kociarnia

Tu można zgłaszać problemy techniczne i ćwiczyć swoje umiejętności.

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 20, 2005 12:35

Estraven pisze:
Lena pisze:czemu nie zrobic forum "Zdrowie kotow" do watkow zdrowotnych i tam je przeniesc i np "Kocie historie" jesli ktos chce sobie zalozyc forumowego bloga swych kotkow i opisywac ich historie (wiele osob tak robi) i tam przeniesc takowe watki

Nie chcemy rozdrabniać forum - była już o tym mowa. Ma być właśnie takie, możliwie wymieszane.

przeciez wlasnie rozdrobniliscie... a watki zdrowotne mniej ucierpialyby na tym ze beda w osobnym dziale niz adopcje kotow ucierpia... :(

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

Post » Pon cze 20, 2005 12:39

Lena pisze:przeciez wlasnie rozdrobniliscie... a watki zdrowotne mniej ucierpialyby na tym ze beda w osobnym dziale niz adopcje kotow ucierpia... :(

Nie całkiem - przesunęliśmy to, co zdominowało liczebnie główne forum i co daje się w najbardziej jasny sposób wyodrębnić. Właściwie wszystkie pozostałe tematy (w tym i zdrowotne) dryfują treścią bardziej, niż ogłoszenia adopcyjne (które dotąd często składały się - nawet w jednej trzeciej - z "upów.")

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Pon cze 20, 2005 12:41

Mnie sie pomysl wydzielenia forum spodobal. Moze dlatego, ze sadze w swojej naiwnosci, ze jak ktos szuka to kota znajdzie, a nie czeka az mu wpadnie pod nos i najlepiej podany na tacy :wink: .
Za to szczerze mowiac od kiedy Koty zdominowaly watki adopcyjne stracilam zapal, aby aktualizowac swoje zwykle watki np. Trio, bo czulam podswiadome wyrzuty sumienia ze zajme na 1 stronie miejsce bardziej potrzebujacym. Niestety w zwiazku z tym okazalo, ze nie za bardzo mam o czym pisac :roll: , bo koty juz mam a adopcjami sie nie zajmuje tak jak Wy.
Nie krytykuje nikogo, tylko przedstawiam swoj subiektywny punkt widzenia.
Obrazek

Pirackie czarne Trio: Brucek (2001-2015), Hrupka (2001-2016), Rysio (2002-2018)
Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Od: Śro lis 06, 2002 9:01

Post » Pon cze 20, 2005 12:59

Anja pisze:Mnie sie pomysl wydzielenia forum spodobal. Moze dlatego, ze sadze w swojej naiwnosci, ze jak ktos szuka to kota znajdzie, a nie czeka az mu wpadnie pod nos i najlepiej podany na tacy :wink: .
Za to szczerze mowiac od kiedy Koty zdominowaly watki adopcyjne stracilam zapal, aby aktualizowac swoje zwykle watki np. Trio, bo czulam podswiadome wyrzuty sumienia ze zajme na 1 stronie miejsce bardziej potrzebujacym. Niestety w zwiazku z tym okazalo, ze nie za bardzo mam o czym pisac :roll: , bo koty juz mam a adopcjami sie nie zajmuje tak jak Wy.

dobrze, kazdy moze sobie prowadzic swoje watki o swoich kotach, i moga sie tam wypowiadac ich sympatycy, pewnie ja tez bym to robila gdybym miala wiecej czasu ale nie mam

tylko dlaczego na typowo towarzyskie-opowiadaniowe watki nie moze byc odrebnego dzialu a na adopcjyjne watki musza

Estravenie... ok, upowanie mozna inaczej zalatwic, czemu nie przykleic ogloszenia na forum ze upowanie jest zakazane

Lena

Post » Pon cze 20, 2005 13:32

Lena pisze:
Anja pisze:Mnie sie pomysl wydzielenia forum spodobal. Moze dlatego, ze sadze w swojej naiwnosci, ze jak ktos szuka to kota znajdzie, a nie czeka az mu wpadnie pod nos i najlepiej podany na tacy :wink: .

dobrze, kazdy moze sobie prowadzic swoje watki o swoich kotach, i moga sie tam wypowiadac ich sympatycy, pewnie ja tez bym to robila gdybym miala wiecej czasu ale nie mam

tylko dlaczego na typowo towarzyskie-opowiadaniowe watki nie moze byc odrebnego dzialu a na adopcjyjne watki musza

