Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 15, 2020 23:30 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

fddandy pisze:Dzień dobry, chciałabym dołączyć do Waszego grona osób o wielkim sercu i również pomagać podopiecznym Kotylionu. :kotek: :1luvu:
Mogę przyjść w czwartek, piątek bądź też weekend. Może potrzebujecie sprawnych rąk do pomocy ? :D I w jakich godzinach oczywiście można byłoby przyjść :)
Podaję mój numer telefonu na wszelki wypadek : 576251537.

Hej, super, że chcesz dołączyć! :1luvu:
Na dyżur piątkowy, Adama i mój, zaoferowała się już beata767 i staramy się nie robić zbyt dużego tłoku na dyżurach, żeby nie zestresować naszych kotełów. Ale przy następnej okazji z chęcią Cię przygarniemy ❤
Ostatnio edytowano Czw lip 16, 2020 8:53 przez dominika.zuza, łącznie edytowano 1 raz

dominika.zuza

Od: Sob paź 28, 2017 18:45

Post » Czw lip 16, 2020 6:50 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Pietraszka pisze:Dzięki Julia i Mariusz za pomoc <3 Z wami dyżur to sama przyjemność :)
Lola super humor, wymiziałyśmy się.
W szpitalu dość leniwie, Sonia spokojniejsza, chętna do zabawy. Jutro ma dostać 2 odrobaczenie - jej 1/2 tabletki jest w woreczku przypięta do jej klatki. Lisia wypieszczona. Dżoker smutny :( z noska lekko mu leci katar :( Apetyt taki sobie, smakowały mu chrupki Lisi.
Burunio to cudo, nie kot <3 Apetyt dobry.
Czaruś zjadł wszystko. Miałam go wypuścić, ale nie udało się :( Bardzo się boi :(
W kuwetach u wszystkich ładne komplety.

A wypuściłaś Lisie ?
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Czw lip 16, 2020 7:16 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Kociambra1989 pisze:Zapraszam w czwartek od 16:30 :)

Chętnie dołączę dzisiaj :)
Tylko czy mogę odrobinę się spóźnić?
Poprosiłabym również o adres placówki :kotek:

fddandy

Od: Śro lip 15, 2020 14:43

Post » Czw lip 16, 2020 7:22 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

kasik30 pisze:
fddandy pisze:Dzień dobry, chciałabym dołączyć do Waszego grona osób o wielkim sercu i również pomagać podopiecznym Kotylionu. :kotek: :1luvu:
Mogę przyjść w czwartek, piątek bądź też weekend. Może potrzebujecie sprawnych rąk do pomocy ? :D I w jakich godzinach oczywiście można byłoby przyjść :)
Podaję mój numer telefonu na wszelki wypadek : 576251537.

Witaj! W czwartek będzie Kociambra od ok. 16.30, gdzieś w poprzednich postach podawała swój nr telefonu, możesz zadzwonić do niej i upewnić się czy na pewno 16.30.
My będziemy w sobotę o południu, jeśli będziesz chciała dołączyć, zapraszamy. Będziemy pewnie ok. 16-tej :D
Dominika z Adamem też pewnie Cię chętnie przygarną w piątek :D

Super! Dziękuję serdecznie za przyjęcie do swojego grona! :1luvu:
Jeszcze dałabym znać co do soboty, ale dzisiaj chętnie dołączyłabym do Kociambra:)
Tylko nie znalazłam nr telefonu, bo obsługa forum jeszcze nie jest moją silną stroną :D
Ale mam nadzieję, że Kociambra zobaczy moją odpowiedź tutaj i potwierdzi termin.

