Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. Do zobaczenia Matrisiu...♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 13, 2020 21:03 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Bastet pisze:Koronawirus: Dlaczego musisz działać teraz:

Do polityków, liderów społeczności i liderów biznesowych: Co powinieneś robić i kiedy

Tomas Pueyo
Mar 10
uaktualnione 11/03/2020

Biorąc pod uwagę wszystko, co dzieje się dziś wokół koronawirusa, może być ci ciężko podjąć decyzję odnośnie do tego, co robić dzisiaj. Powinieneś czekać na więcej informacji? Zrobić coś dzisiaj? A jeśli tak, to co?
Oto, co mam do powiedzenia w tym artykule, wspierając się mnóstwem wykresów, danych i tabel w oparciu o dużą ilość źródeł:
• Ile zachorowań na koronawirusa będzie w twoim otoczeniu?
• Co się stanie, gdy te zachorowania faktycznie zaczną się pojawiać?
• Co powinieneś zrobić?
• Kiedy?

Oto, czego się dowiesz, gdy skończysz czytać ten artykuł:

Koronawirus idzie po ciebie.
Nadchodzi z rosnącą szybkością: stopniowo, a potem nagle.
To kwestia dni. Może tygodnia lub dwóch.

A kiedy przyjdzie, twój system opieki zdrowotnej będzie przeciążony. Twoi współobywatele będą leczeni na korytarzach.
Wyczerpani pracownicy służby zdrowia będą załamani. Niektórzy z nich umrą.
Będą musieli decydować, który pacjent dostanie tlen, a który umrze.
Jedynym sposobem, aby temu zapobiec, jest utrzymywanie dzisiaj społecznego dystansu. Nie jutro. Dzisiaj.
To oznacza zatrzymanie tak wielu ludzi w domach, jak to tylko możliwe, zaczynając od dziś.
Jako polityk, lider społeczności czy lider biznesowy, masz moc temu zapobiec. Jest to także twoja odpowiedzialność.
Być może masz dzisiaj obawy: Co jeśli przesadzam? A jeśli ludzie mnie wyśmieją? Będą na mnie źli? Czy wyjdę na głupka? Nie byłoby lepiej poczekać na innych, aby to oni pierwsi podjęli jakieś kroki? A jeśli odbije się to za bardzo na ekonomii?
Ale za 2-4 tygodnie, kiedy cały świat będzie poddany blokadzie, kiedy te parę cennych dni społecznego dystansu, które umożliwisz ludziom, uratują ludzkie życie, ludzie nie będą cię już krytykować: Podziękują ci za podjęcie właściwej decyzji.

Reszta artykułu: https://medium.com/@biesiadmichal/koron ... 539a6383bf

Przeczytajcie bardzo uważnie. To jeden z najlepszych artykułów, jakie są na ten temat. Tłumaczyłam go, a potem okazało się, że ktoś już przetłumaczył.

przeczytałam
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt mar 13, 2020 21:08 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Wyślę Ci, Kochana, w załączniku. Dasz mi maila?
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Do zobaczenia Matrisiu. ♥ ♥ ♥ Kocham Cię.

Bastet

Od: Pon paź 12, 2015 19:20

Post » Pt mar 13, 2020 21:09 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

mir.ka pisze:

Do polityków, liderów społeczności i liderów biznesowych: Co powinieneś robić i kiedy

Tomas Pueyo
Mar 10
uaktualnione 11/03/2020

Biorąc pod uwagę wszystko, co dzieje się dziś wokół koronawirusa, może być ci ciężko podjąć decyzję odnośnie do tego, co robić dzisiaj. Powinieneś czekać na więcej informacji? Zrobić coś dzisiaj? A jeśli tak, to co?
Oto, co mam do powiedzenia w tym artykule, wspierając się mnóstwem wykresów, danych i tabel w oparciu o dużą ilość źródeł:
• Co powinieneś zrobić?
• Kiedy?