Estravenie... ok, upowanie mozna inaczej zalatwic, czemu nie przykleic ogloszenia na forum ze upowanie jest zakazane

Nie widze zwiazku z moja wypowiedzia :wink: slowo daje. Wiem co mozna na tym forum, a czego nie, ale pisze wylacznie o swoich odczuciach. A dlaczego cos byc musi tak, a nie inaczej tego nie wiem. Pomysl nie byl moj, ale mi sie podoba. Jezlei zostanie zmieniony do stanu wyjsciowego tez to zaakceptuje. Jak dla mnie nie ma o co kruszyc kopii..
Kazda zmiana na na tym forum byla okupiona potem i krwia administratora i moderatorow 8) .
Obrazek

Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

Post » Pon cze 20, 2005 13:45

A ja uwazam, ze wydzielone watki adopcyjne na "kociarni" sa fatalnym pomyslem. Czasem zwyczajnie przegladajac forum wpada sie "na trop" jakiegos kociaka, opowiada sie komus o tym i nagle znajduje sie dom. Badz tez przypadki kiedy zwyczajnie staly uzytkownik "zakochuje" sie w jakims kocie (taki przypadek mialam sama z Parszywkiem, ktorego wcale nie palnowalam posiadac :wink: ). Lepszym pomyslem byloby wydzielenie podforum na stale watki uczestnikow forum badz inne problemy typu allegro. Adopcje i perypetie kociat (niejednokrotnie choroby ich) powinny byc wlasnie na "kotach".

Zwlaszcza, ze teraz jest naprawde duze zamieszanie. Wiele watkow adopcyjnych jest na "kotach" i to chyba nie w porzadku w stosunku do tych ktore "spadly" do "kociarni" :roll:
Obrazek
Fanaberia i Aisha

Ann_pl

Od: Pon sty 13, 2003 10:46

Post » Pon cze 20, 2005 13:50

Ann_pl pisze: Wiele watkow adopcyjnych jest na "kotach" i to chyba nie w porzadku w stosunku do tych ktore "spadly" do "kociarni" :roll:

Na Kotach są tysiące wątków adopcyjnych. Przenoszone są te aktywne - wedle klucza, o którym była już mowa.

Estraven

Post » Pon cze 20, 2005 13:52

Bardzo doceniam osoby zaangażowane w adopcje, ale to jeden z kilku działów forum, i według mnie wszystkie działy są jednakowo ważne. A wydzielenie forum adopcyjnego moim zdaniem wyróżni włąsnie tę grupę, nie pozwalając jej zmieszać się z tematami "obyczajowymi" czy zdrowotnymi. Osoba szukająca kota pójdzie przecież właśnie tam, nie przekopując ogólnego forum.

Argumentujecie, że wiele adopcji jest impulsywnym głosem serca. Fajnie, że to działa, ale przecież ile kotów mogą wziąć jeszcze obecni forumowicze, nawet mający dobre możliwości? A ktoś nowy - pójdzie (lub zostanie skierowany) do Kociarni... Nazwa zresztą jest moim zdaniem bardzo trafiona, jak ktoś zauważył - kojarzy się z pomieszczeniem schroniskowym. A koty szukające domu są właśnie w takiej wirtualnej kociarni, z której chcą się jak najszybciej wydostać...

I jeszcze jedno - obawiacie się, że nikt tam nie zajrzy. Dlaczego? Trzeba robić reklamę. Może by zamienić fora miejscami, aby Kociarnia była pierwsza, albo dodać informację-banner na stronie głównej.
A forum jest też dla tych, którzy kochając koty tak samo, nie są zaangażowani w adopcje, a chcą tylko dzielić się opowieściami o swoich kocich towarzyszach. Teraz dla nich jest druga strona, bo pierwszą zajmują wciąż rozpaczliwie podbijane wątki adopcyjne. Obecna propozycja pozwoli rozwinąć się swobodniej obu forumowym kierunkom.

Lena pisze:tylko dlaczego na typowo towarzyskie-opowiadaniowe watki nie moze byc odrebnego dzialu a na adopcjyjne watki musza

Przecież jedno pociągnie za sobą drugie :) W ten sposób swój dział dostaną i "adopcjoniści" i "gawędziarze" :wink:

A co do "upowania" - ile było już próśb i wręcz nacisków, żeby tego zaprzestać? Bez skutku...

