Migdał się nie zmienia..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt kwi 24, 2020 7:44 Re: Migdał się nie zmienia..

Zawsze możesz powiedzieć, że to jest maska oczyszczająca z wirusa!
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt kwi 24, 2020 8:41 Re: Migdał się nie zmienia..

Jasne, że możesz - idziesz nie zdejmując, przychodzisz i jesteś jak nowa :D
Tylko chyba trzeba by jakoś sobie zakleić buzię... :20147 , na nos można klamerkę od bielizny.. :?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt kwi 24, 2020 15:57 Re: Migdał się nie zmienia..

morelowa pisze:Jasne, że możesz - idziesz nie zdejmując, przychodzisz i jesteś jak nowa :D
Tylko chyba trzeba by jakoś sobie zakleić buzię... :20147 , na nos można klamerkę od bielizny.. :?

A oddychać zostaje uszami. :ryk:

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Nie kwi 26, 2020 8:10 Re: Migdał się nie zmienia..

Wczoraj na fejsbuku napisałam post o wyprawie do sklepu, która jest okropna, bo ludzie nie noszą osłon, nie zachowują odległości. Pani, o której pisałam tu wcześniej w kontekście Konstytucji i "wynikającej z niej prawa do nienoszenia masek", wysłała śmiech jako reakcję. Usunęłam ją ze znajomych. Dość. Nie znam, nie muszę znosić. Nie jestem polityczką, nie muszę pisać i mówić, jak prezydent Wrocławia, który każde spotkanie internetowe kończy "kocham was". To przecież nieprawda. Nie kocham wszystkich, ale wszystkich szanuję i szanuję ich prawo do życia, żądając tego samego dla siebie. Howgh.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon kwi 27, 2020 16:35 Re: Migdał się nie zmienia..

Hmmm... też nei kocham wszystkich i nawet nie wszystkich szanuję. Nie dam rady np. takiego typa, który idąc chodnikiem zsuwa maskę, żeby kaszleć i pluje na tenże chodnik. Jak sobie przypomnę, że jestem dobrym człowiekiem :mrgreen: to mu współczuję, bo może to nie jego wina , że jest kretynem. Wierząc w reinkarnację, zakładam iż są to naleciałości z poprzednich żywotów i taka jego karma. Co w żadnym wypadku go nie usprawiedliwia, nie, nie.
Na pewno bym usunęła kogos kto z premedytacją krzywdzi innych - człowieka, czy zwierzę. I myśliwych, gdybym takich miała - mam nadzieję, że nie mam. I wędkarzy.

Poszłam dziś pieszo od siebie do Bricomarche. W sumie ok. 9 km, bo zawadziłam o Kąpielisko Królewiecka wraz z łąkami piknikowymi. W celu ew. zakupienia konkretnej doniczki. I nawet o dziwo były takie, które mi sie podobały, ale nie zdecydowałam sie - ceramiczna doniczka z podstawką, niesiona 4 km + ew. zakupy po drodze w Lidlu [2,5km od domu] zniechęciły mnie.

I uszyłam sobie maseczkę. Sama. Rękami bez maszyny. Igłą z nitką. Taką z 'dziobem' bo taka sie nie klei do twarzy jak sie robi wilgotna. I zrobiłam nową biżuterię.
Uważam , że jestem bardzo zdolna. :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pon kwi 27, 2020 16:57 Re: Migdał się nie zmienia..

Jesteś zdolna! Ja tylko raz próbowałam zrobić coś maseczkopodobnego, na próbie się skończyło :oops:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon kwi 27, 2020 17:05 Re: Migdał się nie zmienia..

Igła z nitką zawsze były moim wrogiem, zawsze. Ale jak nie ma wyjścia..bo ten dziób potrzebowałam i ten kolor..[len w naturalnym kolorze]żeby była do wszystkiego.
Stąd. Wystarczyło zrobić dokładnie papierowy wykrój.
A taka, Tobie, MB chyba by się spodobała :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=WwcKDrDuAt4

Obrazek

morelowa

Post » Pon kwi 27, 2020 17:17 Re: Migdał się nie zmienia..

morelowa pisze:Igła z nitką zawsze były moim wrogiem, zawsze. Ale jak nie ma wyjścia..bo ten dziób potrzebowałam i ten kolor..[len w naturalnym kolorze]żeby była do wszystkiego.
Stąd. Wystarczyło zrobić dokładnie papierowy wykrój.
A taka, Tobie, MB chyba by się spodobała :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=WwcKDrDuAt4

Nooooooo! Taką to bym chciała!
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon kwi 27, 2020 20:02 Re: Migdał się nie zmienia..

Moja nowa jest śmieszna :D
przyjaciółka się pomyliła, bo miała dwie materie: czerwoną i w kwiatki. Z jednej strony miała być cała czerwona, z drugiej cała w kwiatki, ale jest na pół. Pomyłka taka :wink:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon kwi 27, 2020 20:13 Re: Migdał się nie zmienia..