fddandy

Od: Śro lip 15, 2020 14:43

Post » Czw lip 16, 2020 7:29 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżury:

czwartek (16.07)-Kociambra1989
piątek (17.07)-dominika.zuza/Adam
sobota (18.07)-kasik30/wujosredniak
niedziela (19.07)- ???????????????????
poniedziałek (20.07)-
wtorek (21.07)-
środa (22.07)-
czwartek (23.07)-
piątek (24.07)-09666
sobota (25.07)-
niedziela (26.07)-
poniedziałek (27.07)-
wtorek (28.07)-
Obrazek

pyma

Post » Czw lip 16, 2020 10:19 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Fddandy Mój nr już masz, zadzwoń zejdę po Ciebie :)
Ostatnio edytowano Czw lip 16, 2020 10:32 przez Kociambra1989, łącznie edytowano 2 razy
Andrzejek =^..^= Ela =^..^= Szarak =^..^= Szajba =^..^= Józefina =^..^= Piegus =^..^=

Kociambra1989

Od: Pt paź 20, 2017 17:57

Post » Czw lip 16, 2020 10:20 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Justyna Stoparczk pisze:hej :)

Kociambra1989 czy moge przyjsc w czwartek do pomocy ? i o ktorej bedziesz w kociarni

dzieki :)

Będę od 16:30, zapraszam :)
Andrzejek =^..^= Ela =^..^= Szarak =^..^= Szajba =^..^= Józefina =^..^= Piegus =^..^=

Kociambra1989

Od: Pt paź 20, 2017 17:57

Post » Pt lip 17, 2020 9:32 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Wczoraj ogarnęłam szpitalik, więc napiszę co i jak tam, a Marta ma dopisać osobno o reszcie :)
Marta zdążyła przed moim przyjściem nakarmić wszystkich i dać leki. Kupa u wszystkich raczej w normie, u Soni i Burunia trochę mało, głównie siku. Sonia na początku nieśmiała, później zmieniła się w miziaka, ale królem pozostaje w tej kategorii Burunio. Lisia zwyczajowo na mnie nasyczała, choć na spokojnie dała wszystko zrobić przy sobie. Gorzej u Czarusia, bo nawet o centymetr nie ruszył się z kuwety przez cały dyżur - leżał na płasko, wystraszony. Daje się najwyżej pogłaskać. Nie miał jakoś specjalnie brudno w kuwecie, więc uznałyśmy z Martą, że nie będziemy ruszać ani jego ani tej kuwety, także zerknijcie tam dzisiaj! Mareczek/Dżoker rozgadany, jadł ładnie i zrobił sporo kupy. Apetyty u wszystkich były raczej w porządku - Sonia rozwaliła większość suchego po klatce, być może niezbyt jej ono pasuje.

Stefankowa_Ada

Od: Śro cze 24, 2020 8:57

Post » Pt lip 17, 2020 13:06 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżury:

sobota (18.07)-kasik30/wujosredniak
niedziela (19.07)- ???????????????????
poniedziałek (20.07)-kasik30/wujosredniak
wtorek (21.07)-pyma
środa (22.07)-??????????????????
czwartek (23.07)-Kociambra 1989
piątek (24.07)-
sobota (25.07)-Wilka
niedziela (26.07)-
poniedziałek (27.07)-kasik30/wujosredniak
wtorek (28.07)-
środa (29.07)-
czwartek (30.07)-Kociambra1989
piątek (31.07)-Wilka
Ostatnio edytowano Pt lip 17, 2020 13:28 przez pyma, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek

pyma

Post » Pt lip 17, 2020 13:06 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dzisiaj lulu morka i Tosia miały jechać na sterylki. Zawiozlam je ale niestety wróciłyśmy na tarczy.

