Pumba nie lubił surowej wątróbki ,ale to przeszłość;
pibon pisze:Patmol, czy moglabys napisac dokladnie jakie mieso im dajesz, tzn ktore czesci i jak podajesz, gdzies pisalas np ze skrzydelka, chyba szyjki tez - cale skrzydelka czy jakies ich kawalki?
daję tak -wszystko surowe
z kurczaka
- skrzydełka, kroje na pół - i koty zjadają całe połówki; rzadko cokolwiek zostaje , czasem mała kostka
-szyjki -daję w całości
wątróbki, serca ,żołądki -w całości
udka, ćwiartki z kurczaka -kroję na mniejsze kawałki, -zostaje ta duża kość z nogi, obgryzona dokładnie dokładnie, kuper zjedzą
z indyka
mięso z uda z indyka,bez kości -kroję na duże kawały - to najczęściej daję z indyka
chrząstki z indyka -jak spotkam, w całości ,
serca, żołądki wątróbka w całości
fileta -rzadko
z kaczki
serca, żołądki , wątróbkę - w całości
skrzydełka -kroje na pół-zostawią te grubsze kości
szyjki -kroje na pól
tłuszcz skorę, te drobne kości z krojenia całej kaczki -kupuje całe kaczki,najczęściej pekińskie; kupra nie zjedzą
mięso z udek ,kości nie zjedzą
fileta -rzadko
z wieprzowiny
samo mięso,np szynkę wieprzową,łopatkę bez kości, kawałek boczku , schab - kroje w plastry, albo w dużą kostkę
z wołowiny samo mięso , bo podroby po prostu trudno kupić; gdyby były =pewnie bym kupowała
najczęstszej gulaszowe, ale tez szponder bez kości, jak trafię, łopatkę bez kości, co trafie - w dobrej cenie
kroję w grubą kostkę -taką wielkości serc z indyka lub większą
z gęsi
czasem spotykam szyjki - kroję jedną na 4 kawałki -obgryzają,zostają kości
całe gęsi są zazwyczaj drogie
z ryb =surowych
łososia -jest drogi, więc raczej na po małym kawałku, jako dodatek
dorsza,np czarnego
flądra -filety
łupacz,morszczuk -na smak
i daję czasem surowe żółtka -
i czasem - jogurt ;szczególnie w upały - bo wtedy mniej jedzą, a jogurt uwielbiają -i to dodatkowy płyn
czasem masło -raczej na smak

Wiem ,wiem  ,ze nie dla kotów bo widmo  Aujeszky'ego się kłania.Ale ja wcześniej karmiłam swojego poprzedniego kitka świnką  prawie 16lat i nic mu nie było.Daję mięso tylko ze sprawdzonych sklepów ,z żadnych bazarów.
 Wiem ,wiem  ,ze nie dla kotów bo widmo  Aujeszky'ego się kłania.Ale ja wcześniej karmiłam swojego poprzedniego kitka świnką  prawie 16lat i nic mu nie było.Daję mięso tylko ze sprawdzonych sklepów ,z żadnych bazarów.