil brzuch do głaskania 8O Zorientował się później, że coś jest niehalo i zdzielil mnie łapa, ale bez pazurów :D
Klatka po Lisi zlikwidowana, odkazona i umyta.

Pokój staruszek
Milusi wszystko co nieprzyjemne dała rano Aneta :201494 Ja podałam tabletki tylko. Kuwety ok tylko mocno eksploatowane, dostawilismy im trzecia kuwetę. Jeść winstona nie chciały za bardzo, oprócz Lilki, która apetycik ma :wink: Lisia siedziała cały czas schowana w budce albo pod stolikiem, za to Kajtusia wyszła ze swojego domku :D

Lola
Kuweta ok, dziewczyna w dobrym nastroju :)

Ogólny
Kuwety ok.
Linco Tosi podane, bardzo niemiły zastrzyk...
Towarzystwo dostało Winstona, poprawiło Felixem. Wszyscy nienażarci... ja nie wiem gdzie oni to mieszczą wszystko... Ptyś pilnowany żeby mu bliźniacy nie wyzarli, ze smakiem zjadł prawie całą cosme, to co zostawił (odrobinę) dokończyła Tosia :D

Podłogi zamiecione i umyte wszędzie.
Kuweta z klatki Lisi umyta, transporter, który stał w wannie też.
Pranie zdjęte, następne zrobione i powieszone, kolejne wstawione, powiescie jutro pliz :ok:
ObrazekObrazek Tosia(*) Figusia (*), Lubo i... mała Figurka :)

kasik30

Od: Pt lut 18, 2005 16:32

Post » Nie lip 19, 2020 7:14 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Burajulia pisze:W związku z tym, że jest pusty dyżur w niedzielę, to możemy ponowić naszą ofertę na pomoc. Jeśli ktoś by nam przed południem otworzył i dał leki, resztę zrobimy i możemy gdzieś podrzucić klucze :)
Widziałam że młode koteczki mają krople 2x w ciągu dyżuru, więc na koniec też możemy im dać.

ja również zgłaszam się dzisiaj do pomocy, jak będzie taka potrzeba :)

fddandy

Od: Śro lip 15, 2020 14:43

Post » Nie lip 19, 2020 13:13 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

fddandy - nie zauważyłam Twoje posta, przepraszam! Ostatecznie i tak nie było za wiele roboty :)

Dyżur 19.07

U Loli ładnie w kuwecie, przydział mokrej karmy zjadła, niestety dosypałam jej też suchego pół miarki, a podobno ukrócamy jej jedzonko (a przecież kochanego futerka nigdy za wiele :lol: )
U seniorek, Lisia nie wyszła z domku na jedzenie, Lila i Kajtka zjadły większość z miski, Milusia "wypiła" galaretkę, na resztę, nawet zmiażdżoną, nie spojrzała. Humory takie sobie. Milusia bardzo zdenerwowana, robiła kółka na parapecie i stawała łapami na szybę. W kuwetach wszystko okej.

Na ogólnym dzisiaj humory też takie sobie, koty najlepiej by leżały (oprócz Czoko) i spały. Bliźniacy dostali pastę odkłaczającą. Natomiast brat z bielszym pyszczkiem dzisiaj apatyczny, nie dojadł z miski mokrej karmy, trochę jakby utykał na tylną nogę, natomiast później na suchą karmę wręcz się rzucił.
Tosia wystraszona. Ptyś dostał Cosmę, wyjadł prawie całą, resztę na spółę dojadła Tosia i Czoko.
W kuwetach generalnie okej, oprócz kolejnej mokrej kupy brata z czarnym pyskiem.

W szpitalu dzisiaj odwrotnie niż na ogólnym, świetne humory i apetyty. Mareczek ocierający się i miziający, nie mógł się najeść. W kuwecie standardowo dużo siku, ale kupa w normie.
Sonia apetyt okej, natomiast kupa miękka.
Burunio wymiziany, wyjadł wszystko ładnie - kawaler ma naprawdę porządek w klatce, nic nie powysypywane, nie rozlane, żwirek w kuwecie - anioł nie kot
Czaruś zjadł felixa z Kalmvetem, ale dopiero jak nie patrzyłam. Tak to całość dyżuru w kuwecie, nie dał się ruszyć na milimetr.
Dziewczyny bałagan okropny w klatce. Dostały maść do oczu raz, wyjadły w miarę w porządku, w kuwecie okej.

