DT u Bastet ♥ Trabcia i Toyka w DS. Orfik + dwie bidy

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt cze 26, 2020 15:28 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Bastet pisze:Dziewczyny, siedzę i płaczę. Serio.

Obrazek

Orfisiu :1luvu: :1luvu: :1luvu: Toyotko :1luvu: :1luvu: :1luvu: i słodka Trabciu :1luvu: :1luvu: :1luvu: zdrowiejcie natychmiast :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt cze 26, 2020 15:31 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Nie dziwię się, co to za koszmar jakiś :( Trzymaj się tam jakoś, jakbyś chciała pogadać, to wiesz :) Co za czortostwo się przyplątało. Wet też nie wie, co to i skąd?
Naprawdę spróbuj może złapać Blue?

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

Post » Pt cze 26, 2020 15:31 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Biedny maluszek.

Przypomniała mi się wreszcie nazwa leku, którym smarowałam u siebie zwierzaki: Fungidermin. Nie wiem, czy można to stosować na pysku. Działa zarówno na dermatofity jak i drożdżaki.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*

Stomachari

Od: Sob kwi 16, 2016 21:29

Post » Pt cze 26, 2020 15:32 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Popatrzyłam w książeczkę Nali. Ona na grzyba oprócz maści dostała jeszcze 2 zastrzyki z Biocan M

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt cze 26, 2020 17:23 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Kasia, ale Orfiś miał pobieraną zeskrobinę z pyszczka, to on oprócz tego paskudztwa, co im się przyplątało, ma teraz jeszcze strupki ze zwykłego gojenia się. Jak mojej kotce wetka pobrała zeskrobinę z większej powierzchni, to po kilku dniach skóra wygladała masakrycznie, jakby cos się zalęgło, ale jak strupki poodpadały, było znacznie lepiej.
U mnie przy podejrzeniu grzybicy/a może coś zupełnie innego kicia dostała pimafucort i pomogło błyskawicznie.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pt cze 26, 2020 18:00 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

To prawda, że Orfiś miał jeszcze pobieraną zeskrobinę, i to dodatkowo pogarsza jego wygląd..

Właśnie rozmawiałam z Blue. Mówi, że to jej wygląda bardzo drożdżakowo. I że bardzo dobrze, że te wszystkie wymazy itd. zostały pobrane. Pocieszyła mnie, że któryś z jej kotów czasem wyglądał znacznie gorzej przy drożdżakach - jakby włożył pysio do czegoś w brązowo-czarnym kolorze. Troszkę mi lżej. Czekamy na wyniki badania....
Koty padły po szczepieniu (jednak miały dziś). Oczko Toyki dobrze. To było tylko jakieś podrażnienie chwilowe.
Orfiś znowu ma luźniejszą kupkę, słabo toleruje Grau dla dorosłych. Zamówiłam mu znów Grau kitten z indykiem i marchewką.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt cze 26, 2020 18:19 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Stomachari pisze:Kazia, ale Ty opisujesz dermatofit. Tu jest mowa o drożdżakach. To zupełnie inne grzyby.
A są już wyniki posiewu? Bo zrozumiałam, że nie?
Tak, ja opisuję grzybicę, dermatofit. Ale myślałam, że jeszcze nie wiadomo, co to jest.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Pt cze 26, 2020 18:20 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Kazia pisze:
Stomachari pisze:Kazia, ale Ty opisujesz dermatofit. Tu jest mowa o drożdżakach. To zupełnie inne grzyby.
A są już wyniki posiewu? Bo zrozumiałam, że nie?
Tak, ja opisuję grzybicę, dermatofit. Ale myślałam, że jeszcze nie wiadomo, co to jest.

To prawda. Nie wiadomo jeszcze do końca.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt cze 26, 2020 20:13 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Kochane, po konsultacji z Blue pobiegłam do apteki po clotrimazol. Działa i na grzyby, i na drożdżaki. Ta maść od weta jest okropna. Koty reagują na nią jak na ukrop. Wiją mi się, w sensie - wywijają z tortilli. Oblizują się nieskończoną ilość razy. Bez sensu. Clotrimazol tolerują znacznie lepiej.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt cze 26, 2020 20:23 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

O, to dobrze, może dzięki temu im się poprawi.
I co to za wet :roll:

Ziemosław

Od: Śro paź 18, 2017 18:55

Post » Pt cze 26, 2020 20:26 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Trzymam :ok: :ok: żeby nowe mazidło pomogło.
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pt cze 26, 2020 21:03 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Bastet pisze:Kochane, po konsultacji z Blue pobiegłam do apteki po clotrimazol. Działa i na grzyby, i na drożdżaki. Ta maść od weta jest okropna. Koty reagują na nią jak na ukrop. Wiją mi się, w sensie - wywijają z tortilli. Oblizują się nieskończoną ilość razy. Bez sensu. Clotrimazol tolerują znacznie lepiej.

Koty czują, co im pomaga!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt cze 26, 2020 21:05 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Czitka podpowiedziała mi prawdopodobną przyczynę choroby dzieciaków. Słuchajcie! Chora paszcza Tosi! Wydaje mi się to bardzo prawdopodobne niestety... Ona je myła itd. A przecież ma ząbki do zrobienia. Czyli ogólnie syf w pysiu... Może tak być... I gdzieś to się może powikłało. Czitka, jesteś genialna!
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt cze 26, 2020 21:24 Re: DT u Bastet ♥ Orfik + Orkan = Tornado czy Cyklon?

Clotrimazol jest super, działa świetnie. Ja się nim wyleczyłam na jesieni, jak zaraziłam się od kotów. Uważaj na siebie!
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

[poprzednia][następna]