Drops + reszta (trudne życie). EWOLUCJA

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 04, 2020 21:58 Re: Drops + reszta (trudne życie). EWOLUCJA

jolabuk5 pisze:Ojej, żeby mu się udało zostać :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Myślę, że jak kocur- rezydent się zgodzi to duży nie będzie miał wiele do gadania ale ... też mocno kibicuję Myszowi :D (Ten wprowadzający się ma na imię Mysz :D ).
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
1 - Trudne początki kota Dropsa
2 - Drops + reszta (trudne życie)
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Od: Czw lip 27, 2017 15:20

Post » Nie kwi 05, 2020 8:43 Re: Drops + reszta (trudne życie). EWOLUCJA

:ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Nie kwi 05, 2020 11:04 Re: Drops + reszta (trudne życie). EWOLUCJA

Obrazek

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Śro kwi 08, 2020 12:34 Re: Drops + reszta (trudne życie). EWOLUCJA

Ciociu Gosiugosiu, dziękujemy za karteczkę :1luvu: . Umilają nam Twoje kartki życie i ... wątek się kula :ryk:
Niestety, Mysz jest pod blokiem. Ma tam budkę ful wypas ale to nie to co DOM :( . Zaprotestowała trójka! Mysz wołał "miauuuuuuuuuuuuu ja chcę na dwór!!!!!!!", rezydent zapakował się w "mysią dziurę" i tam siedział cztery dni :( , duży zaprotestował całościowo i duża wypuściła Mysza. Teraz Mysz jest szczęśliwy (bezpieczny pewnie nie :( ).
A, za to, MY, dostaliśmy w prezencie duuuuuuuuuuuuży transporterek. Tzn nie my, to duża dostała, żeby wywieść Maćka :( .
Czeka tylko na okazję, kiedy będzie można. Jakaś korona przeszkadza :( . Czy to wina Amorki? I jej korony?
Drops.
Uroda moja nie sięga szczytu szczytów, ale mój pies patrzy na mnie oczami pełnymi zachwytu
L. J. Kern
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Post » Śro kwi 08, 2020 12:46 Re: Drops + reszta (trudne życie). EWOLUCJA

ewkkrem pisze:Ciociu Gosiugosiu, dziękujemy za karteczkę :1luvu: . Umilają nam Twoje kartki życie i ... wątek się kula :ryk:
Niestety, Mysz jest pod blokiem. Ma tam budkę ful wypas ale to nie to co DOM :( . Zaprotestowała trójka! Mysz wołał "miauuuuuuuuuuuuu ja chcę na dwór!!!!!!!", rezydent zapakował się w "mysią dziurę" i tam siedział cztery dni :( , duży zaprotestował całościowo i duża wypuściła Mysza. Teraz Mysz jest szczęśliwy (bezpieczny pewnie nie :( ).
A, za to, MY, dostaliśmy w prezencie duuuuuuuuuuuuży transporterek. Tzn nie my, to duża dostała, żeby wywieść Maćka :( .
Czeka tylko na okazję, kiedy będzie można. Jakaś korona przeszkadza :( . Czy to wina Amorki? I jej korony?
Drops.

a dlaczego chce go gdzieś wywieźć? :placz:
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro kwi 08, 2020 12:58 Re: Drops + reszta (trudne życie). EWOLUCJA

mir.ka pisze:
ewkkrem pisze:Ciociu Gosiugosiu, dziękujemy za karteczkę :1luvu: . Umilają nam Twoje kartki życie i ... wątek się kula :ryk:
Drops.

Chce go wywieść do weta na sanacje paszczy :) .
Ta sanacja to wymysł dużej, bo poprzedni wet mówił, że to nie jest plazmocytarne zapalenia dziąseł i trzeba leczyć ale "leczenie" niewiele daje.
Drops.
To mój wymysł ta sanacja - chcę zawieść Maćka do innej przychodni i oni zdecydują co dalej. Jakby nie było liczę się z sanacją Maćkowej paszczy :( . Wydaje mi się, że on jest za smutny i za mało aktywny jak na swój wiek. Co sama mogę zobaczyć to ma zaczerwienione dziąsła. Raz mniej raz bardziej. Niby je, nawet chrupie chrupy ale ... niech fachowiec się wypowie.
L. J. Kern
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Post » Śro kwi 08, 2020 13:01 Re: Drops + reszta (trudne życie). EWOLUCJA

ewkkrem pisze:
mir.ka pisze:
Drops.

