Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 12, 2020 7:56 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Nie kwi 12, 2020 9:11 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Dziękuję :1luvu: Wesołych Świąt też Tobie życzę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie kwi 12, 2020 9:15 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Obrazek
Spokojności, mniamnuśności, zdrowotności :D życzy:
Stały, wierny podczytywacz Drops.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Nie kwi 12, 2020 9:29 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Zdrowych, spokojnych Świąt dla wszystkich Cioć i czworonożnych

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 5 >>

Post » Nie kwi 12, 2020 10:31 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie kwi 12, 2020 13:35 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Dziękuję wszystkim za życzenia :1luvu: Święta byłyby cudowne, gdyby nie to paskudztwo pt.koronawirus :( Pogoda jak marzenie, cieplutko, słonecznie, niektóre drzewa i krzewy kwitną, pachną obłędnie. Ludzi na ulicach nie ma w ogóle, ot, czasem ktoś przejdzie z psem i tyle. Ubrałam się dzisiaj kościółkowo , a do kompletu miałam maskę na twarzy i rękawiczki na dłoniach :wink: . Sreberko mnie nie poznała :ryk: Zlekceważyła mnie, moje kicianie i zaproszenie na jedzonko. Byłam u Kulek wracając od siostry. Mięsa nie miałam, ale za to były dobre puszki. Kocia mama była pod podłogą, ale widziałam, że szła w kierunku kociej stołówki. Specjalnie dla niej wzięłam śmietanę. Woda tym razem była, ale nalałam świeżej. Byłam na piechotę, nie mogłam się zbytnio obładować. Jutro wsiadam na rower i jadę do Jadzi, do Kulek oczywiście też.
Doszedł mi nowy obowiązek, karmienie gołębi, ale to pod blokiem, nie jest bardzo uciążliwe.
Wciąż piszę, mówię ludziom o wystawianiu misek z wodą. W zimie i w lecie, zawsze zwierzęta muszą pić. Bardzo doświadczona działkowa karmicielka dopiero ode mnie się dowiedziała, że koty zimą odczuwają wzmożone pragnienie. Już daje im ciepłą wodę. Puszki też powinny być zgniatane, aby żaden zwierzak nie włożył tam główki. Słoiki również są niebezpieczne. Kilka razy czytałam o kocie, który biegał w "kołnierzu" z rozbitego słoika.

ewar

Post » Nie kwi 12, 2020 13:39 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:Dziękuję wszystkim za życzenia :1luvu: Święta byłyby cudowne, gdyby nie to paskudztwo pt.koronawirus :( Pogoda jak marzenie, cieplutko, słonecznie, niektóre drzewa i krzewy kwitną, pachną obłędnie. Ludzi na ulicach nie ma w ogóle, ot, czasem ktoś przejdzie z psem i tyle. Ubrałam się dzisiaj kościółkowo , a do kompletu miałam maskę na twarzy i rękawiczki na dłoniach :wink: . Sreberko mnie nie poznała :ryk: Zlekceważyła mnie, moje kicianie i zaproszenie na jedzonko. Byłam u Kulek wracając od siostry. Mięsa nie miałam, ale za to były dobre puszki. Kocia mama była pod podłogą, ale widziałam, że szła w kierunku kociej stołówki. Specjalnie dla niej wzięłam śmietanę. Woda tym razem była, ale nalałam świeżej. Byłam na piechotę, nie mogłam się zbytnio obładować. Jutro wsiadam na rower i jadę do Jadzi, do Kulek oczywiście też.
Doszedł mi nowy obowiązek, karmienie gołębi, ale to pod blokiem, nie jest bardzo uciążliwe.
Wciąż piszę, mówię ludziom o wystawianiu misek z wodą. W zimie i w lecie, zawsze zwierzęta muszą pić. Bardzo doświadczona działkowa karmicielka dopiero ode mnie się dowiedziała, że koty zimą odczuwają wzmożone pragnienie. Już daje im ciepłą wodę. Puszki też powinny być zgniatane, aby żaden zwierzak nie włożył tam główki. Słoiki również są niebezpieczne. Kilka razy czytałam o kocie, który biegał w "kołnierzu" z rozbitego słoika.