A kiedy przyjdzie, twój system opieki zdrowotnej będzie przeciążony. Twoi współobywatele będą leczeni na korytarzach.
Jedynym sposobem, aby temu zapobiec, jest utrzymywanie dzisiaj społecznego dystansu. Nie jutro. Dzisiaj.
To oznacza zatrzymanie tak wielu ludzi w domach, jak to tylko możliwe, zaczynając od dziś.
Jako polityk, lider społeczności czy lider biznesowy, masz moc temu zapobiec. Jest to także twoja odpowiedzialność.
Być może masz dzisiaj obawy: Co jeśli przesadzam? A jeśli ludzie mnie wyśmieją? Będą na mnie źli? Czy wyjdę na głupka? Nie byłoby lepiej poczekać na innych, aby to oni pierwsi podjęli jakieś kroki? A jeśli odbije się to za bardzo na ekonomii?
Ale za 2-4 tygodnie, kiedy cały świat będzie poddany blokadzie, kiedy te parę cennych dni społecznego dystansu, które umożliwisz ludziom, uratują ludzkie życie, ludzie nie będą cię już krytykować: Podziękują ci za podjęcie właściwej decyzji.

Przeczytajcie bardzo uważnie. To jeden z najlepszych artykułów, jakie są na ten temat. Tłumaczyłam go, a potem okazało się, że ktoś już przetłumaczył.

przeczytałam

Udało Ci się otworzyć stronę?
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt mar 13, 2020 21:24 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Bastet pisze:
mir.ka pisze:

Tomas Pueyo
Mar 10
uaktualnione 11/03/2020

• Co powinieneś zrobić?
• Kiedy?

przeczytałam

Udało Ci się otworzyć stronę?

przeczytałam na wątku o koronawirusie
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt mar 13, 2020 21:28 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Bastet, źle wkleiłaś link.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Pt mar 13, 2020 22:03 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Ostatnio edytowano Pt mar 13, 2020 23:32 przez egwusia, łącznie edytowano 1 raz

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pt mar 13, 2020 22:23 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

egwusia pisze:https://medium.com/@biesiadmichal/koronawirus-dlaczego-musimy-dzia%C5%82a%C4%87-teraz-37539a6383bf.

O, dziękuję.
Tłumaczenie nie jest moje. Po prostu ktoś się pospieszył, i zrobił to szybciej. Ale źle mi się to czyta. Spróbuję się z nim skonsultować, żeby wziął niektóre moje fragmenty.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Pt mar 13, 2020 23:24 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

jolabuk5 pisze:Link nie działa :(

Mi też

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt mar 13, 2020 23:32 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Bastet pisze:
egwusia pisze:https://medium.com/@biesiadmichal/koronawirus-dlaczego-musimy-dzia%C5%82a%C4%87-teraz-37539a6383bf.

O, dziękuję.
Tłumaczenie nie jest moje. Po prostu ktoś się pospieszył, i zrobił to szybciej. Ale źle mi się to czyta. Spróbuję się z nim skonsultować, żeby wziął niektóre moje fragmenty.

To tłumaczenie jest po prostu okropne, zbrzydziłam się

MaryLux

Post » Sob mar 14, 2020 0:28 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Bastet pisze:Wyślę Ci, Kochana, w załączniku. Dasz mi maila?

Oczywiście :D
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob mar 14, 2020 0:35 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

jolabuk5 pisze:
Bastet pisze:Wyślę Ci, Kochana, w załączniku. Dasz mi maila?

Oczywiście :D

Mi też!

MaryLux

Post » Sob mar 14, 2020 9:16 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Właśnie dotarłam do połowy pkt 1i skapitulowałam. Bardzo ciężko się to czyta. Taki bełkot.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Sob mar 14, 2020 13:42 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Kochane, Irafał pomógł mi wrzucić tekst na serwer. Tu poczytacie cały artykuł przetłumaczony PRZEZE MNIE.
Nie ma bełkotu!!!!!!!!!!!!!!! :)

download/koronainfo.pdf
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

Post » Sob mar 14, 2020 13:45 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Nie ma belkotu, tekst jest przejrzysty, wykresy objasnione zrozumiałe. Dziękuję, Bastet :) Moze fejsbukowcy mogliby tam też go upowszechnić?

Marmolada18

Od: Pt sie 24, 2018 10:34

Post » Sob mar 14, 2020 13:46 Re: Temple of Bastet*PL ♥ L & L w DS. MATRIX CHORY :(

Marmolada18 pisze:Nie ma belkotu, tekst jest przejrzysty, wykresy objasnione zrozumiałe. Dziękuję, Bastet :) Moze fejsbukowcy mogliby tam też go upowszechnić?

Kochana, wrzucaj na FB, ja jestem zielona jeśli chodzi o FB. Udostępniajcie wszyscy. Jak najwięcej ludzi musi to przeczytać.
Obrazek ObrazekObrazek
Tosia, Basti, Rudi

Bastet

[poprzednia][następna]