Pranie wywiesiliśmy, podłogi umyte.
Przyjechała Klaudia i państwo z nowym kotkiem, natomiast później Ola, która zabierała Czarusia.
Agnieszka ma podać wieczorem leki :)

Burajulia

Od: Śro cze 24, 2020 21:17

Post » Nie lip 19, 2020 14:59 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Kochani, kto zajmuje się adopcją Burunia? Bo mój brat się zakochał w futrzaku i chciałabym się dowiedzieć więcej :)

Burajulia

Od: Śro cze 24, 2020 21:17

Post » Nie lip 19, 2020 15:37 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Burajulia pisze:Kochani, kto zajmuje się adopcją Burunia? Bo mój brat się zakochał w futrzaku i chciałabym się dowiedzieć więcej :)

Aneta ale teraz jest na urlopie. Możesz Julia dzwonić do mnie w jego sprawie. :D
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Nie lip 19, 2020 20:44 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Burajulia pisze:fddandy - nie zauważyłam Twoje posta

Jakby co, zapraszamy na jutro :D

kasik30

Post » Pon lip 20, 2020 7:12 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżury:

poniedziałek (20.07)-kasik30/wujosredniak
wtorek (21.07)-pyma
środa (22.07)-Pietraszka
czwartek (23.07)-Wilka
piątek (24.07)-?????????????????????????
sobota (25.07)-Wilka
niedziela (26.07)-
poniedziałek (27.07)-kasik30/wujosredniak
wtorek (28.07)-
środa (29.07)-
czwartek (30.07)-Kociambra1989
piątek (31.07)-Wilka
sobota (01.08)- 09996
niedziela (02.08)-

piątek(07.08)-09996
Ostatnio edytowano Śro lip 22, 2020 8:55 przez pyma, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

pyma

Post » Pon lip 20, 2020 7:14 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Poproszę środę.

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Pon lip 20, 2020 7:17 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Wczorajszy wieczór: Leki podane. Lisię wypuściłam na ogólny, bo Lilka na nią syczy, kiedy Lisia wychodzi z budki i się do niej zbliża.

Pietraszka

Post » Pon lip 20, 2020 18:39 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur poniedziałek.
Zastalismy Armagedon, poprzewracane karmniki, żarcie wysypane.
Szpital
Kuwety ok tylko u dziewczyn masakra, cały żwir to jedno wielkie siku. Leki podane, dziewczyny dostały Felix, Burunio i Sonia i Krisi podzieliły się wild freedom.
Burunio dziś taki jakiś osowialy. Ożywił się trochę glaskany, po czym zrezygnowany położył się na posłanku :roll: ale nic mu się nigdzie nie sączy, nie wydawał się ciepły, ot taki niewyraźny. I nie chciał jeść.
Mareczek zahaczył mnie pazurem w palec prosząc żebym się nie opitalala tylko żarcie mu szykowała...
Klatki po Krisi (którą właściciele zabrali dziś do domu) i Czarusiu umyte i odkazone.
Podłoga zamieciona i umyta.

Staruszki
Zapomniałam im drzwi otworzyć :roll:
Kajtusia wyszła i się rozmruczala jak traktor glaskana... :1luvu: Leki Milusi podane.

Lola
Jest coraz większa 8O
W dobrym humorze dziś.
Miała otwarte drzwi siatkowe i nie było żadnych sykow.

Ogólny
W porządku, tylko trochę nam zajęło polowanie na Tosie żeby jej zastrzyk zrobić. Ale się udało w końcu.
Kuwety ok, jedna miękka kupa. Baaardzo dużo urobku, zresztą w szpitalu też.
Chłopaki i Czoko nienażarci, oni nie odchodzą od misek dopóki nie widać dna :lol:

Pranie zdjęte, podłogi zamiecione, nie mylismy bo czysto.
W łazience wyprałam tunel który był w wannie, umyłam kuwetę która się moczyła, umyłam też kuwetę i akcesoria po Krisi.

kasik30

Post » Wto lip 21, 2020 11:33 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Ja dziś jestem od 15:30, jakby ktoś był chętny do pomocy, to zapraszam :D
Obrazek

pyma

Post » Wto lip 21, 2020 21:09 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

A ja zapraszam jutro od 17.30

Pietraszka

Post » Wto lip 21, 2020 21:12 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

proszę 1.08 sobota

kati.2012

Od: Śro kwi 18, 2018 8:38

Post » Śro lip 22, 2020 7:11 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżury:

środa (22.07)-Pietraszka
czwartek (23.07)-Wilka
piątek (24.07)-?????????????????????????
sobota (25.07)-Wilka
niedziela (26.07)-?????????????
poniedziałek (27.07)-kasik30/wujosredniak
wtorek (28.07)-Olala1
środa (29.07)-pyma
czwartek (30.07)-Kociambra1989
piątek (31.07)-Wilka
sobota (01.08)-kati.2012
niedziela (02.08)-
poniedziałek (03.08)-
wtorek (04.08)-
Obrazek