trzeba było jej sie przez chwile pokazać bez maski

nie mam zadnej maski, muszę sie gdzies wybrać po nią i kupić, bo jednak codziennie wychodzę na spacery :(
byle pies mnie poznał jak się zakryję :strach:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie kwi 12, 2020 13:51 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Maski podobno nie wolno zdejmować, jeśli ma spełnić swoją funkcję. Bardzo ciężko w tym oddychać, szybko wilgotnieje i okulary parują. Moje maski są bawełniane, piorę je i prasuję. Ochrona to byle jaka, ale lepsze to niż nic.

ewar

Post » Nie kwi 12, 2020 22:04 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Też mi parują... Lepiej byłoby pod tym względem ze szkłami kontaktowymi, ale to jednak tez odradzają, zreszta się odzwyczaiłam...

Uśmiechu! I zdrowia - dla Ciebie i dla zwierzątek...
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pon kwi 13, 2020 6:45 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Dziękuję :1luvu: I nawzajem. Dziękuję też za śliczne zdjęcie :1luvu:
Nie noszę okularów, tylko przeciwsłoneczne, mam bardzo wrażliwe na światło oczy. Trochę pomaga zsunięcie okularów nieco niżej, nie mogę być ślepa jadąc na rowerze.

ewar

Post » Pon kwi 13, 2020 9:27 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Obrazek

Gosiagosia

Post » Pon kwi 13, 2020 11:16 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Wróciłam już od bezdomniaków. Dzisiaj byłam rowerem i w stroju :mrgreen: organizacyjnym Jadzia czekała, trochę zjadła, ale bardzo łapczywie piła wodę 8O Pierwszy raz, od kiedy ją znam. Musi być bardzo sucho, zwierzęta umierają z pragnienia :( Sreberko mnie poznała, mięso zjadła od razu
Obrazek
Zostawiłam solidną porcję pod podłogą, koty wiedzą, że tam jest jedzenie.

Mam prośbę do wszystkich, nie tylko karmiących bezdomniaki. Proszę, zostawcie jakąś miskę z wodą na trawniku, pod blokiem, pod drzewem. Może być obcięta butelka po wodzie mineralnej. Ptaki umierają z pragnienia, jest bardzo sucho. To niewielki wysiłek, każdy może to zrobić. bardzo proszę.

ewar

Post » Pon kwi 13, 2020 13:12 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Czytałam straszne wieści, że w związku z koronawirusem ludzie masowo pozbywają się zwierząt. Okazało się, że to fake news, na szczęście. Stalowowolska fundacja wyadoptowuje ok.0,7 kota dziennie :ok: Kotów braknie :D , bo sterylizują 200-300 kotów rocznie, to dane z ich FB.
No to mamy lany poniedziałek :wink: Leje, zrobiło się zimno, coś też zanosi się na burzę. Koty nakarmione, niech pada, bo wszystko wyschnie na wiór.

ewar

Post » Pon kwi 13, 2020 13:17 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

Ja też się cieszę że pada, nie tylko zwierząt szkoda, roślinek też.
Spokojnego drugiego dnia Świąt życzę.

Gosiagosia

Post » Pon kwi 13, 2020 13:19 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia ma 18 lat!

ewar pisze:Czytałam straszne wieści, że w związku z koronawirusem ludzie masowo pozbywają się zwierząt. Okazało się, że to fake news, na szczęście. Stalowowolska fundacja wyadoptowuje ok.0,7 kota dziennie :ok: Kotów braknie :D , bo sterylizują 200-300 kotów rocznie, to dane z ich FB.
No to mamy lany poniedziałek :wink: Leje, zrobiło się zimno, coś też zanosi się na burzę. Koty nakarmione, niech pada, bo wszystko wyschnie na wiór.

deszcz jest bardzo potrzebny, u nas też nareszcie pada, ale z tego co prognozuja to niewiele bedzie tego deszczu
ja jak nigdy o tej porze roku juz podlewałam ogródek 2 razy :(
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

[poprzednia][następna]