Tosia zapalenie dziasel podniebienia powiększone węzły chlonne. Dostała Linco na 6 kolejnych dni

Lulu z największym wysiękiem z oczu jest w najlepszej kondycji zdrowotnej, ale też ma powieszone węzły i kiepski stan oczu. Codziennie dostaje po 3/4 doxybactinu on sie dobrze dzieli więc nie ma problemu z tym
Morka ma ropny wysiek z nosa i na ta okazję codziennie dostaje po 1/2 tabletki doxybactinu. DODATKOWO obie dostają krople do oczy najlepiej dwa razy dziennie. Więc pamiętajcie o tym gdyby ktos wpadal na chwilę ale był na dłuższym dyżurze to dawajcie na wejściu i na wyjściu. A do tego wszystkiego lulu i morka muszą dostawać lizyne 2 ml do pyszczka. Łososiowa więc może im się spodoba strzykawki wsadziłam do koszyczka jak i cała resztę. Niech ktoś może podpisze te strzykawki bo mamy ich nie mieszać ani już wypadło z glowy

Wilka_dlaczego

Od: Pon gru 30, 2019 19:38

Post » Pt lip 17, 2020 13:12 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

25 i 31 poproszę

Wilka_dlaczego

Post » Pt lip 17, 2020 13:14 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

I jeszcze jedna bardzo ważna sprawa. Dawajcie blizniakom pastę na odklaczanie. Oni bardzo charcza ostatnio i ciągle w rzygają. Dzisiaj wpadłam na chwilę a zbierałam po nich dwa razy. Może od zaklaczenia kacper ma nieładne kupy.

Wilka_dlaczego

Post » Pt lip 17, 2020 13:19 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Poniedziałek 20 i 27.07 poprosimy.

Chętnych do pomocy Zapraszamy, bedziemy na pewno popołudniami, od ok. 16.30. Piszcie na priv :D
ObrazekObrazek Tosia(*) Figusia (*), Lubo i... mała Figurka :)

kasik30

Od: Pt lut 18, 2005 16:32

Post » Sob lip 18, 2020 8:27 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Stefankowa_Ada pisze:Wczoraj ogarnęłam szpitalik, więc napiszę co i jak tam, a Marta ma dopisać osobno o reszcie :)
Marta zdążyła przed moim przyjściem nakarmić wszystkich i dać leki. Kupa u wszystkich raczej w normie, u Soni i Burunia trochę mało, głównie siku. Sonia na początku nieśmiała, później zmieniła się w miziaka, ale królem pozostaje w tej kategorii Burunio. Lisia zwyczajowo na mnie nasyczała, choć na spokojnie dała wszystko zrobić przy sobie. Gorzej u Czarusia, bo nawet o centymetr nie ruszył się z kuwety przez cały dyżur - leżał na płasko, wystraszony. Daje się najwyżej pogłaskać. Nie miał jakoś specjalnie brudno w kuwecie, więc uznałyśmy z Martą, że nie będziemy ruszać ani jego ani tej kuwety, także zerknijcie tam dzisiaj! Mareczek/Dżoker rozgadany, jadł ładnie i zrobił sporo kupy. Apetyty u wszystkich były raczej w porządku - Sonia rozwaliła większość suchego po klatce, być może niezbyt jej ono pasuje.

Czwartek:
ja ogarnialam ogolny wiec opisze co tam zastalam :)
Uruchomilam odkurzacz, bylam zdziwiona jaki jest cichy :)

Jedzenie podala wczesniej Marta ja ogarnialam kuwety
byla jedna brzydka kupa na ogolnym, u Loli jedna ok jedna luzna
Staruszki w porzadku, kuwety ladne Milusia chciala sie przytulac i byla bardzo rozgadana :)

Justyna Stoparczk

Od: Pon cze 22, 2020 19:06

Post » Sob lip 18, 2020 10:02 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

W związku z tym, że jest pusty dyżur w niedzielę, to możemy ponowić naszą ofertę na pomoc. Jeśli ktoś by nam przed południem otworzył i dał leki, resztę zrobimy i możemy gdzieś podrzucić klucze :)
Widziałam że młode koteczki mają krople 2x w ciągu dyżuru, więc na koniec też możemy im dać.

Burajulia

Od: Śro cze 24, 2020 21:17

[poprzednia][następna]