MalgWroclaw pisze:Moja nowa jest śmieszna :D
przyjaciółka się pomyliła, bo miała dwie materie: czerwoną i w kwiatki. Z jednej strony miała być cała czerwona, z drugiej cała w kwiatki, ale jest na pół. Pomyłka taka :wink:

To masz bardzo oryginalną maseczkę, jedyną w swoim rodzaju :wink:
Pal licho kwiatki, byle była wygodna.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon kwi 27, 2020 21:24 Re: Migdał się nie zmienia..

Mam też pomysł racjonalizatorski dla dzieci w szkołach, jak już wrócą. One, jak wszyscy, będą musiały nosić maski. Już widzę dzieciaki w maskowej dyscyplinie! Który nauczyciel będzie w stanie prowadzić lekcje i pilnować, żeby maski miały na twarzach? Proponuję zatrudnić do każdej klasy pilnowacza masek - przecież mnóstwo ludzi potraciło miejsca pracy, więc mogą się przydać, im też się przyda.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon kwi 27, 2020 21:27 Re: Migdał się nie zmienia..

Współczuję nauczycielom. Mówienie przez maskę jest straszne

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto kwi 28, 2020 6:03 Re: Migdał się nie zmienia..

Maskę powinno się zmieniać co 15 minut, no góra te pół godziny. Jeśli mamy toto na twarzy dłużej stwarzamy rewelacyjne środowisko do rozwoju grzybów i bakterii. Może to skutkować nawet zapaleniem płuc.
Proste, Rząd wychodzi z zasady, jak nie kijem go to pałą. :D

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto kwi 28, 2020 8:38 Re: Migdał się nie zmienia..

Małgosiu ta maseczka pół taka pół smaka jest po prostu wg XIIIw mody :wink: to się mi-parti nazywa i oczywiście tak miało być :ok: .
Dyktaturo, na zapalenie bakteryjne mamy leki. To wirusowe jest problemem. Tym bardziej, że nieraz zostawia straszliwe zniszczenia w płucach, które raczej już zostaną.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro kwi 29, 2020 9:44 Re: Migdał się nie zmienia..

Jeszcze a'propos oddychania i maseczek , wydaje mi się przekonujące
https://twojezdrowie.rmf24.pl/porady/ne ... mbed_linki
Istotna wydaje mi się informacja o drukowanych tkaninach.

Bylam wczoraj nad Odrą przez Park Zachodni. Wczesne popołudnie, mało ludzi. W maseczkach i bez. Doszłam do wniosku, że nie ma co przesadzać - jak idę zieloną ulicą i po horyzont nie ma człowieka, to uważam, że mogę maseczkę zdjąć [w taki czy inny sposób], w parku niby trzeba, ale jestem przekonana, że jest to uzależnione od ilości ludzi - mijam na alejce co jakiś czas kogoś - idę w masce. Nie ma nikogo w promieniu 50m , zdejmuję. Bardzo często robię to samo co inni - jak sie zbliżamy to nakładamy maseczki, nawet na szerszej alei. Jednak ta odległość od ludzi jest często dużo większa niż , podobno bezpieczne, 2m.
Uszyję sobie jeszcze ze dwie :mrgreen:
Uważam, że maseczki noszone przez WSZYSTKICH w większości miejsc, to sensowne rozwiązania, ale najsensowniejszym jest izolacja. Nie spotykanie sie z ludźmi, którzy spotykają sie z innymi ludźmi... , odległości w sklepach i wcale mi się nie podoba, to że teraz Mateuszek-kłamczuszek właśnie mówi o uwolnieniu sklepów czy galerii. Pomijając rozumienie gospodarki... ble, ble, ble...

To sie powymądrzałam. Teraz o tym jak sie wczoraj strasznie wkurzyłam. Koleżanka na swoim blogu napisała , że jej kotka - podwrocławska wieś/dzielnica, domek, ogród, pole.. - wychodząca, która sama sie do nich 'przykleiła' jak sie wprowadzili - właśnie urodziła. Chodzą na palcach [4 dorosłe, młode osoby], zrobili posłanko i w ogóle. Kotka chodzi za koleżąnką, jest przywiązana do niej itd. Cieszą sie jak głupi, cali zachwyceni, nie zaglądają jednak do kotki, nie niepokoją... Sytuacja wydaje się idealna.
A ja zrobiłam mailową awanturę , że nie wykastrowała, że pozwoliła, że tyle kociąt... wiecie, to wszystko co się w takich przypadkach mówi. Oczywiście napisałam, że mam nadzieję, iż teraz wykastruje, że znajdzie dobre domy, że wykastruje młode bez względu na płeć, przed wydaniem...Ale ogólnie byłam niegrzeczna :? Dziewczyna nei jest idiotką , bardzo wrażliwa, empatyczna. Może nie przyszło jej do głowy? Powinnam przeprosić? :?

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]