(6) 2020 Mamo... kociokwik.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 04, 2020 21:28 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Oj, moze da się je oderwac, poki klej jeszcze nie wysechł dokumentnie? A rurka zależy czym ubrudzona, jezeli bardzo, to mozna sie rozejrzec i kupic nową. Myśmy kupowali niedawno, pralka bardzo stara, ale rurka pasuje.
Ale dzisiaj już może odpoczywaj ok? Jutro też jest dzień.

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

Post » Czw cze 04, 2020 21:43 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Marmolada18 pisze:Oj, moze da się je oderwac, poki klej jeszcze nie wysechł dokumentnie? A rurka zależy czym ubrudzona, jezeli bardzo, to mozna sie rozejrzec i kupic nową. Myśmy kupowali niedawno, pralka bardzo stara, ale rurka pasuje.

MUSI oderwqać i tyle. Już mi wkurw przeszedł i stanowisko jest jasne.
Faktycznie moze kupię nową, tylko muszę ustalić jak to się nazywa. :wink:
Poważnie zapytam - czy to ze ja się naprawde nie znam jest uzasadnieniem zeby nie traktować mnie poważnie? żeby robić po swojemu?
No dobra, to ja sobie popłaczę i przytulę np Notkę utytłaną w pyle. Mam obecnie trzy białawe koty... w sensie koloru futra.
Idę płakać, bo będzie mi potem lżej.
Dobranoc :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw cze 04, 2020 21:43 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Trzymaj się, remont się skończy i będziesz miała pięknie na długie lata.

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Czw cze 04, 2020 21:44 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Gosiagosia pisze:Trzymaj się, remont się skończy i będziesz miała pięknie na długie lata.

Fakt, pięknie już jest. Tylko trzeba te dwie plytki wymienić.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw cze 04, 2020 22:02 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Marzenia11 pisze:
Marmolada18 pisze:Oj, moze da się je oderwac, poki klej jeszcze nie wysechł dokumentnie? A rurka zależy czym ubrudzona, jezeli bardzo, to mozna sie rozejrzec i kupic nową. Myśmy kupowali niedawno, pralka bardzo stara, ale rurka pasuje.

MUSI oderwqać i tyle. Już mi wkurw przeszedł i stanowisko jest jasne.
Faktycznie moze kupię nową, tylko muszę ustalić jak to się nazywa. :wink:
Poważnie zapytam - czy to ze ja się naprawde nie znam jest uzasadnieniem zeby nie traktować mnie poważnie? żeby robić po swojemu?
No dobra, to ja sobie popłaczę i przytulę np Notkę utytłaną w pyle. Mam obecnie trzy białawe koty... w sensie koloru futra.
Idę płakać, bo będzie mi potem lżej.
Dobranoc :1luvu:

Nie, ale musisz wyjaśnić dokładnie czego chcesz, żeby dobrze zrozumiał i o ile nie ma przeciwwskazań technicznych - o których fachowiec powinien mówić od razu - to robi tak jak mówisz. Może coś zasugerować, no ale decyzja oczywiście należy do ciebie.

Przykład z naszego remontu - mamy malusią łazienkę i toaletę, więc stwierdziliśmy, że jedno i drugie robimy na biało i dodajemy pasek fakturowanych płytek w tym samym odcieniu na wysokości oczu, a podłogę na ciemno. Fachowiec na to - o, przydałby się jeszcze jeden kolor, bo będzie szpital. Na co my (ok, ja, i męża przekonałam na szczęście), że nie, bo damy sobie kolorowy dywanik i ręczniki i będzie dość kolorów. Zrobił jak chcieliśmy i jesteśmy bardzo zadowoleni. Ale - wymierzył nam podłogę i powiedział, że w naszej małej łazience płytki 60x60 będą zbyt duże i nie będą ładnie wyglądały, więc wybraliśmy 45X45, które faktycznie są bardziej proporcjonalne. I super, tu jestem bardzo mu wdzięczna za sugestię, bo o rozmiarze płytek w życiu bym nie pomyślała.

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Czw cze 04, 2020 22:29 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Nie jest, i nigdy nie przyznawaj się ze się nie znasz :) Ja zawsze na poczatku melduje, ze jestem weteranem remontów i wiem Wszystko ;) A jak dziad mi się nie podoba, to sio i szukam nastepnego. Zawsze staram się znaleźć ze 3 i porównać zeznania :)
Plaknij sobie, tylko nie za mocno, bo Cię glowa rozboli :201461
Widzisz, już jest pięknie, naprawdę najgorzej jest na końcu, jeszcze troszeczkę. :ok: :ok: :ok:
A wezyka spróbuj poszukać w necie, albo go wykręć jak się da i zabierz ze sobą do Obi.
Dobrej nocki Tobie i Kiciom Remontowym :1luvu:

Marmolada18

Post » Pt cze 05, 2020 8:30 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Płytki zdjęte, będą położone te co trzeba. Całość zajęła 30 sekund, niepotrzebnie się wczoraj aż tak zdenerwowałam. Pan K. zrozumiał, ze mają być te co połozył i dlatego je połozył.
Notka i Milenka dzisiaj się kręcą wokół Pana K. Patrzą na niego, siedzą obok. Nuteczka w wersalce.
We wtorek definitywny koniec remontu. Dzisiaj malowanie sufitu po raz pierwszy, fugowaniepolozonych już płytek, dołożenie kilku brakujących. Potem już tylko biały montaż i .... wybieram świeczkę do relaksacyjnej kąpieli :wink:
Spokojnego, fajnego dnia!

Marzenia11

Post » Pt cze 05, 2020 9:14 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

No widzisz, pomału się wszystko wyprostuje.
Do mnie dotarł nowy zlew. Akrylowy, śmierdzi w niebogłosy i gdzie go nie położę tam przeszkadza.

kasia.winna

Od: Pon paź 05, 2015 14:22

Post » Pt cze 05, 2020 9:39 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Dzień dobry :) No i bardzo ładnie :) Będą fotki, mam nadzieję?

Marmolada18

Post » Pt cze 05, 2020 21:37 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Ta łazienka to nie taka straszna jak ją opisywałaś. W wynajmowanym m2 miałam mikro łazienkę gdzie prawdziwy zawodnik sumo po wciągnięciu brzucha by się nie zmieścił wyłożona czarną tapetą. Oczywiście odpadała. Co najlepsze nie była położona po całości, w miejscach „gdzie nie widać” (czyli np. pod wanną) już jej nie było. Ba, takich luksusów jak kafelki nie było. Na ziemi było gumolełum.

Chikita

Od: Śro cze 28, 2017 18:05

Post » Sob cze 06, 2020 0:55 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

MAM WODĘ !!!
I własnie się wykąpałam....

Marzenia11

Post » Sob cze 06, 2020 1:02 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Kolejny etap - glazura gładka z dekorem.. czyli ściana lewa i czołowa
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Notka polująca na muchę na wylewce podłogi
ObrazekObrazek
I troszkę pokoju, gdzie trzymam nowe drzwi i no w ogóle..
Obrazek

Marzenia11

Post » Sob cze 06, 2020 1:05 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Gres - móóóój jest ten kawałek podłogi!

Obrazek

i wanna

ObrazekObrazek

Glazura na ścianie prawej
ObrazekObrazekObrazek

Marzenia11

Post » Sob cze 06, 2020 5:40 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Sob cze 06, 2020 5:55 Re: (6) 2020 Mamo,rok i ciągle nierealne jest to zycie ..

Marzenko, będzie pięknie. Gratuluję odwagi :) A kotki cudne, szkoda tylko, że Nutka się boi.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

[poprzednia][następna]