Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Kotina pisze:Poszłam dzisiaj rano zrobic badania Fitusiowi. Psiak był bardzo grzeczny i bez problemu dał sobie pobrac krew.
Pojechał do weta w kocim wózku. Wyglądało na to, że jest zadowolony z takiego podróżowania![]()
W drodze powrotnej cześć trasy przeszedł na łapkach, ale potem bez problemu pozwolił się zapakowac do wózka i ... zaczął kimać![]()
Przed chwilą przysłali mi mailem wyniki. Niestety nie są dobre![]()
Fitus od maja br. schudł ok. 1 kg, mimo dobrego apetytu i zwiększonych porcji. W tym tygodniu parę razy zrobił rzadką kupę (dziś nawet w domu), ale myślałam,że po prostu coś zjadł co mu zaszkodziło. Tym bardziej, że rozwolnienie trafiało mu się sporadycznie, obok normalnych stolców
Podwyższone ma:
Amylaza - 3650,0 (norma do 1800)
Lipaza - 830,0 (norma do 135)
Trójglicerydy - 148 (norma do 115)
Obniżone parametry to:
Erytrocyty
Hemoglobina
Hematokryt
I coś tam jeszcze jest nie tak ...
Wyniki jednoznacznie wskazują na ostry stan zapalny trzustki![]()
Czekamy na informacje od wetki ...
Fitus odpoczywający po wizycie u weta
Dnia 20 lipca Fitus bedzie miał swoje 15-te urodziny .....
![]()
![]()
Kciuki mocne .... bardzo proszę
Trzustka jest trudna do leczenia ....
mir.ka pisze:
Będzie dobrze. Ja też byłam bardzo zmartwiona jak w ubiegłym roku rude miały problemy z trzustką, szczególnie Tofik, ale głownie dietą udało się sytuację opanować.
Dżekuś 2 lata temu (sprawdziłam) amylazę miał w wysokosci 17330 ,to nie błąd, tyle było
Moli25 pisze:Trzymam kciuki
To piękny wiek !
Z reszta u Was WSZYSCY W pięknym wieku
MonikaMroz pisze:Elu trzymamy![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
oczywiście.
Fitula zdrowia
Kotina pisze:mir.ka pisze:
Będzie dobrze. Ja też byłam bardzo zmartwiona jak w ubiegłym roku rude miały problemy z trzustką, szczególnie Tofik, ale głownie dietą udało się sytuację opanować.
Dżekuś 2 lata temu (sprawdziłam) amylazę miał w wysokosci 17330 ,to nie błąd, tyle było
Dzięki Mirko![]()
Fitus juz po wizycie u weta
Nie tylko ma chorą trzustkę, ale i nerki szwankują![]()
Łapiemy mocz do analizy, a w poniedziełek będzie miał robione usg
Od tych wyników wiele bedzie zależało
Na razie - dostał kilka zastrzyków oraz kroplówke, ma byc na diecie trzustkowej
Trochę mnie to wszystko podłamało ....
mir.ka pisze:apetyt ważny![]()
moje rude od czasu problemów z trzustką jedzą Hillsa i/d, szczególnie Rudzi smakuje, nie wiem jak jest z taką karmą dla psów
Kotina pisze:mir.ka pisze:apetyt ważny![]()
moje rude od czasu problemów z trzustką jedzą Hillsa i/d, szczególnie Rudzi smakuje, nie wiem jak jest z taką karmą dla psów
Tylko RC Gastro Intestinalnial mieli w lecznicy. Złozę też zamówienie na karme leczniczą innej firmy ...
Bo tutaj liczą po 9 zł za puszkę 200 g .... złodziejstwo![]()
W internetowych sklepach jest po 5,5 zł ...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Hana i 60 gości