Gata

Od: Wto lut 05, 2002 9:14

Post » Pon cze 20, 2005 14:13

Lena pisze:
Anja pisze:

Na kotach "upowanie" wątków adopcyjnych było wręcz koniecznością, bo inaczej spadałyby na łeb na szyję
Na kociarni przynajmniej jest czytelnie.
Odwiedzałam sukcesywnie wiele wątków i póki były na kotach trzeba je było odgrzebywać .
Raczej należałoby się zastanowić jak zachęcać do odwiedzania kociarni.
Może jakiś apel na Kotach podwieszony, o potrzebie pomocy itd.
Chyba tam przede wszystkim zaglądaja nowi użytkownicy w poszukiwaniu porad. :roll:
Obrazek

O-l-g-a

Od: Śro sie 11, 2004 1:46

Post » Pon cze 20, 2005 14:28

Gata pisze:Nazwa zresztą jest moim zdaniem bardzo trafiona, jak ktoś zauważył - kojarzy się z pomieszczeniem schroniskowym.

...gdzie jesli juz trafi kot to szanse na nowy dom ma coraz mniejsze. Schronisko to swoista umieralnia, dom spokojnej starosci, dom dziecka :(
Obrazek
Fanaberia i Aisha

Ann_pl

Od: Pon sty 13, 2003 10:46

Post » Pon cze 20, 2005 14:32

ryśka pisze:Mam wrażenie, że zamieszanie będzie jeszcze większe.

:arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=1234075#1234075
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon cze 20, 2005 14:36

ryśka pisze:
ryśka pisze:Mam wrażenie, że zamieszanie będzie jeszcze większe.

:arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=1234075#1234075

Cóż, takie błędy będą się zdarzać. Prosiłem o jasne tytułowanie wątków.

Estraven

Post » Pon cze 20, 2005 14:37

Anja pisze:
Lena pisze:

Nie widze zwiazku z moja wypowiedzia :wink: slowo daje. Wiem co mozna na tym forum, a czego nie, ale pisze wylacznie o swoich odczuciach. A dlaczego cos byc musi tak, a nie inaczej tego nie wiem. Pomysl nie byl moj, ale mi sie podoba. Jezlei zostanie zmieniony do stanu wyjsciowego tez to zaakceptuje. Jak dla mnie nie ma o co kruszyc kopii..
Kazda zmiana na na tym forum byla okupiona potem i krwia administratora i moderatorow 8) .

Anja ja nie z Toba mam zamiar cokolwiek kruszyc tylko z tymi cop podjeli taka dziwna decyzje. A jesli nie widzisz zwiazku mojej wypowiedzi z Twoja to juz Ci ja kresle: mowisz ze pomysl ci sie podoba bo ty masz tylko 3 koty, nie wyadoptowujesz innych , nie zajmujesz sie tym, jestes tu bo koty to Twoje hobby. A ja mowie ok, ale dlaczego Ci co tak jak Ty prowadza sobie taki tryb forumowania (ale ja niczego nie potepiam, zrozum!) moga pisac na kotach a ci ktorzy ratuja bezdomniaki i nie tylko zostali - sory ze to powiem, zdyskryminowani. Tam NAPRAWDE malo kto zaglada.

Lena

Post » Pon cze 20, 2005 14:37

Ann_pl pisze:
Gata pisze:Nazwa zresztą jest moim zdaniem bardzo trafiona, jak ktoś zauważył - kojarzy się z pomieszczeniem schroniskowym.

...gdzie jesli juz trafi kot to szanse na nowy dom ma coraz mniejsze. Schronisko to swoista umieralnia, dom spokojnej starosci, dom dziecka :(

Jak która....

Estraven

Post » Pon cze 20, 2005 14:40

Lena, dzieki za rozwiniecie teraz rozumiem.
Chociaz nie wiem czy ja zostala zrozumiana (nie chodzi tylko o Ciebie) :roll: , bo mam wrazenie ze nie.
Ale co mialam napisac napisalam i czekam co bedzie dalej.
Obrazek

Wiórka (2016-2018)
Neska (2018–2023)
Pirat-PirKa (2017-2025)

Anja

[poprzednia][następna]