Przykro mi ale nie mogę zrealizować zamówień składanych na pw , mimo chęci i zapasów.
Nie mam możliwości wysyłki w tym czasie.
Zamknęliśmy się na trzy spusty. Jeśli byśmy się rozchorowali to nie możemy na nikogo liczyć w pomocy nad sierściuchami.
Prace nad sezonem 2020 już zaczęte w styczniu wiec będę informować na głównym wątku, [tutaj] , jeśli pojawi się możliwość wysyłki. Zapewne najprędzej może latem.
Czerwiec truskawki. Będą dżemy tradycyjne bez zagęstników, mam takie marzenie. W tym roku sarny, zające.. mają zakaz wygryzania krzaczków truskawek, przykryliśmy wszystko włókniną
Niestety sama muszę rozwozić kompost w rzędach, dbać, zbierać i przetwarzać. Są tego dobre strony bo moc przerobowa jest niewielka i serducho zaklinam w słoikach. Naturalnie, więc gdyby były niedociągnięcia to sprawdzam całą partię.
Sierpień/Wrzesień,październik, będą maliny. Będą konfitury lub musy jako pierwsze, ostatnie pojawią się soki.
Jeśli chcecie coś bez cukru, pasteryzowane to pomyślcie i napiszcie wasze marzenia na pw.
My wyjadamy właśnie dwuletnie konfitury, malina truskawka i jak najbardziej są super po takim czasie.
Obłędne są truskawki jangenizowane/deser ze zredukowanym sokiem. Przechowywane w lodówce są najpyszniejsze, tak jakby wczoraj zrobione; i ogólnie jest smutno
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pamięć.