Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Kotina pisze:Generelnie tragedii nie ma, ale wynik usg nie jest dobry
wklejam podsumowanie![]()
Ogromny apetyt i częstomocz moga byc, wg wetów, przyczyną choroby cushinga
W celu jej zdiagnozowania muszą byc przeprowadzone jeszcze dodatkowe badania, ale to juz po leczeniu antybiotykiem
Antybiotyk i kroplówki do konca tygodnia, a potem badanie moczu oraz ewentualnie jeszcze inne badania z krwi ....
Fituś bez zmian: nie widzi, nie słyszy, leje na potegę zarówno na spacerach jak i w domu, je bardzo dużo, śpi tez sporo, kupale wali kilka razy codziennie i ... ma wszystko w nosie
mir.ka pisze:Kotina pisze:Generelnie tragedii nie ma, ale wynik usg nie jest dobry
W celu jej zdiagnozowania muszą byc przeprowadzone jeszcze dodatkowe badania, ale to juz po leczeniu antybiotykiem
Antybiotyk i kroplówki do konca tygodnia, a potem badanie moczu oraz ewentualnie jeszcze inne badania z krwi ....
Fituś bez zmian: nie widzi, nie słyszy, leje na potegę zarówno na spacerach jak i w domu, je bardzo dużo, śpi tez sporo, kupale wali kilka razy codziennie i ... ma wszystko w nosie
a czym sie bedzie przejmował, byle jeść dali
jolabuk5 pisze:Uroczo wygląda w tym swoim stroiku.
jolabuk5 pisze:To jest okropne, że psiak ma klasyczne objawy choroby (nie najczęstszej, ale i nie jakiejś szczególnie rzadkiej), a wet w ogóle jej nie podejrzewa. Zresztą z ludzkimi lekarzami też tak bywa
Kotina pisze:mir.ka pisze:apetyt ważny![]()
moje rude od czasu problemów z trzustką jedzą Hillsa i/d, szczególnie Rudzi smakuje, nie wiem jak jest z taką karmą dla psów
Tylko RC Gastro Intestinalnial mieli w lecznicy. Złozę też zamówienie na karme leczniczą innej firmy ...
Bo tutaj liczą po 9 zł za puszkę 200 g .... złodziejstwo![]()
W internetowych sklepach jest po 5,5 zł ...
Kotina pisze:mir.ka pisze:Kotina pisze:Generelnie tragedii nie ma, ale wynik usg nie jest dobry
a czym sie bedzie przejmował, byle jeść dali
Mir.ko - po rozmowie z Tobą poczytałam troche o zespole cushinga u psów ... i co ?
Ano, Fitus ma 90% objawów tej choroby i to juz od dość dawna ...
Pierwsze pieluchy zaczęłam mu kupować pod koniec 2018 ... specjalnie sprawdziłam - co najmniej 1,5 roku i nikt sie nie poznał![]()
Nadmierne sikanie , nadmierny apetyt, apatia, cienka skóra oraz plamy na niej, sztywność kończyn ... i inne
O tej chorobie u psów jeszcze nie słyszałam ... a poza tym nie jestem przecież wetem![]()
Tylko dlaczego żaden wet tego nie zauważył, przecież mówiłam o sikaniu .... o plamach na skórze, o wiotkiej skórze, o apetycie nadmiernym ...
wszystko zwalali na wiek oraz niedoczynność tarczycy![]()
Widać, że kazdy wet ma gorsze dni, co skutkuje błędnymi diagnozami![]()
Szkoda mi Fitusia .... leczenie cushinga jest trudne i daje mierne rezultaty albo ... wcale nie pomaga
Użytkownicy przeglądający ten dział: zuza i 54 gości