Chce go wywieść do weta na sanacje paszczy :) .
Ta sanacja to wymysł dużej, bo poprzedni wet mówił, że to nie jest plazmocytarne zapalenia dziąseł i trzeba leczyć ale "leczenie" niewiele daje.
Drops.
To mój wymysł ta sanacja - chcę zawieść Maćka do innej przychodni i oni zdecydują co dalej. Jakby nie było liczę się z sanacją Maćkowej paszczy :( . Wydaje mi się, że on jest za smutny i za mało aktywny jak na swój wiek. Co sama mogę zobaczyć to ma zaczerwienione dziąsła. Raz mniej raz bardziej. Niby je, nawet chrupie chrupy ale ... niech fachowiec się wypowie.

do chrupek zęby nie potrzebne :wink: , Rudzia prawie ząbków nie ma a sobie radzi
Obrazek

mir.ka

Post » Śro kwi 08, 2020 13:50 Re: Drops + reszta (trudne życie). EWOLUCJA

Kolumb jest bezzębny dokładnie, a chrupy wcina aż miło

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro kwi 08, 2020 20:34 Re: Drops + reszta (trudne życie). EWOLUCJA

Do chrupek zęby niepotrzebne ale jak są to kot "chrupie :) "a jak ich nie ma to łyka. Po dźwięku poznaję czy chrupy chrupie któreś z Nowaków czy Drops lub Maciek. Drops i Maciek rozgryzają i ... to słychać :D
A teraz z innej beczki :) Czy możliwe jest, że kot woli takie obeschnięte, zaserwowane dużo wcześniej jedzonko? Drops - niejadek dzisiaj dosadził się do cudzej miseczki, na której było mięso! I zjadł ze trzy kawałeczki 8O, po czym polazł wyjadać a innej miski feliksa. Wszystko zaserwowane 2 godz. wcześniej :) To wyjadanie "wczorajszej" karmy to nie wyjątek. Tak jest często :( Proszę, nie piszcie, że koty są mądre :( . Przynajmniej ja takich nie mam :D
L. J. Kern
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Post » Czw kwi 09, 2020 13:27 Re: Drops + reszta (trudne życie). EWOLUCJA

ewkkrem pisze:Do chrupek zęby niepotrzebne ale jak są to kot "chrupie :) "a jak ich nie ma to łyka. Po dźwięku poznaję czy chrupy chrupie któreś z Nowaków czy Drops lub Maciek. Drops i Maciek rozgryzają i ... to słychać :D
A teraz z innej beczki :) Czy możliwe jest, że kot woli takie obeschnięte, zaserwowane dużo wcześniej jedzonko? Drops - niejadek dzisiaj dosadził się do cudzej miseczki, na której było mięso! I zjadł ze trzy kawałeczki 8O, po czym polazł wyjadać a innej miski feliksa. Wszystko zaserwowane 2 godz. wcześniej :) To wyjadanie "wczorajszej" karmy to nie wyjątek. Tak jest często :( Proszę, nie piszcie, że koty są mądre :( . Przynajmniej ja takich nie mam :D

no cóż, różne są upodobania
u mnie na miskach nic nie zostaje na później, Tofik ze wszystkim sobie radzi, inna sprawa , że one dostają 100 g na cztery
Obrazek

mir.ka

Post » Czw kwi 09, 2020 17:43 Re: Drops + reszta (trudne życie). EWOLUCJA

mir.ka pisze:
ewkkrem pisze:Do chrupek zęby niepotrzebne ale jak są to kot "chrupie :) "a jak ich nie ma to łyka. Po dźwięku poznaję czy chrupy chrupie któreś z Nowaków czy Drops lub Maciek. Drops i Maciek rozgryzają i ... to słychać :D

no cóż, różne są upodobania
u mnie na miskach nic nie zostaje na później, Tofik ze wszystkim sobie radzi, inna sprawa , że one dostają 100 g na cztery

No tak, to moje dostają po prostu za dużo :twisted:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt kwi 10, 2020 17:54 Re: Drops + reszta (trudne życie). EWOLUCJA

Ba!!! Ja WIEM, że dostają za dużo na raz ale 100g. jak podzielę na cztery to jakieś mizerne ochłapy mi się zdają :( . Rano zjadają więcej. Po nocy mają prawo być głodne ale one sępią co 2 godziny :( . Ja się łamię i ... daję :( . Przez ostatnie dni, kiedy zaczęłam zbierać niedojedzone z misek (chodziłam karmić pod blokiem) to w ciągu doby zbierało mi się ok. 0,5 kg.
Kurczaczek, jak odmówić sępiącemu kotu???
Duża :placz:
PS. Kupiłam gnojkom na święta wołowinę. Dostały przed zamrożeniem jedną porcję i ... foch!!!.
Koty są okropne :placz:
Czy ktoś chce kotka :201494 .
L. J. Kern
3 - Drops + koty
Amorka i Mumiś

Obrazek

ewkkrem

Post » Pt kwi 10, 2020 20:08 Re: Drops + reszta (trudne życie). EWOLUCJA

ewkkrem pisze:Ba!!! Ja WIEM, że dostają za dużo na raz ale 100g. jak podzielę na cztery to jakieś mizerne ochłapy mi się zdają :( . Rano zjadają więcej. Po nocy mają prawo być głodne ale one sępią co 2 godziny :( . Ja się łamię i ... daję :( . Przez ostatnie dni, kiedy zaczęłam zbierać niedojedzone z misek (chodziłam karmić pod blokiem) to w ciągu doby zbierało mi się ok. 0,5 kg.
Kurczaczek, jak odmówić sępiącemu kotu???
Duża :placz:
PS. Kupiłam gnojkom na święta wołowinę. Dostały przed zamrożeniem jedną porcję i ... foch!!!.
Koty są okropne :placz:
Czy ktoś chce kotka :201494 .

Nie. Nie cierpię kotów.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]